Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Ovnovi, obavezno donesite neke novogodišnje odluke vezane za svoje ambicije u karijeri, jer 2022. počinje kampovanjem Sunca, Venere, Plutona i Merkura u sektoru vaše natalne karte koji upravlja vašim poslovnim životom. Sa Venerom koja je trenutno retrogradna, ovo je dobar trenutak da ponovo procenite da li ste zaista srećni u trenutnom poslovnom okruženju. Ukoliko je odgovor „ne“, počnite da preduzimate korake da promenite svoj put, čak i ako to samo znači da razmišljate o tome koja druga vrsta posla vas zanima. Merkur započinje svoju retrogradnu fazu 14. januara i tada će ući u vašu kuću zajedništva. Ovo je savršen period da se ponovo povežete sa starim poznanicima, posebno ako vam je neko na raspolaganju da vam pomogne i posavetuje vas o bilo kojoj promeni u karijeri koju želite da napravite. U međuvremenu, konjunkcija Sunca i Plutona 16. januara mogla bi dovesti do velikih transformacija na vašem putu, a vi možete ostaviti svoj posao po strani ili ga izgubiti. U periodu oko ovog datuma mogli biste da se nađete neočekivano nezaposleni, ali verujte da univerzum na taj način pokušava da vam da podstrek ka profesionalnom zadovoljstvu i poslu koji vam je zaista suđen. Vaš vladar, Mars, započinje svoje putovanje kroz znak Jarca 24. januara, donoseći veliki podsticaj svakoj akciji koju ste planirali poslednjih nedelja. Ovo je planetarno poravnanje koje olakšava promene u karijeri, ali ćete morati da ispunite svoj deo kosmičkog dogovora, te potražite mogućnosti, prihvatite izazove i obavite posao koji treba. Merkur ponovo ulazi u znak Jarca 25., što bi moglo da vam donese vesti o potencijalnim prilikama za posao, posebno ako ste svu energiju uložili u svoju karijeru.

  Povoljni dani:

  18, 22, 24

  Dani izazova:

  11, 14, 23

 2. Mogli biste se zateći kako preispitujete svoje romantične, finansijske i duhovne potrebe, dragi Bikovi, jer Venera ovog meseca nastavlja svoje retrogradno putovanje kroz znak Jarca. Planeta ljubavi i novca je vladar vašeg znaka, tako da ćete verovatno jače osetiti ovaj kosmički obrt. Međutim, to vam takođe može pomoći da dođete do jasnoće koja vam je potrebna kada je u pitanju rešavanje bilo kakvih promena koje treba da napravite. Na sreću, pošto je ovo planetarno poravnanje za vas filozofskog karaktera, nesumnjivo ćete pronaći svoje svetlo na kraju tunela. Vaše manifestacije će biti snažne kada Sunce i Venera formiraju kosmički savez 8. januara, i sigurno ćete naići na prilike i prosvetljenje. Sreća se može manifestovati kroz razgovor, kada Mesec dok je u znaku Raka formira savez sa obećavajućim Jupiterom petnaestog, mada ćete morati da doprete do svog proširenog kruga prijatelja i zajednice da biste je pronašli. Odvojite malo vremena da se čujete sa nekim od prijatelja sa kojima niste razgovarali neko vreme. Ove vibracije su odlične za osvežavanje odnosa, ali te konekcije se takođe mogu na neki način isplatiti u budućnosti. Razmislite o tome da praktikujete nasumične gestove ljubaznosti, jer će univerzum verovatno trostruko uzvratiti vaša dobra dela. Zora sezone Vodolije nastupa 19. januara i traži od vas da prigrlite svoju unutrašnju genijalnost, posebno kada je u pitanju vaša karijera. Tokom narednih nekoliko nedelja, dozvolite sebi da se istaknete na poslu, preuzmete proračunate rizike, te razvijete i na viši nivo prenesete prakse na radnom mestu koje su postale pomalo zastarele. Koristite svoju mudrost da unapredite svoje radno mesto i vaša karijera će vam biti zahvalna za to.

  Povoljni dani:

  8, 28, 18

  Dani izazova:

  10, 13, 14

 3. Januar donosi velike pomake za vas, dragi Blizanci, dok nekoliko nebeskih tela utire svoj put kroz vašu kuću transformacije. Nijedan drugi znak nije toliko efikasan kao vi, a sa tolikom količinom kosmičke struje koja vas gura ka ličnoj evoluciji, trebalo bi dugo i ozbiljno razmišljati o tome u kojem aspektu života želite da izazovete promenu. Mlad Mesec 2. januara biće posebno prosvetljujuć kada je u pitanju postavljanje namera i planova za novu godinu koja je pred nama, stoga obavezno isplanirajte poseban ritual, molitvu ili meditaciju kako biste maksimalno iskoristili ovaj lunarni događaj. Merkur, vaša vladajuća planeta, počinje svoje retrogradno putovanje dok se upušta u grubi kvadrat sa šaljivim Uranom, četrnaestog januara. Haos, preokreti i problemi u komunikaciji mogu vas zadesiti tokom ovog perioda, ali pokušajte da ne dozvolite da vas to obeshrabri i učini da izgubite svoju veru. Čak i ako se osećate kao da se krećete unazad zajedno sa Merkurom, važno je da budete nežni prema sebi. Iskoristite ovo kao priliku da preispitate svoje planove kada ponovo dođe vreme za napredovanje. Pun Mesec u Raku 17. januara traži od vas da negujete sebe i svoje finansije. Ovo je dobar trenutak da preispitate svoje navike kada je u pitanju mesečna potrošnja. Ako postoje neke aplikacije ili usluge koje plaćate ali više ne koristite, otkažite članstvo. Ove vibracije su takođe odlične za otplatu dugova, te iako to nije najzabavniji način da koristite svoj novac, univerzum će vas nagraditi za mudro povučene finansijske poteze.

  Povoljni dani:

  1, 8, 22

  Dani izazova:

  11, 16, 18

 4. Vašem ljubavnom životu ovog meseca je potrebno mnogo pažnje dragi Rakovi, jer se Sunce, Venera i Pluton smeštaju u sektor vaše natalne karte koji vlada romantičnim vezama. Međutim, pošto je Venera trenutno retrogradna, želećete da budete sigurni da ne morate ponovo da učite lekcije iz prošlosti. Obratite pažnju na crvene zastavice u vašoj vezi u ovom periodu, posebno ako vas podsećaju na toksičnost koju ste već preživeli sa prošlim partnerima. Ukoliko želite da pokušate da rešite sve probleme na koje naiđete tokom ovog perioda, obavezno koristite diplomatski pristup u razgovorima i koristite lekcije iz svoje prošlosti da biste jasno objasnili šta vam je na umu i srcu. Na kraju dana, biće važno da se iskreno izrazite, bez da time odbijete svog partnera. Ako ste trenutno slobodni, iskoristite ovu energiju da obradite sve emocije kojih se još uvek niste u potpunosti oslobodili. Pun Mesec u Raku 17. januara je za vas ličan, jer Mesec osvetljava nebo pod vašim znakom. Možda ćete primetiti da vam je intuicija u ovom periodu izražena, stoga pokušajte da se ne uplićete previše sa ljudima koji bi mogli da pokušaju da manipulišu vama ili emocionalno nasrnu na vas. Iako će se vaša popularnost ovog dana povećati, razmislite o tome da deo vremena provedete sami, kako biste mogli da se bavite brigom o sebi. Ukoliko postoje neke lične mane ili loše navike koje biste želeli da prevaziđete, sada bi bilo vreme da razmislite o tome kako da konačno prekinete taj začarani krug. Sunce prelazi u Vodoliju devetnaestog, tražeći od vas da bez izvinjenja budete ono što jeste! Pustite svog unutrašnjeg genija na slobodu da se igra do kraja meseca i ne dozvolite nikome da ugasi vaše ideje!

  Povoljni dani:

  2, 17, 22

  Dani izazova:

  5, 23, 24

 5. Započnite novu godinu fokusirajući se na svoje zdravlje, organizaciju i dnevne rutine, dragi Lavovi, jer Sunce sija u znaku Jarca i vašoj šestoj kući. Venera i Pluton su takođe udurženi sa vašom vladajućom planetom, čineći ovaj fokus ne samo neophodnim za vaše blagostanje, već za čin brige o sebi i ličnu evoluciju. Obavezno posebno vodite računa o sebi kada se Sunce i Venera ujedine 8. januara, ispunjavajući vaše srce toplinom i dajući vam snagu da napravite stvarnu promenu. Merkur se okreće retrogradno u Vodoliji četrnaestog, pokrećući sektor vaše natalne karte koji vlada romantičnim vezama. Bivši se mogu ponovo pojavljivati tokom ovog perioda, stoga pripazite na to i izbegavajte posezanje za starim strastima, koje bi trebale da ostanu tu gde jesu - u prošlosti. Ukoliko postoje nerešeni problemi u vašim postojećim partnerstvima, pokušajte da pronađete rešenje u narednih nekoliko nedelja. Ovo planetarno okretanje može biti od pomoći, ako ste voljni da se suočite sa problemima iz prošlosti. Pripazite na odluke koje donosite u noći 17. januara, kada Mesec ulazi u Raka i pravi slatki aspekat sa čvorovima sudbine. Ove konekcije mogu da vam otvore nove puteve, posebno kada je u pitanju vaš dom i profesionalni život. Ukoliko postoje promene koje biste želeli da vidite u ovim oblastima, sada bi bilo pravo vreme da napravite nekoliko poteza. Samo nemojte biti nestrpljivi i očekivati instant-rezultate. Umesto da nudi trenutno zadovoljstvo, ova energija će verovatno pokrenuti lančanu reakciju, koja će vas polako, ali sigurno odvesti tamo gde želite da budete.

  Povoljni dani:

  17, 21, 22

  Dani izazova:

  12, 17, 29

 6. Niko ne može poreći da ste izuzetno ambiciozni, drage Device, ali ponekad, preuzimanje previše toga na sebe odjednom, može učiniti da budete u apsolutnom haosu. Sezona Jarca koja u punom jeku može vam pomoći da vratite malo strukture u vaš život, posebno kada su u pitanju vaši hobiji i umetnička dela. Iskoristite mlad Mesec 2. januara da se ponovo povežete sa svojim projektima po pitanju kojih ste strastveni, ali obavezno izbacite sve one koji više ne izazivaju radost ili inspiraciju u vama. Energija 8. januara bi mogla da vas natera da vapite za povezanošću, što je savršeno vreme da pozovete svog najboljeg prijatelja. Ove vibracije su odlične za negovanje prijateljstava, a vaše srce će vam takođe biti zahvalno na tome. Velika lekcija koja dolazi svima tokom sezone Jarca je važnost granica, ali to uključuje i znati kada ih treba ukloniti! Pripazite na moguću tenziju 14. januara, jer će tada nekoliko teških aspekata biti poput malih nagaznih mina, koje pokušavaju da vam raznesu život. Ukoliko vapite za malo slobodnog vremena, možda biste želeli da za to izaberete ovaj dan, ali samo ako vaši planovi podrazumevaju da ostanete bezbedni kod kuće ili odete u prirodu. Sunce ulazi u Vodoliju devetnaestog, podstičući vas da budete kreativni sa svojim dnevnim rutinama i zdravstvenim navikama. Ukoliko su vam dosadili tipični obroci ili režim vežbanja, iskoristite ove vibracije da isprobate nove recepte ili se konačno prijavite za te časove pilatesa. Čak i neko ko je toliko orijentisan na detalje, poput vas, treba s vremena na vreme malo da uzburka stvari, a to je vaš domaći zadatak za ostatak meseca.

  Povoljni dani:

  17, 21, 22

  Dani izazova:

  12, 17, 29

 7. Udobnost doma će vam sada biti privlačnija nego odlazak u grad, drage Vage, jer sezona Jarca osvetljava deo vaše natalne karte koji upravlja njime. Sada kada smo već skoro dve godine u pandemiji, verovatno bi trebalo malo da osvežite vaš dom, nakon svog tog vremena koje ste proveli u karantinu. Mlad Mesec 2. januara može biti posebno od pomoći ukoliko želite da ulepšate svoj prostor, zato, samo napred - napravite neke od onih promena o kojima ste maštali. Samo, pokušajte da ne preterujete - pošto je Venera trenutno retrogradna, bilo bi lako doneti estetske odluke zbog kojih ćete kasnije požaliti. Ukoliko se trenutno viđate sa nekime ili ste u vezi, pokušajte da zakažete sastanak za deveti januar. Komunikativni Merkur i isceljujući asteroid Hiron dele slatku konekciju, aktivirajući sektor vaše natalne karte koji vlada i zabavom i ljubavlju. Ako niste u vezi (ili ne želite da provodite vreme sa svojim partnerom ovog dana), budite sigurni da umesto toga barem razmenjujete nežnosti i volite se. Kreativni projekti će takođe imati koristi od ove kosmičke klime, tako da se nemojte osećati krivima ukoliko biste radije bili umetnički nastrojeni, nego se ušuškali sa svojim partnerom. 22. januar pomera vaš fokus na vama najdraže odnose, dok Mesec u Vagi deli slatku vezu sa Suncem i Merkurom u Vodoliji, koji se u ovom trenutku nalaze u vašoj kući prijateljstva. Okružite se ljudima zbog kojih se osećate voljeno i podržano i završićete mesec lepom notom.

  Povoljni dani:

  8, 22, 21

  Dani izazova:

  16, 23, 24

 8. Vaš um će biti nagrađen povećanjem brzine, drage Škorpije, dok Sunce, Venera i Pluton krče svoj put kroz znak Jarca, aktivirajući sektor vaše natalne karte koji upravlja učenjem, radoznalošću i komunikacijom. Očekujte da ćete iznenaditi čak i sami sebe obiljem informacija koje sada teku kroz vaš um i izlaze iz vaših usta. Iako ćete biti društveniji nego inače, pokušajte da ne gubite mnogo vremena na dopisivanje. Pravljenje pauza od telefona biće važno, posebno 9. januara, dajući vam priliku da se usredsredite na učenje, dok punite svoje društvene baterije. Pun Mesec u Raku 17. januara je za vas jedan od najsvetijih dana u godini, jer ova lunacija osvetljava vašu kuću duhovnosti. Ovo je odlično vreme za intuitivan rad, koji će vam pomoći da ojačate svoje treće oko u narednih šest meseci. Takođe je važno da vodite računa o ljudima kojima se okružujete ovog dana, jer ćete biti veoma prijemčivi za energiju drugih, kako dobru, tao i lošu. Mars, vaša vladajuća planeta, prelazi u znak ozbiljnog Jarca 24. januara, tražeći od vas da akcijom podržite svoje misli i reči. To znači da je vreme da počnete da sprovodite u stvarnost sve one planove i ideje koje su vam se do sada samo krčkale u glavi. Slatka konekcija između Meseca u Škorpiji i Marsa može vam pomoći da stavite emociju iza ovog osećanja, dok pronalazite inspiraciju kroz usavršavanje sebe!

  Povoljni dani:

  16, 18, 22

  Dani izazova:

  10, 24, 25

 9. Da li ste spremni da napravite neke finansijske promene, dragi Strelčevi? Ovaj mesec će doneti ozbiljan pomak po pitanju vaših finansija, dok se mala armija nebeskih tela probija kroz znak Jarca, paleći vatru u vašoj drugoj solarnoj kući. Ovo je vreme da se ozbiljno pozabavite svojim finansijskim ciljevima u novoj godini, posebno tokom mladog Meseca 2. januara. Iako možda nećete odmah videti velike rezultate, jer energija Jarca ima tendenciju da se kreće sporo, ali stabilno, sve pametne odluke koje sada donesete mogu doneti velike nagrade, kasnije. Sa planetom akcije, Marsom, koji se kreće kroz vaš znak, vaša motivacija i nivo energije biće veći. Samo se pobrinite da ipak odvojite vremena za odmor, posebno kada se Marsu putevi ukrste sa sanjivim Neptunom, 11. januara. Imate tendenciju da se forsirate do svojih granica i verovatno ćete osetiti neželjene uticaje toga u toku ovog dana. Pun Mesec u Raku 17. januara je značajan i dubok za vas, jer Mesec osvetljava sektor vaše natalne karte koji upravlja ličnom transformacijom. Iako će vodena energija ovog lunarnog događaja verovatno učiniti da se osećate opterećeno, trebalo bi da to smatrate prilikom za introspekciju i opuštanje. Da biste maksimalno iskoristili ove vibracije, napišite listu svih ljudi, situacija ili ponašanja koje biste želeli da uklonite iz svog života. Kada završite, pocepajte taj papir. Zakopajte ostatke u svom dvorištu i utešite se činjenicom da ste krenuli ka novoj i poboljšanoj verziji sebe.

  Povoljni dani:

  15, 25, 27

  Dani izazova:

  5, 20, 30

 10. Za Novu godinu osećaćete se kao milion dolara, dragi Jarčevi, tako da možete ući u 2022. zamahujući obema rukama. Potrudite se da odvojite malo vremena da zaista razmislite o svojim novogodišnjim odlukama, jer se pet nebeskih tela nalazi u vašem znaku, napajajući dodatno sve ciljeve koje sebi sada postavite. Pokušajte da ne razmišljate o tome koja bi vaša ograničenja mogla biti. Umesto toga, zauzmite optimističan stav na osnovu toga gde bi vas sve vaši talenti mogli odvesti! Kolektivna promena se dešava kada se čvorovi sudbine pomere od Blizanaca i Strelca do Bika i Škorpije, 18. januara. Ova energija će postaviti ton za narednih godinu i po dana, donoseći sa sobom obilje promena. Tokom ovog perioda, mogli biste da izgubite, ali i steknete prijatelje, dok nastavljate da se krećete putem svoje lične evolucije. Znajte da ove promene imaju za cilj da vam pomognu da rastete i razvijate se kao osoba, a pokušajte i da zapamtite da za svaki gubitak postoji dobitak. Mars ulazi u vaš znak 24. januara, te ponovo zagreva vašu strastvenu stranu. Stvari mogu izgledati kao da su se iznenada ubrzale, ali trebalo bi da imate i više nego dovoljno izdržljivosti da se nosite sa svime što vam se nađe na putu. Poželećete da stavite neku emociju iza svojih ciljeva, kada se Mesec 29. januara približi ovoj planeti. Budite otvoreni i iskreni u vezi sa svoijm željama i potrebama tokom ovog perioda i nemojte se osećati loše ukoliko odustanete od bilo koje ideje koja više ne funkcioniše za vas. Merkur i Pluton takođe stoje na nebu zajedno na ovaj dan, što vam olakšava da ostavite iza sebe sve ljude, situacije ili obrasce ponašanja koji vam stoje na putu.

  Povoljni dani:

  1, 2, 21

  Dani izazova:

  4, 13, 25

 11. Ovaj mesec će vas naterati da zaronite duboko, drage Vodolije, dok nekoliko nebeskih tela prolazi kroz sektor vaše natalne karte koji vlada podsvešću. Srećom, neće sve biti teško. Merkur koji izaziva na razmišljanje kampuje pod vašim znakom 1. januara, pomažući vam da zadržite zdravu perspektivu. Mladi Mesec se manifestuje već sledećeg dana, tražeći od vas da odredite svoje namere, iz srži i dubine svoje duše. Postavljanje ciljeva koji će vam pomoći da prekinete toksične obrasce ponašanja ili se oslobodite traume iz prošlosti dobro će teći u ovoj kosmičkoj klimi. Pripazite na napetost u svom porodičnom životu, dok Merkur postaje retrogradan i upušta se u oštar kvadrat sa nepredvidivim Uranom, četrnaestog. Ove vibracije mogu dovesti do zabune u komunikaciji, neočekivanih preokreta sudbine, slučajnog haosa i finansijskih gubitaka. Bilo da se radi o sporom internetu ili pokvarenom uređaju, ne zaboravite da se prizemljite i usredsredite, jer vaš nivo stresa može dodatno otežati situaciju. Sunce ulazi u vaš znak 19. januara, označavajući početak sezone Vodolije! Trebalo bi da očekujete porast radosti, samopouzdanja, energije i snage u narednih nekoliko nedelja. Koristite svoj glas kada se Sunce i Merkur udruže u kosmosu 23. januara. U međuvremenu, Mesec u Vagi ima korisnu konekciju sa ovo dvoje, donoseći vam osećaj mira i povezanosti. Ovaj aspekat će delovati kao portal između vas i univerzuma, stoga obavezno zapalite sveću i zaželite svoju rođendansku želju!

  Povoljni dani:

  19, 23, 31

  Dani izazova:

  4, 11, 18

 12. Vaš krug prijatelja postaje sve veći ovog meseca, drage Ribe, jer se grupa nebeskih tela probija kroz sektor vaše natalne karte koji vlada zajednicom. Ovo je savršeno vreme da se uključite u neke posebne interesne grupe. Ukoliko ste želeli da usavršite svoj kreativni hobi ili naučite novu veštinu kao deo vaših novogodišnjih odluka za 2022. godinu, razmislite o pridruživanju takvim časovima! Merkur prelazi u Vodoliju 1. januara, unoseći dubinu u vaše misli, dok vi zaranjate duboko u svoju psihu tokom narednih nekoliko nedelja. U redu je ukoliko se u ovom periodu malo primirite, utišate i ukoliko vam bude trebalo malo više vremena da “napunite baterije”. Samo pripazite da se ne zatvorite potpuno pred vama najbližima. Verovatno ćete biti osetljiviji na bol našeg sveta tokom ovog perioda, stoga je važno da nađete način da mu budete od pomoći i napravite promenu. Potražite prilike da se uključite u svoju zajednicu. Ne samo da će to imati terapeutsko dejstvo za vas, već će ispuniti i vaše srce zahvalnošću, a možda vam čak pomoći i da steknete nove prijatelje! Samo zapamtite da ne možete da rešite sve probleme društva, bez obzira na to koliko ste duboko dirnuti njima. Slatka konekcija između Sunca u Jarcu i Neptuna, vaše vladajuće planete, manifestuje se desetog, dajući vam priliku da sanjarite o budućnosti. Međutim, oštra veza između Marsa i Neptuna 11. januara mogla bi da izazove probleme, ukoliko ne možete da smislite solidan plan kako da stignete tamo. Iskoristite ovaj dan da razmišljate i maštate o tome gde želite da se vidite, ali nemojte se osećati pod pritiskom da preduzmete bilo kakvu konkretnu akciju, sve do kasnije u mesecu, kada se ova energija rasprši.

  Povoljni dani:

  5, 15, 17

  Dani izazova:

  3, 11, 14