Osam svakodnevnih navika zbog kojih dobijamo bore

Bore - kada čujemo ovu reč postanemo zabrinuti jer to znači da postajemo stariji. Postoje izvesne navike kojih nismo ni svesni, a koje mogu da doprinesu stvaranju bora.
 
 
Pročitajte o čemu se radi i pokušajte da ih ispravite, jer sigurni smo da i vi imate te navike kojih prosto niste svesni.

Pušenje

Pušenje nije loše samo za naše zdravlje generalno, nego ima i veoma loš uticaj  na našu kožu. Moglo bi se reći da je ovo jedan od najčešćih uzoka nastanka bora - cigarete čine da koža bude dehidrirana, a i samo skupljanje usana prilikom uvlačenja dima vremenom potpomaže nastanku bora.

Kada jedete hranu bež boje

Zdrava koža je obično rezultat toga kada o njoj ne brinete samo spolja nego i iznutra. Za zdravlje kože veoma je bitno kada je naša ishrana zdrava i uravnotežena.
Pod hranom bež boje podrazumevaju se hleb, testo i pržene namirnice. 

Žvakaća guma

Da li vam je ikada palo na pamet da zbog ovoga nastaju bore? Eto, ako nije sada i to znate, stoga razmislite o tome sledeći put kada u usta budete stavili žvakaću gumu!

Šminkanje

Ne brinite! Nije u pitanju to da baš svaki put kada nanosite šminku morate da mislite o tome kako ćete zbog toga dobiti bore.
Veoma je bitan način na koji nanosite šminku - svaki put kada “razvlačite” svoju kožu prilikom šminkanja doprinosite nastanku bora (i pucanju kapilara).
Budite nežni prema svom licu kada nanosite šminku i šanse za nastanak bora biće manje.

Spavanje u određenim pozama

Spavanje na stomaku nije baš najbolja ideja ukoliko želite da usporite nastanak bora. Najbolje bi bilo ako biste mogli da spavate okrenuti na jednu stranu ili na leđima. 
Sama jastučnica je takođe bitna, spavajte na nekoj koja je glatka i čiji tragovi vam neće ostajati na licu.

Previše šećera

Nije šećer samo glavni krivac za gojenje već je kriv i za nastanak bora, da li ste to znali? 

Ne nosite naočare za sunce

Koliko puta ste po sunčanom vremenu zaboravili svoje sunčane naočare kod kuće? Možete da pretpostavite šta se dešava sa našim licem i našim borama kada se mrštimo usled boravka na suncu?

Kada pijemo na slamčicu

Slamčica  je uvek u modi, ali da li vam je ikada palo na pamet da zbog nje možete dobiti bore?
Ovaj deo je sličan kao onaj kod pušenja kada skupljamo usne da bismo povukli dim.
 

Comments: