Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Iako decembar generalno ima tendenciju da izazove optimizam, nadu i ljubav u kolektivu, praznične svečanosti vas će posebno radovati, dok Sunce, Venera i Merkur u Strelcu putuju kroz duhovni sektor vaše natalne karte. Ova kosmička klima će vam doneti dubok osećaj podrške sa “druge strane”, dragi Ovnovi, čineći to idealnim periodom da se ponovo povežete sa svojim omiljenim praksama meditacije ili molitve. Pokušajte da posmatrate svoj životni put kao saradnju sa Univerzumom, tražeći pomoć i smernice kada vam je potrebno da vam neko pokaže pravac. Vaš um će biti vrlo zauzet tokom punog Meseca u Blizancima 7. decembra, iako bi trebalo da pokušate da čvrsto stojite iza svojih reči. Konjunkcija između Meseca i retrogradnog Marsa može dovesti do toga da vam jezik bude brži od pameti, te da govorite pre nego što promislite, posebno ukoliko počnete da se osećate saterano u ćošak ili kao da morate da se branite. Greške iz prošlosti bi se takođe mogle vratiti da vas progone, te ćete možda biti u iskušenju da se vratite u drevnu istoriju u ime zatvaranja tih poglavlja. Oduprite se želji da se vratite unazad u ovom periodu, čak i ako se na putu koji je ispred vas nazire po koja prepreka i neravnina. Jupiter ponovo ulazi u vaš znak dvadesetog, donoseći ekspanzivnu energiju koja vam omogućava da uvidite svoj neograničeni potencijal. Vaša sreća će takođe biti u usponu u ovom periodu, stoga se obavezno borite za svoje nade i snove. Promene će nastaviti da se manifestuju kada Sunce pređe u znak Jarca već sledećeg dana, tražeći od vas da se ozbiljno pozabavite svojim profesionalnim ambicijama i ličnim obavezama. Vibracije koje su tada u igri mogu vam pomoći da napravite poznato ime i brend od svog imena, sve dok dosledno i strpljivo radite na svojim ciljevima.

  Povoljni dani:

  3, 19, 20

  Dani izazova:

  14, 29, 31

 2. Bićete fokusirani na razvijanje svog srca, uma i imidža ovog meseca, dragi Bikovi, dok Sunce, Venera i Merkur u Strelcu putuju kroz sektor vaše natalne karte koji upravlja ličnom transformacijom. S obzirom da nova godina vreba iza ugla, shvatićete ideju samounapređenja prilično ozbiljno, što će vas inspirisati da započnete sa svojim odlukama i rezolucijama za 2023. godinu. Možda ćete takođe imati manje strpljenja za površne razgovore i odnose, jer vas zvezde sada podstiču da se usredsredite na duboke konekcije koje su vam najvažnije. Obratite pažnju na sihronicitete i znakove pored puta kada Merkur uđe u znak Jarca i vašu devetu kuću 6. decembra, pojednostavljujući vašu komunikaciju sa “drugom stranom”. Vokalizovanje vaših želja i snova takođe može podići vašu moć manifestacije na viši nivo, posebno kada Venera uđe u znak Jarca, devetog. Ovaj planetarni položaj takođe je spreman da otključa neku ozbiljnu magiju u vašem ljubavnom životu, tako da ne oklevajte da otvorite svoje srce za druženje, kada god vam se čini da je prava energija u igri. Primetićete promenu kada Sunce uđe u znak Jarca dvadeset i prvog, na dan zimske ravnodnevnice, označavajući početak najmističnijeg doba godine za vas. Nove mogućnosti i prilike će se manifestovati tokom sledećeg meseca, dajući vam priliku da poboljšate svoje okolnosti. Želja za avanturom će takođe doći u igru, dok vaša duša žudi za novim iskustvima. Mlad Mesec u Jarcu 23. decembra označava posebno sveti dan za vas i tada biste možda želeli da odvojite trenutak da se osvrnete na svoje novogodišnje odluke i razmislite o njima.

  Povoljni dani:

  9, 17, 23

  Dani izazova:

  1, 3, 19

 3. Biće vam teško izbrisati osmeh sa lica ovog meseca, dragi Blizanci, jer Sunce, Venera i Merkur u Strelcu putuju kroz sektor vaše natalne karte koji upravlja ljubavlju. Ova kosmička klima će vas zadiviti životom i svetom oko vas, što je idealno vreme za negovanje vama najvažnijih odnosa. Ukoliko ste u potrazi za novim partnerom, ove vibracije su savršene da se “bacite u promet”. Međutim, briga o sebi i održavanje ravnoteže u vašem srcu i umu igraće ključnu ulogu u preživljavanju praznične sezone, stoga pokušajte da se ne razapnete previše između privatnih, društvenih angažmana i posla – pronađite zdravu ravnotežu. Pun Mesec je na nebu u vašem znaku 7. decembra, donoseći vam snagu, privlačnost i popularnost. Konjunkcija između Meseca i Marsa budi duboke strasti vama, pozivajući vas da priznate šta vaše srce najviše priželjkuje. Međutim, u ovom periodu lako biste mogli pobrkati požudu sa ljubavlju, stoga pokušajte da ne žurite previše kada su u pitanju novi odnosi. Ovaj sjajni kosmički događaj će takođe podići vašu motivaciju na viši nivo, mada ćete morati da vodite računa o tome gde usmeravate svoju pažnju i na šta se fokusirate, ukoliko želite maksimalno da iskoristite ove vibracije podrške. Zimska ravnodnevnica se manifestuje kada Sunce uđe u znak Jarca i sektor vaše natalne karte koji upravlja ličnom transformacijom, dvadeset i prvog. Ova nebeska klima može vam pomoći da se oslobodite svog prtljaga koji ste prikupili tokom ove godine, kako biste mogli da napravite prostora za bolje prilike i zdravije odnose u 2023. godini. Mlad Mesec sledećeg dana traži od vas da iskoristite svoju ličnu moć i udaljite se od bilo čega ili bilo koga ko ne doprinosi pozitivnosti u vašem životu.

  Povoljni dani:

  6, 15, 19

  Dani izazova:

  1, 8, 29

 4. Smatrate se jednim od najempatičnijih članova zodijaka, dragi Rakovi, što znači da sezona praznika može biti naporan period za vas, koji vas može preplaviti zbog vaše želje da negujete druge. Dok Sunce u Strelcu putuje kroz vašu solarnu šestu kuću, verovatno ćete biti veoma zauzeti i raditi prekovremeno da biste bili sigurni da je sve spremno za svečanosti koje su pred vama, iako ćete morati da vodite računa o primeni zdravih tehnika upravljanja stresom. Sa Venerom i Merkurom koji prate Sunce u znaku Strelca, moglo bi biti lako da se zanesete svojim planovima, stoga pokušajte da ne postavljate sebi nerealna očekivanja. Zapamtite da niko ne očekuje od vas da pružite savršenstvo i da ne bi trebalo previše da se iscrpite u pokušaju da ispunite svoje ciljeve. Pun Mesec u Blizancima 7. decembra manifestuje se u sektoru vaše natalne karte koji upravlja podsvešću, što bi vas moglo staviti u cerebralno i temperamento raspoloženje. Možda ćete početi da osećate manjak energije ili iscrpljenost ukoliko niste pravilno vodili računa o sebi, zbog čega je važno da date prednost samoći, miru i relaksaciji. Nemojte se iznenaditi ako vaša psiha baci nekoliko bombi na vas u ovom periodu, jer će se trenuci prosvetljenja verovatno sada manifestovati. Harmonična energija zavladaće kada se sezona Jarca pojavi na pomolu dvadeset i prvog, obeležavajući zimsku ravnodnevnicu i početak najromantičnijeg perioda u godini za vas. Od vas će se tražiti da ispitate svoje granice tokom ostatka godine, kako biste umeli da razumete kada je vreme da nekoga pustite unutra, a kada da uzmete malo prostora za sebe. Dozvolite sebi da se oslonite na lakšu stranu života, verujući da se vaš svet neće raspasti ako povremeno odustanete od svojih obaveza.

  Povoljni dani:

  10, 15, 23

  Dani izazova:

  8, 9, 24

 5. Bićete puni iznenađenja dok Sunce, Venera i Merkur u Strelcu putuju kroz vašu petu solarnu kuću, dragi Lavovi, osnažujući vašu želju za akcijom i avanturom. Ove vibracije će vas podstaći da istražujete nove horizonte, posebno kada je u pitanju provođenje vremena sa voljenima ili negovanje kreativnih veština. Izlaganje svežim idejama i iskustvima podići će vaš ego i osećaj snage na viši nivo, oblikujući vas u samopouzdaniju i zaokruženiju verziju vašeg već fantastičnog “ja”. Zahvalnost će doći prirodno ukoliko nađete načine da ostanete zauzeti, stoga obavezno popunite sve veće praznine u svom rasporedu. Iako će zabava trenutno sigurno zauzimati mnogo prostora u vašem dnevnom planu i programu, počećete više da se fokusirate na svoje obaveze kada Sunce uđe u znak Jarca, 21. decembra. Ova kosmička klima traži od vas da usporite i sagledate svoju situaciju, sa fokusom na vezivanje svih labavih krajeva pre nego što nova godina započne. Ukoliko je prošlo dosta vremena otkako ste poslednji put otišli na lekarski ili stomatološki pregled, trebalo bi da razmislite o zakazivanju termina. Zvezde vas ohrabruju da sada date prednost svom zdravlju. Odvojite malo vremena da zapišete svoje ciljeve za 2023. godinu tokom mladog Meseca u Jarcu 23. decembra, beležeći sve prekretnice koje biste želeli da postignete u narednih šest meseci. Ovaj sjajan kosmički događaj će vas podsetiti na važnost planiranja unapred, posebno ukoliko vaši ciljevi zahtevaju stalnu i doslednu pažnju. Možda biste takođe želeli da postavite granice u vezi sa svim navikama koje su vam ometale lični rast, kao što su disbalans u pogledu vašeg rasporeda ili odugovlačenje.

  Povoljni dani:

  12, 20, 21

  Dani izazova:

  11, 13, 16

 6. Bićete raspoloženi za praznične svečanosti kod kuće ovog meseca, drage Device, dok Sunce, Venera i Merkur u Strelcu putuju kroz sektor vaše natalne karte koji upravlja blaženstvom u vašem domu. Uživanje u ovom godišnjem dobu doneće vam osećaj udobnosti i nostalgije, stoga obavezno pronađite recepte za bakin kolačić, skuvajte vrući kakao i pozovite svoje najmilije na veselje i razgovor oko toplog kamina. Međutim, treba da imate na umu da ulogu domaćina ne igrate sami. Zatražite pomoć oko posuđa i čišćenja na kraju vaših okupljanja. Razmislite o tome da postanete malo kreativni tokom punog Meseca u Blizanacima i kada se on 7. decembra ušuška pored strastvenog Marsa. Pravljenje i pakovanje poklona za porodicu i prijatelje može vam pomoći da se privremeno oslobodite svakog stresa koji zauzima prostor u vašem profesionalnom životu, a istovremeno ispuni vaše srce osećanjem zahvalnosti i ljubavi. Izražavanje u vidu lepih gestova i s pažnjom osmišljenih poklona podseća vas na sve ono što je dobro na ovom svetu i pomaže vam u jačanju odnosa koji su vam najvažniji u životu. Više ćete biti raspoloženi za avanturu kada se sezona Jarca manifestuje dvadeset i prvog, aktivirajući vašu solarnu petu kuću. Ove vibracije se odnose na kreativnost, samopouzdanje i uživanje u prijateljstvima, zbog čega je važno da prihvatite sve primamljive društvene pozive koje dobijete. Odvojite trenutak da razmislite o tome kako biste želeli da izgradite svoj imidž i ego tokom mladog Meseca 23. decembra, i nemojte se osećati krivima ukoliko plan koji smislite bude pomalo površan ili u vašu korist – zaslužili ste to!

  Povoljni dani:

  6, 15, 17

  Dani izazova:

  1, 9, 29

 7. Vaša živahna mašta će vas voditi kroz veći deo ovog meseca, drage Vage, dok Sunce, Venera i Merkur putuju kroz znak Strelca i vašu treću kuću. Ova kosmička klima će izoštriti vašu duhovitost i vašu sposobnost da vidite dalje od ovozemaljskog. To vam može pomoći da ostvarite svoje ciljeve, dokle god budete voljni da koristite svoj glas. Ovo bi takođe bilo idealno vreme da unapedite svoje postojeće znanje, jer vaš um žudi za iskustvom učenja. Samo obratite pažnju na ljude kojima se sada poveravate ili sa kojima delite svoje ideje, jer mnogi neće biti raspoloženi da čuvaju tuđe tajne. Pun Mesec u Blizancima 7. decembra deluje kao jedan od najmagičnijih dana u godini za vas, jer se Mesec takođe priklanja strastvenom Marsu u sektoru vaše karte koji upravlja duhovnošću. Univerzum vas ohrabruje da preduzmete akciju ka svojim snovima i biće važno da pratite sve prilike ili blagoslove koji vam se tada nađu na putu. Takođe bi trebalo da nađete vremena da date prioritet meditaciji ili molitvi, jer će se povezivanje sa “drugom stranom” dogoditi brže i lakše, i dovesti vas do trenutaka prosvetljenja. Zimska ravnodnevnica i sezona Jarca nastupaju dvadeset i prvog, što vas stavlja u raspoloženje za tople, udobne večeri kod kuće. Ova kosmička klima vas uvodi u novu godinu na talasu prijatnih vibracija, što je sjajno vreme da iskoristite svoju zahvalnost i širite ljubav. Dozvolite sebi da se odmorite i napunite baterije, dok odbrojavamo sate do 2023. godine, kako biste se vratili na zavidni nivo energije pre nego što januar počne.

  Povoljni dani:

  9, 23, 27

  Dani izazova:

  3, 19, 29

 8. Sa prazničnim duhom u punom jeku, moraćete da vodite računa o svojoj potrošnji, drage Škorpije, jer Sunce, Venera i Merkur u Strelcu putuju kroz vašu drugu solarnu kuću. Ovo nebesko okruženje moglo bi da oslobodi vašu velikodušnu prirodu i dovesti do toga da preterate prilikom kupovine prazničnih poklona. Ukoliko planirate da učestvujete na svečanostima sa svojom porodicom i prijateljima, možda biste želeli da razmislite o primeni kolektivne liste za kupovinu i ograničenog budžeta, kako biste osigurali da svi podjednako doprinose takvim okupljanjima. Možda ćete takođe biti u iskušenju da se razmazite dok ste u potrazi za poklonima za druge, ali pokušajte da se suzdržite od rasipanja novca u svojim omiljenim radnjama, pre nego što otvorite svoje poklone koje ćete dobiti od drugih. Osetićete promenu kada Jupiter ponovo uđe u Ribe 20. decembra, donoseći obilje energije u sektor vaše natalne karte koji upravlja samoizražavanjem i zabavom. Ovaj planetarni položaj će vas okrepiti kako se nova godina približava, dajući vam dovoljno samopouzdanja da verujete u sebe i u to da je sve moguće. Oslonite se na svoju kreativnu stranu što je češće moguće i budite sigurni da slušate slobodni duh koji živi u vama, dok vas Univerzum poziva ka emocionalnom i umetničkom rastu i razvoju. Zimska ravnodnevnica nastupa dvadeset i prvog, izoštravajući vašu inteligenciju i mentalnu stabilnost. Vaša pragmatična strana može da unese ravnotežu u sve divlje ideje koje vaše srce osmisli, pomažući vam da uključite dozu zdravog razuma u svoje nade i snove. Međutim, možda ćete se osećati kao da se vodi bitka između vašeg uma i duše, zbog čega je važno da dozvolite sebi da sanjate, ali da jednom nogom i dalje ostanete na zemlji.

  Povoljni dani:

  7, 19, 20

  Dani izazova:

  1, 27, 31

 9. Putevi će vam se otvoriti ovog meseca, dragi Strelčevi, dok se Sunce, Venera i Merkur kreću kroz vaš znak. Ova kosmička klima će učiniti da se osećate kao da ste na vrhu sveta, mada bi se problemi mogli pojaviti ukoliko izgubite dodir sa svojim osećajem ravnoteže. Oštra ambicija i želja da napredujete u svojim ciljevima mogu da dovedu do toga da zanemarite svoje rutine brige o sebi, što će biti važnije nego ikada, dok Mars putuje retrogradno kroz Blizance. Ne zaboravite da usporite kada treba i pravite dosta pauza tokom svakog dana, čak i onda kada se osećate kao da biste mogli da budete u maksimalnom “pogonu” satima. Dobre vibracije će strujati kroz vas kada Jupiter ponovo uđe u Ribe i sektor vaše karte koji upravlja porodičnim blaženstvom, 20. decembra. Ovaj planetarni položaj je savršen za otvaranje vrata vašeg doma drugima, posebno kada je u pitanju ugošćavanje porodice i prijatelja za praznike. Ova kosmička klima će takođe probuditi obilje saosećanja u vašem srcu, iako bi trebalo da vodite računa da održavate zdrave granice sa svima koji su vas izneverili. Sezona Jarca i zime debituju tokom zimske ravnodnevnice 21. decembra, čineći vas stabilnima i prizemnima. Ovaj astrološki period vas podstiče da usporite, dajući vam dozvolu da uživate u plodovima svog rada, dok se osvrćete na 2022. godinu. Odvojite trenutak da budete zahvalni na svim životnim putovanjima na koja vas je ova godina odvela tokom mladog Meseca 23. decembra, a istovremeno dozvolite svom umu da istraži sve što vam budućnost sprema.

  Povoljni dani:

  12, 20, 21

  Dani izazova:

  3, 5, 9

 10. Praznična sezona možda je omiljeno doba u godini većini ljudi, ali dragi Jarčevi, sa Suncem, Venerom i Merkurom u Strelcu koji putuju kroz vašu dvanaestu kuću, možda ćete biti u iskušenju da se sakrijete ispod pokrivača tokom većeg dela decembra. Energija koja je u igri će vas dovesti u privatnije raspoloženje, uzrokujući da postanete veoma selektivni u pogledu ljudi sa kojima provodite vreme. Srećom, Merkur ulazi u vaš znak 6. decembra, donoseći malo kosmičke podrške koja će vam pomoći da izdržite povšne razgovore i druženja, čak i onda kada biste radije uživali kod kuće uz šoljicu čaja i dobru knjigu. Osećaćete se inspirisanima da pomažete drugima tokom punog Meseca u Blizanaca sedmog, koji aktivira sektor vaše natalne karte koji upravlja služenja drugima i blagostanjem. Iskoristite ovu energiju tako što ćete pružati pomoć ljudima u svom domu ili kancelariji, posebno ako otkrijete da su ljudi oko vas preopterećeni prazničnim obavezama i svečanostima. Međutim, zvezde takođe traže od vas da svom telu pružite malo dodatne brige i nežnosti, stoga svakako dajte prednost svom zdravlju tako što ćete se istezati, piti puno vode i jesti nutritivno hranljive obroke. Osetićete promenu kada Sunce uđe u vaš znak 21. decembra, označavajući zvanični početak zime. Ovaj solarni položaj će vam omogućiti da se osećate otvorenije i uzvišenije, baš na vreme za vaše omiljene praznične tradicije. Iako će vaša popularnost sada sigurno porasti, odvojite malo vremena za sebe tokom mladog Meseca, 23. decembra. Ove vibracije će u velikoj meri izoštriti vaše sposobnosti manifestovanja, zato obavezno zapalite sveću i poželite želju.

  Povoljni dani:

  6, 23, 27

  Dani izazova:

  3, 5, 9

 11. Pripremite se za jedan veoma zauzet mesec, drage Vodolije, dok se Sunce, Venera i Merkur u Strelu kreću kroz sektor vaše natalne karte koji upravlja zajednicom. Ova kosmička klima će podići vaš društveni život i popularnost na viši nivo kako se praznična sezona bliži, iako ne bi trebalo da vršite pritisak na sebe da prihvatite svaki poziv koji vam se uputi. Postat ćete introvertniji kada Merkur uđe u znak Jarca 6. decembra, stavljajući vas u mirnije i filozofsko raspoloženje. Ovaj planetarni položaj traži od vas da sagledate svoju trenutnu situaciju, kako biste u novu godinu mogli da uđete mudriji i još motivisaniji da uspete. Iako će vaša želja za društvenim okupljanjima varirati, pun Mesec u Blizancima 7. decembra je spreman da pokrene vašu razigraniju stranu. Ove vibracije su savršene za provođenje kvalitetnog vremena sa vašim najdražima, mada bi i vaš romantični život mogao da se probudi. Strasti će nesmetano teći dok se Mesec druži sa Marsom, čineći to idealnim periodom za burna ljubavna iskustva. Samo, pokušajte da ne ulažete previše u bilo kakve konekcije koje ostvarite - možda neće izdržati test vremena. Primetićete promenu kada sezona Jarca započne 21. decembra, što će vam omogućiti da letite ispod radara do kraja godine. Dozvolite sebi da u tišini radite na svojim ciljevima, obećavajući sebi da ćete raditi na svojim veštinama, dok ne budete spremni da predstavite svoje nove ideje ili projekte svetu. Takođe će biti važno da se usredsredite na spoznaju i razumevanje sebe, dok vas Univerzum navodi da osvestite svoje prednosti, dok prevazilazite svoje slabosti.

  Povoljni dani:

  1, 12, 26

  Dani izazova:

  8, 25, 29

 12. Vibracija će biti naelektrisana ovog meseca, drage Ribe, dok Sunce, Venera i Merkur putuju kroz vatrenog Strelca, aktivirajući sektor vaše natalne karte koji upravlja profesionalnim ambicijama. Iako bi ova kosmička klima trebala da vam donese dašak sreće, problemi bi mogli nastati ukoliko na sebe preuzmete više od onoga što možete da podnesete. Razumevanje vaših ličnih ograničenja će igrati ogromnu ulogu u vašoj sposobnosti da iskoristite energiju koja je sada u igri, zbog čega je važno da ostanete objektivni i strpljivi. Srećom, vaš sistem podrške vam može pomoći da ostanete prizemljeni kada Merkur uđe u Jarca 6. decembra, mada može doći do trenutaka kada ćete morati da se odreknete kontrole da biste dozvolili drugima da vam pomognu. Primetićete promenu kada Jupiter napusti vaš znak i ponovo uđe u Ovna 20. decembra, preusmeravajući vaš fokus ka stabilnosti. Ove vibracije traže od vas da zadržite sve ono što ste do sada uspeli da ostvarite, dok još uvek sadite semenje za svoju budućnost. Mogućnosti da poboljšate svoju finansijsku situaciju mogu se manifestovati na misteriozne načine, dok se zvezde poravnavaju da vam donesu obilje. Međutim, moraćete naporno da radite na ovim dobicima, a možda će biti i trenutaka kada će se vaša takmičarska priroda probuditi. Zimska ravnodnevnica nastupa isti dan kada Sunce ulazi u znak Jarca, 21. decembra, donoseći stabilnu, ali društvenu atmosferu. Mogućnosti za liderske uloge i povećanje vaše popularnosti će se verovatno manifestovati, zbog čega je važno da se osećate prijatno u centru pažnje. Ova kosmička klima takođe vam može pomoći da stvorite nove saveze kada su u pitanju vaše profesionalne ambicije, stoga budite sigurni da se umrežavate i povezujete sa ljudima kad god se za to ukaže prilika.

  Povoljni dani:

  20, 24, 27

  Dani izazova:

  1, 3, 14