Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Bićete dobrog zdravlja ovog meseca, dragi Ovnovi, dok Sunce u Devici osvetljava vašu šestu solarnu kuću. Ove vibracije se odlično dopunjavaju sa svim dobrim odlukama koje podržavaju telo i um, stoga se potrudite da usmerite svoj fokus u skladu sa time. Ukoliko je vaš ljubavni život u poslednje vreme bio pomalo turbulentan, trebalo bi da počnete da vidite poboljšanja kada se stanice Venere pozicioniraju direktno, 3. septembra. Ovaj planetarni zamah takođe može dovesti i do umetničkih prosvetljenja, posebno ako ste se u poslednje vreme borili sa kreativnim blokadama. Mlad Mesec u Devici, četrnaestog, tražiće od vas da preispitate svoje dnevne rutine, naglašavajući važnost doslednog rasporeda spavanja, obroka bogatih hranljivim materijama i fizičke aktivnosti. U međuvremenu, Merkur završava svoju retrogradnu vladavinu terora već sledećeg dana, unoseći više organizacije u vaš um, mada bi trebalo da nastavite da pravite liste obaveza u danima kada se osećate rasejano. Problemi sa kolegama bi takođe mogli biti rešeni u narednim nedeljama, pomažući vam da izgladite sve pukotine koje je retrogradnost Merkura iskopala umesto vas. 22. septembar označava početak sezone Vage, što je ujedno i početak jeseni i veoma romantičan period za vas. Ljubav i harmonija sada bi trebale da vam budu glavni prioritet, jer Univerzum pobliže sagledava vaše odnose i osećaj ravnoteže u istim. Trebalo bi da se osećate harizmatično i uzvišeno pod ovim vibracijama, što znači da je ovo savršeno vreme za flertovanje. Nemojte se plašiti da se “bacite u promet” tokom punog Meseca u Ovnu, dvadeset i devetog. On obećava da će povećati vašu popularnost, nivo energije i motivaciju da postignete svoje ciljeve.

  Povoljni dani:

  2, 16, 30

  Dani izazova:

  1, 19, 24

 2. Trebalo bi da se osećate razdragano i veselo, dok Sunce u Devici osvetljava vašu petu solarnu kuću, dragi Bikovi, podižući vaše samopouzdanje na viši nivo i podstičući vas da kreativno eksperimentišete. Vaša društvena sfera će takođe imati koristi od ove kosmičke klime, jer se zvezde poravnavaju kako bi vam dane ispunile mnoštvom zabave, a možda i burnim ljubavnim avanturama. Nažalost, kućne obaveze bi mogle da poremete ove dobre trenutke, dok Venera nastavlja svoje retrogradno putovanje, mada bi trebalo da počnete da se osećate stabilnije do trenutka kada se vaš planetarni vođa stacionira direktno, 3. septembra. Iskoristite mlad Mesec u Devici 14. septembra da razmislite o svojim ličnim interesima, vodeći računa da se ponovo posvetite svim hobijima ili strastvenim projektima koje ste držali po strani. Ove vibracije su takođe savršene da pustite svoj ego da se igra, označavajući idealno vreme da osvežite svoj izgled. Ako ste se u poslednje vreme osećali pomalo neorganizovano ili zauzeto, trebalo bi da imate više slobodnog vremena za rekreaciju kada Merkur sutradan okonča svoju retrogradnu vladavinu terora, unoseći više fluidnosti i zabave u svaki dan. Osetićete promenu 22. septembra kada Sunce uđe u Vagu i vašu kuću zdravlja, podstičući vas da učinite nešto lepo za svoje telo kako počinje jesen. Posebno vodite računa o tome da se prilagodite godišnjem dobu, koristeći svaki sunčani sat svakog dana. Pun Mesec u Ovnu se manifestuje dvadeset i devetog, stavljajući vas u povučenije i pospanije raspoloženje. Ova lunacija bi takođe mogla otkriti skrivene istine, stoga bi trebalo da obratite pažnju i dobro čuvate sopstvene tajne.

  Povoljni dani:

  4, 8, 15

  Dani izazova:

  16, 24, 29

 3. Sezona Device stavlja vas u poziciju za negu i saosećanje, dragi Blizanci, ali pokušajte da se ne naprežete previše u skladu sa potrebama drugih ljudi. Iako ćete želeti da budete izvor podrške voljenim osobama, možda ćete početi da “pucate po šavovima” ukoliko ne odvojite dovoljno vremena da odmorite i napunite baterije svake nedelje. U međuvremenu, Venera nastavlja svoje retrogradno putovanje kroz Lava, sve do 3. septembra. Ukoliko ste se u poslednje vreme suočavali sa mnoštvom nesporazuma u komunikaciji ili romantičnim razočarenjima, možete očekivati da će se stvari razvedriti kada se ova planeta ljubavi ponovo zarotira direktno. Iskoristite mlad Mesec u Devici, četrnaestog, kako biste se ponovo povezali sa svojim prostorom, jer vas ljupki Mesec poziva da prigrlite udobnost doma. Ako ste želeli da otvorite bilo koju osetljivu temu, sada bi takođe mogao biti dobar trenutak da raščistite vazduh, i izrazite sve ono što vam leži na srcu. Srećom, Merkur se stacionira već sledećeg dana, pružajući vam priliku za novi početak i emocionalna resetovanja. Jesen je na pomolu kada Sunce uđe u Vagu 22. septembra, obavijajući vas društvenom i kreativnom energijom. Zvezde će se poravnati tako da vas ispune samopouzdanjem i inspiracijom, čineći to idealnim periodom da se ponovo povežete sa svojim prijateljima, hobijima i posebnim interesovanjima. Nove veze bi vam mogle pasti u krilo tokom punog Meseca u Ovnu 29. septembra, stoga se potrudite da se družite i umrežavate, kada god se za to ukaže prilika. Ova lunacija takođe označava savršen trenutak da ponovo procenite svoj odnos sa tehnologijom, obećavajući sebi da ćete smanjiti vreme koje provodite ispred ekrana, ukoliko zaključite da vam to oduzima previše pažnje.

  Povoljni dani:

  4, 6, 25

  Dani izazova:

  5, 16, 29

 4. Sunce u Devici čini vas izuzetno funkcionalnima i oštroumnima, dragi Rakovi, donoseći na sto promišljenu energiju orijentisanu na rad. Međutim, s obzirom da i Venera i Merkur putuju nebom retrogradno, postoji rizik da ćete naići na administrativne greške, nesporazume u komunikaciji ili druge nedaće, ukoliko ne budete stojali čvrsto na zemlji, s obe noge. Srećom, povezivanje sa vašim okruženjem će biti lakše kada se Venera stacionira 3. septembra, naglašavajući vaša čula u tom procesu. Merkur se konačno ponovo okreće unapred sledećeg dana, iako ćete možda i dalje osećati posledice oba ova retrogradna hoda tokom narednih nedelja. Sunce i Neptun se suočavaju devetnaestog, donoseći duhovni element na sto. Sarađujte sa ovim vibracijama oslanjajući se na svoje nade i snove, verujući da je manifestacija moguća kada naporno radite i verujete u sebe. Nažalost, može doći do neprijatnih iznenađenja ukoliko ne primenite zdravu logiku na svoje planove, stoga obratite pažnju na to da uzmete u obzir i realnost vaše situacije, kao i ono što morate učiniti da biste ostvarili takve ambicije. 22. septembar označava početak jeseni, budeći u vama želju za komforom i domom. Razmislite o uređenju svog životnog prostora tako da odražava promenu godišnjeg doba i ugostite porodicu i prijatelje kad god se za to stvori prilika. Međutim, trebalo bi da zakoračite van svog domaćeg blaženstva tokom punog Meseca dvadeset i devetog, koji se odvija u Ovnu i sektoru vaše natalne karte koji upravlja uspehom. Nemojte se plašiti da svoje profesionalne potrebe sada stavite na prvo mesto, shvatajući da vam kosmos pruža priliku da zablistate u poslovnoj sferi.

  Povoljni dani:

  8, 14, 20

  Dani izazova:

  10, 12, 17

 5. Sunce u Devici sjajno sija u sektoru vaše natalne karte koji upravlja bezbednošću, dragi Lavovi, tražeći od vas da razmislite o tome šta vam je potrebno da biste se osećali i emocionalno i finansijski stabilno. Trebalo bi da počnete da se osećate lakše i harizmatičnije kada Venera završi svoje retrogradno putovanje kroz vaš znak, 3. septembra. Ovaj planetarni zamah će podržati svaku kontrolu štete koju treba da odradite u svojim odnosima, čineći ovo idealnim trenutkom da pružite ruku pomirenja i grančicu masline gde god da je to potrebno. Iskoristite mlad Mesec u Devici, četrnaestog, da odredite sve namere vezane za novac, jer će Univerzum biti željan da uvede prosperitet u vaš život. Merkur se stacionira sledećeg dana, podstičući vas da sagledate svoje mesečne troškove, te prekinete sa bilo kakvom pretplatom ili nepotrebnom potrošnjom koja bi mogla dodatno da sapliće vaš bankovni račun. Ova kosmička klima će vas takođe podstaći da se ponovo povežete sa prirodom i doživite sjaj na otvorenom svim svojim čulima. 22. septembar označava zvanični početak jeseni, blagosiljajući vaš glas i milošću, ali i snagom. Ne krijte se od svojih reči tokom ove astrološke ere, shvatajući da zvezde očekuju od vas da otvoreno kažete svoje mišljenje kada je to potrebno. Učenje će takođe biti važna tema za vas od ovog trenutka, pa sve do sezone Škorpije, stoga se potrudite da svom blistavom umu date nešto čemu će se posvetiti. Oslobodite mistika u sebi tokom punog Meseca u Ovnu, dvadeset i devetog, koji će za vas biti jedna od najsvetijih i najpovoljnijih noći u godini. Vaša intuicija će takođe tada biti istančana, posebno kada budete želeli da zatražite malo božanske mudrosti.

  Povoljni dani:

  6, 8, 15

  Dani izazova:

  12, 16, 29

 6. Ovo je vaša sezona i kosmičko vreme da zablistate, drage Device, dok se Univerzum zaverava da vaš solarni povratak učini posebnim. Međutim, sa Venerom i Merkurom koji se kreću retrogradno, takođe ćete se osećati inspirisanima da se osvrćete na prošlost. Oslonite se na ove vibracije tako što ćete ceniti sve što ste postigli i prevazišli do sada, šaljući ljubav prošlim verzijama sebe, ali bez da zalazite previše u ličnu istoriju. Razmislite o tome da odvojite malo vremena za samoću i brigu o sebi kada se Venera stacionira 3. septembra. To bi moglo biti osetljivo vreme za vas. Mlad Mesec u Devici, četrnaestog, će biti posebno srećan dan za vas, jer se Sunce i Mesec poravnavaju da proslave vaš znak. Šestomesečne ciljeve zvezde će posebno podržati ukoliko ih sada postavite, stoga svakako razmislite o svim načinima na koje se nadate da ćete rasti i razvijati se ka uspehu. Merkur, vaš planetarni vladar, okončava svoju retrogradnu vladavinu terora sledećeg dana, čineći vas izuzeteno funkcionalnima i oštroumnima. Ove vibracije se takođe dobro slažu sa ličnim preobražajima, tako da se nemojte plašiti da promenite svoj izgled u čast još jednog kruga oko Sunca. Osetićete promenu kada Sunce uđe u Vagu 22. septembra, označavajući početak jeseni i posebno prosperitetno vreme za vas. Ozbiljno shvatite pitanja novca od sada, pa sve do sezone Škorpije, ali pokušajte da ne izgubite fokus sa onoga što je zaista važno. Vaša čula će takođe biti istančana tokom ovog perioda, stoga se potrudite da budete životni gurman - da jedete mnogo ukusne hrane, cenite umetnost i prihvatate sadašnjost, baš takvu kakva jeste. Pun Mesec u Ovnu izlazi dvadeset i devetog, obećavajući da će zagrejati vaš ljubavni život.

  Povoljni dani:

  4, 6, 25

  Dani izazova:

  13, 19, 29

 7. Sezona Device obično je mirnije vreme za vas, drage Vage, jer Sunce kampuje u vašoj kući introspekcije i privatnosti. Ova solarna postavka će izvući skrivene istine na površinu, obećavajući da će prizvati zaboravljena sećanja, i osvetliti obrasce ponašanja i realnost vaše situacije. Iako možda neće svako prosvetljenje biti dobrodošlo, bićete kosmički osnaženi da u potpunosti otpustite prošlost dok se oslobađate svega onoga što vam više ne služi. U međuvremenu, Venera završava svoj retrogradan hod 3. septembra, podstičući vas da se obratite zajednici, ukoliko vam je potrebno malo dodatne podrške. Iskoristite mlad Mesec u Devici, četrnaestog, kao izgovor da se sakrijete od sveta, prihvatajući lično isceljenje u miru i tišini, pre svega. Sa Merkurom koji se kreće nebom retrogradno, verovatno ste proveli manje vremena u druženju, a ova lunacija nudi još jednu šansu da se potpuno povučete, pre nego što se ova planeta komunikacije konačno ponovo stacionira direktno sledećeg dana. Ova kosmička klima vam takođe može pomoći da stvorite čvrste temelje u dubinama vaše psihe, tako da vodite računa o pozitivnom unutrašnjem dijalogu. Osnažujuća energija preplaviće vas kada Sunce uđe u vaš znak 22. septembra, označavajući početak jeseni i vaše rođendanske sezone. Pažnja i zabava će vam biti mnogo privlačniji koncepti tokom narednih nedelja, dok se vaši prijatelji i porodica okupljaju u čast još jednog vašeg solarnog povratka. Pun Mesec u Ovnu 29. septembra nudi prilike za romantiku, mada ne zaboravite da usmerite malo ljubavi i pažnje i na sebe, pored svih simpatija kojima ste poklonili svoje srce.

  Povoljni dani:

  16, 22, 23

  Dani izazova:

  19, 27, 29

 8. Potražite prilike da se povežete sa drugima, drage Škorpije, jer sezona Device aktivira sektor vaše natalne karte koji upravlja zajednicom. Iako ponekad možete biti pomalo zaštitnički nastrojeni prema ljudima koje poznajete, ova kosmička klima vas podstiče da pomognete drugima da prošire svoje horizonte. Iako je svakako u redu biti obazriv kada upoznajete vama drage ljude sa drugima, pokušajte da se setite svih onih slučajeva kada su vama ljudi pomogli da napredujete ili uspostavite nove kontakte. U međuvremenu, Venera završava svoje retrogradno putovanje 3. septembra, donoseći više lakoće vašem profesionalnom putovanju. Iskoristite mlad Mesec u Devici, četrnaestog, kao izgovor da sagledate svoje prisustvo na društvenim mrežama, te unapredite način na koji se predstavljate digitalnom svetu. Merkur se stacionira već sledećeg dana, obećavajući da će vam otvoriti puteve, kako na internetu, tako i u materijalnim, opipljivim sferama. Ljubav će se zadržati u vazduhu kada se Venera udruži sa Jupiterom 16. septembra, iako treba da vodite računa da sebe stavite na prvo mesto i održavate zdrave granice, bez obzira koliko ove vibracije budu sanjive i poletne. Možda ćete osetiti da se više okrećete ka unutra kada Sunce uđe u Vagu dvadeset i drugog, označavajući početak jeseni i duboko introspektivan period za vas. Mogli biste primetiti da vam nivo energije opada tokom narednih nedelja dok zvezde od vas traže da odmorite, napunite baterije i razmislite o stvarima, pre nego što dođe sezona vašeg rođendana. Budite posebno svesni svojih navika i toga kako vas one mogu sputavati tokom punog Meseca u Ovnu 29. septembra, koristeći moćne oslobađajuće vibracije ove lunacije kako biste u potpunosti sasekli u korenu bilo kakvo ponašanje koje ste nameravali da prerastete.

  Povoljni dani:

  16, 18, 20

  Dani izazova:

  17, 19, 24

 9. Bićete hiper fokusirani na potragu za uspehom ovog meseca, dragi Strelčevi, dok Sunce u Devici osvetljava vašu desetu kuću. Iako će ove vibracije doneti nagrade onima koji pokazuju snažnu radnu etiku, postoji rizik da ćete zahtevati previše od sebe, dok Merkur putuje nebom retrogradno. Zapamtite da je važno održavati visoke standarde, ali pokušajte da ne izgubite fokus sa onoga što je zaista moguće u ovom trenutku. Srećom, Venera se stacionira direktno 3. septembra, donoseći malo dodatne podrške “s druge strane”, dok napredujete. Iskoristite mlad Mesec u Devici, četrnaestog, kao izgovor da zacrtate svoje najveće ambicije, zauzimajući stratešku perspektivu kada su u pitanju vaše lične nade i snovi. Međutim, možda ćete morati da ograničite druge oblasti svog života da biste se fokusirali na ove ciljeve, što će vas dovesti do povlačenja iz određenih odnosa ili aktivnosti koje su postale previše ometajuće. Zapamtite da granice osnažuju, ali vodite računa da ne zanemarite druge u potpunosti. Srećom, Merkur sledećeg dana završava svoje retrogradno putovanje, izoštravajući vaš um i sposobnost da upravljate višestrukim aspektima svog života. 22. septembra, drugačiji društveni vetar će vas poneti, dok Sunce ulazi u Vagu i označava početak jeseni, aktivirajući sektor vaše natalne karte koji upravlja zajednicom. Želja da vidite i budete viđeni biće snažna, posebno tokom punog Meseca u Ovnu, dvadeset i devetog. Iskoristite energiju ove lunacije da neoprostivo zagrlite svoje ekstrovertno “ja”, dozvoljavajući svom srcu da se proširi u društvu prijatelja. Kreativna energija će vas takođe pronaći ovog dana, stoga obavezno zapišite sve briljantne ideje i vizije koje vaš mozak tada bude krčkao.

  Povoljni dani:

  4, 8, 25

  Dani izazova:

  16, 19, 20

 10. Trebalo bi da budete dobro raspoloženi početkom meseca, dragi Jarčevi, jer sezona Device preplavljuje sektor vaše natalne karte koji upravlja srećom, duhovnošću i mudrošću. Iako ćete biti akutno svesni posla koji je pred vama, takođe ćete biti odlučni da određene snove pretvorite u stvarnost i misiju koju će Univerzum u potpunosti podržati. U međuvremenu, Venera se stacionira direktno 3. septembra, pozivajući vas da se posvetite svom putu lične transformacije. Možda ćete se osećati više uloženima u pitanja srca, a intimnost će biti prirodnija i harmoničnija. Mlad Mesec u Devici krasiće naše nebo četrnaestog, donoseći vam jednu od najmagičnijih noći u ovoj godini. Nemojte zazirati od svojih predaka, viših sila i duhovnih vodiča, shvatajući da će oni raditi prekovremeno da uzdignu vaše postojanje na viši nivo. Oslobodite mistika u sebi i verujte da imate moć da manifestujete veličanstvene stvari. Samo, ne zaboravite na praktikovanje zahvalnosti na onome što već imate, kao i da držite oči širom otvorene u potrazi za znakovima i sinhronicitetima kada Merkur sutradan završi svoju retrogradnu vladavinu terora. Osetićete promenu kada Sunce uđe u Vagu 22. septembra, aktivirajući jesen i sektor vaše natalne karte koji upravlja težnjama. Ukoliko ste poslednjih nekoliko nedelja sanjali o boljoj budućnosti, ove vibracije će vam pomoći da pronađete čvrsto utabane puteve koji će vas odvesti tamo. Ali, razmislite o tome da napravite pauzu od silnog pritiska oko uspeha tokom punog Meseca u Ovnu 20. septembra, te napunite baterije kod kuće, kako ne biste počeli da gubite energiju.

  Povoljni dani:

  4, 6, 8

  Dani izazova:

  16, 19, 24

 11. Metodična energija će diktirati vaše poteze ovog meseca, drage Vodolije, dok Sunce u Devici aktivira vašu osmu solarnu kuću. Vaša sposobnost izrade strategije, prilagođavanja i pregovaranja biće istančanija, jer su ove vibracije savršene za to da se ozbiljno bavite profesionalnim aktivnostima, odnosima i ličnim ciljevima. U međuvremenu, Venera završava svoje retrogradno putovanje 3. septembra, naglašavajući vašu harizmu i pružajući vam priliku da pređete sve društvene ili poslovne prepreke koje su vas nedavno zatekle. Takođe biste mogli da osetite kako poverenje raste u vašim najbližim odnosima, a razgovori oko posvećenosti kada su u pitanju partnerski odnosi mogli bi da dođu u fokus kada se Merkurove stanice usmere direktno sledećeg dana, odmah nakon mladog Meseca u Devici. Dvadeset i drugi septembar označava početak jeseni, dok Sunce migrira u Vagu i sektor vaše natalne karte koji upravlja duhovnošću i spriritualnošću. Ukoliko ste skrenuli sa puta kada su u pitanju vaša meditativna praksa ili osećaj lične magije, ove vibracije vam mogu pomoći da se vratite u ritam, iako ćete morati da budete proaktivni u odavanju poštovanja mistiku u sebi. Energija saosećanja će vas takođe preplaviti, čineći to idealnim trenutkom da budete altruistički nastrojeni. Pokušajte da budete strpljivi kada god vas život testira, pronalazeći snagu u održavanju emocionalne ravnoteže. Vaše reči će biti veoma moćne tokom punog Meseca 29. septembra, koji se dešava u Ovnu i vašoj trećoj kući. Potrudite se da zadržite pozitivnu poruku podrške i razmislite o preuzimanju novog projekta ili oblika učenja kako bi vaš um bio srećno zauzet. Međutim, želećete da budete na oprezu zbog mogućeg neraspoloženja ili napetosti u vezi, dok se Venera i Uran tog dana sukobljavaju.

  Povoljni dani:

  8, 15, 24

  Dani izazova:

  1, 23, 26

 12. Vaše srce bi moglo nadmudriti vaš um ovog meseca, drage Ribe, dok Sunce i retrogradni Merkur putuju kroz vašu sedmu kuću. Iako ćete biti željni da doživite ljubav, vezu i sve lepe stvari, pokušajte da ne ignorišete crvene zastavice, dok se krećete kako u novim, tako i zrelijim vezama. Srećom, stanice Venere se usmeravaju direktno 3. septembra, donoseći pragmatičniju energiju vašem srcu, koja vam može pomoći da vidite dalje od površine. Jasnoća će doći prirodnije kada Merkur sutradan okonča svoju retrogradnu vladavinu terora, pružajući priliku da se uspostavi zdrava i poštena dinamika. Vibracija bi mogla izgledati pomalo negativno, kada se Sunce i Neptun suoče devetnaestog, preteći da izazovu obmane, tajnovitost i zamajavanje. Preduzmite dodatne korake da održite svoj um oštrim i opreznim, posebno kada su u pitanju izuzetno harizmatične osobe. Srećom, vaša sposobnost da čitate druge će biti istančanija kada Sunce uđe u vašu osmu kuću 22. septembra, označavajući početak jeseni i sezone Vage. Teme oko lične transformacije i romantične posvećenosti će doći u fokus tokom narednih nedelja, zbog čega je važno da budete pametni i pažljivu postupate sa pitanjima srca. Planirajte da uradite nešto ekstravagantno tokom punog Meseca u Ovnu, dvadeset i devetog, jer se zvezde poravnavaju kako bi izoštrile vaša čula i vezu sa materijalnim carstvima. Ove vibracije se odlično slažu sa gurmanskom hranom, finim tkaninama i mnoštvom lepote, stoga se potrudite da svoje planove centrirate u skladu sa time. Nove finansijske mogućnosti bi se takođe mogle pojaviti, a semenje koje ste posadili u poslednjih šest meseci verovatno će uroditi plodom pod pvim Mesečevim sjajem.

  Povoljni dani:

  8, 25, 26

  Dani izazova:

  16, 24, 25