5 dobrih i 5 manje dobrih stvari koje će vam život doneti u dvadesetim

Kažu da su dvadesete sebične godine. To je vreme kada bi trebalo da sebe u potpunosti upoznate i zavolite to što jeste.
U deceniji koja dolazi između puberteta i zrelog života, trebalo bi vreme najviše posvetiti sebi: putovati, učiti, i krojiti sjajne uspomene!
 
Zvuči sjajno, ali svi znamo da život nije idealan, i da svaka njegova faza sa sobom donosi dobre i ne baš tako dobre promene. 
Koje su to NE BAŠ TAKO DOBRE stvari koje će vam život doneti u dvadesetim?
 

BIĆETE ŠVORC NEKO VREME

Ukoliko niste jedan od onih rođenih pod srećnom zvezdom, koji dobija u igrama na sreću – onda je vrlo verovatno da, kao i većina nas ostalih, u svojim dvadesetim jedva krpite kraj sa krajem. Ako je za utehu, bar znate da niste jedini.
Dvadesete nisu godine kada ćete moći sebi da priuštite sve što vam je potrebno, a kamoli sve što želite. 

PROMENIĆETE MIŠLJENJA I STAVOVE U KOJE STE SE KLELI

Bez izuzetka, niko od nas neće proći kroz ovu deceniju, a da ne promeni mišljenje o raznim stvarima.
Život nam donosi razne trenutke, ohrabri nas, pa nas razočara – a mi razmišljanja krojimo po iskustvu. Ne kažu uzalud – Nikad ne reci nikad. 

VOLEĆETE I SLOMIĆE VAM SRCE

Bar jednom. Možda se i razočarate u ljubav, možda se i zakunete da nećete više verovati nikome.
Ali vremenom ćete shvatiti da život nikada ne daje ono što želite, već ono što vam je zaista potrebno. 

UVERIĆETE SE STOTINU PUTA DA NIŠTA NIJE SAVRŠENO 

Pogotovo ljudi. Shvatićete da je vaša najbolja drugarica pričala vama iza leđa o tome kako ste ispali nefer, kako je vaša majka bila pušač 10 godina pre nego što vas je rodila – a sad vama prebacuje zbog cigareta...
Neki će shvatiti da njihova devojka izgleda doslovno očajno kad je prehlađena, a neke da ih je dečko pre godinu dana slagao da je bolestan da bi sa drugarima igrao PES.

POSTAĆE VAM KRISTALNO JASNO DA NEĆETE VEČNO BITI MLADI

Možda ne u ranim dvadesetim, ali posle 25-e, sve će vam više upadati u oko sitne promene na vašem telu. Iako u tom trenutku skoro beznačajne - svi (a pogotovo ženski deo populacije) se zbog tih promena suočimo sa strahom od starenja. Koža ne izgleda sveže kao ranije, ta dva kilograma viška je teže skinuti, a o mamurluku  da i ne govorimo!
 
 
Loše stvari u životu su najčešće najbolje lekcije. Sve sa čim se suočite pokazaće vam u čemu ste grešili, i kako bi zapravo bolje trebalo živeti. 
 
Naravno, tu su i DOBRE STVARI:

SLOBODNI STE DA IDETE GDE I KAD VAM JE VOLJA

Ako mislite da će tako biti uvek, varate se.
Vremenom će u vaš život ući partner (onaj kojeg jedva čekate), a za njim verovatno i deca. A tu je i posao, rate za kredit i ostalo. 
 
Iskoristite vreme koje imate samo za sebe. Slobodni ste da putujete, uživate i stvarate divne uspomene za ceo život – i to SAD! 

JOŠ UVEK JE VAŠ ORMAR VAŠA STVAR

Ili jednostavnije rečeno, još uvek ste dovoljno mladi da se niko za vama ne okrene na ulici i ne kaže: „Da nije malo prekratko za tridesete?“.

IMATE VREMENA DA SE PREDOMISLITE U VEZI SA PROFESIJOM 

Da, da, znamo – nikad nije kasno da radimo ono što volimo.
Ali u dvadesetim je lakše promeniti životnu putanju, promeniti školovanje, i poslovne želje. Još uvek ne osećate taj pritisak koji vas tera da kažete: „Tu sam gde jesam , to mi je što mi je.“

VEĆINA VAŠIH PRIJATELJA IMA VREMENA ZA VAS

Još uvek. Pre nego što dođu brak, deca i posao, većina nas najviše vremena provodi sa prijateljima.
To će se prorediti kad dođu druge obaveze , pa sada iskoristite svoje slobodno vreme za kafu sa drugaricama, noćni izlazak, roštilj nedeljom, i zajednička putovanja.

U FORMI STE, I TO BEZ PO’ MUKE 

Potrebno vam je zaista malo da biste svoje telo doveli u formu. Kodnicija vam ne predstavlja problem, disanje vam je dobro, i ne umara vam obično penjanje uz stepenice. Nažalost – počeće. Vežbajte redovno i održavajte svoje telo zdravim i mladim!
 
Bilo kako bilo, i dobre i loše stvari u životu su promenljive. Krojite trenutke po svojoj meri, i ne plašite se budućnosti - jer ćete tako voleti svoj život.

Piše: Ivana Gvozdenović

Comments: