12 stvari koje vezi škode više od varanja

12 stvari koje vezi škode više od varanja

Varanje je definitivno jedna velika stvar koja brzo može da uništi vezu, ali postoje i neke naizgled sitnije stvari koje mogu dovesti vezu do kraja. Neke od najgorih stvari koje dovode do raskida ili razvoda počinju kao male, beznačajne i naizgled bezazlene razmirice ili stvari koje radite. Upravo to što deluju kao bezazlene ih čini najopasnijima. Pročitajte o čemu se radi i pokušajte da ih prepoznate i preduhitrite.

Laganje i skrivanje stvari od partnera

Iako to partner nekada radi kako ne bi povredio osećanja druge osobe, treba znati da ukoliko druga osoba otkrije da je od partnera čula laž, to generalno može uticati na poverenje u vezi. Ukoliko nešto krijete od partnera da ga ne biste povredili onda to nešto ne treba ni da radite. 

Neposvećivanje pažne

Bilo da su u pitanju sitnice ili bitnije stvari, ako partner uvidi da vi ne obraćate pažnju na ono što on želi ili govori vrlo lako može dovesti do udaljavanja i sumnje u samu vezu. 

Taloženje nezadovoljstva

Kada to nezadovoljstvo bude izašlo na videlo biće kasno. Ovo počinje polako i tiho, ali kada izađe na površinu tada je šteta već učinjena.

Nedostatak komunikacije

Ovo se ne odnosi na svakodnevnu komunikaciju već na to da se preskoče razgovori o tome kome šta smeta. Ovo je svakako povezano sa prethodnom stavkom o taloženju nezadovoljstva.

Tvrdoglavost

To je samo još jedan način da se kaže da neko nije spreman na kompromise. Ukoliko nekoga volite, morate biti spremni na kompromise. Oni ljudi koji samo mogu da budu u vezi ako je sve po njihovom su u stvari u vezi sa samim sobom.

Prepirke o običnim, svakodnevnim stvarima

Naravno, svako se tu i tamo svađa oko toga na koga je red da baci đubre, ali takve svađe ponekad mogu dovesti i do ozbiljnijih svađa.

Snishodljivost

Spuštanje partnera je samo još jedan od načina kako sebe veličati i učiniti moćnijim. U zdravoj vezi tako nešto vam nije potrebno. Nemojte dozvoliti sebi da budete snishodljivi jer će gorak ukus ostati i nakon raspada veze. 

Ostajanje u vezi zato što tako treba

Bilo da je u pitanju to da ne želite da razočarate roditelje ili sve ljude oko vas jer misle da ste tako lep par, nemojte dozvoliti sebi da upadnete u tu zamku. Mnogo je teže nego što mislite izvući se iz toga.

Manipulacija

Vrlo često se desi da partner i ne primeti da druga osoba manipuliše njime. Kada shvati, bude kasno. 

Ljubomora

Iako nema varanja, sumnja da ga ima može biti mnogo pogubnija za vezu.

Predstavljanje lažne verzije sebe na početku veze

Ostajanje u vezi jer zavisite jedno od drugog

Tu nema više hemije, ostajete zajedno jer nijedno od vas ne želi da bude singl. 
 

Comments: