Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Jun je idealan za istraživanje, otkrivanje informacija i učenje novih stvari, Ovnovi, jer sezona Blizanaca aktivira vašu treću solarnu kuću. Ove vibracije takođe će istaći vašu pričljivu prirodu, mada će biti važno da nađete načine da pronađete svoj “zen” ili bi vam u suprotnom um mogao postati previše zatrpan i zauzet da bi vam bilo udobno. Srećom, osećaćete više kontrole nad svojim misaonim procesima kada Merkur 3. juna završi svoje retrogradno putovanje kroz znak Bika. Iako će vam u ovom periodu druženje biti prioritet, trebalo bi da isplanirate da odvojite malo vremena za sebe kada se Mars, vaš planetarni vladar, 15. juna udruži sa lekovitim asteroidom Hironom. Ova kosmička klima može vam pomoći da se ponovo povežete sa svojim ličnim ciljevima i motivacijom da ih postignete, iako ćete morati sebi da priznate, osvestite i prevaziđete sve obrasce ponašanja ili razmišljanja koji su vas do sada sprečavali da preduzmete potrebne korake i budete na pravom putu. Letnja dugodnevnica se manifestuje kada Sunce uđe u znak Raka, 21. juna, stavljajući vas u osetljiviju i više negujuću energiju. Ovaj solarni položaj vas inspiriše da zadovoljite potrebe svojih najbližih i najdražih, iako biste mogli da izgubite strpljenje sa bilo kime ko pokuša da iskoristi prednosti vaše brižne prirode, posebno ako imate sopstveni emocionalni prtljag. Pokušajte da svoju energiju usmerite samo na ljude koji vas podržavaju zauzvrat, kako biste izbegli bilo kakvo fizičko, emocionalno i mentalno iscrpljivanje. Srećom, slatko partnerstvo između Venere i Plutona tog dana može vam pomoći da osvestite sopstvenu vrednost i postavite granice sa onima koji bi vas mogli iscrpiti, dajući vam priliku da ovu novu sezonu započnete na pravom putu.

  Povoljni dani:

  6, 13, 15

  Dani izazova:

  9, 28, 30

 2. Bićete prilično zauzeti ovog meseca Bikovi, jer sezona Blizanaca donosi nalet aktivnosti u vašoj drugoj solarnoj kući. Iako će vam dani biti ispunjeni poslom, društvenim angažmanima i povremenom kupovinom, pokušajte da ne dozvolite da se nered nakuplja u vašem životnom ili radnom prostoru, ili biste u suprotnom mogli upasti u zamku neorganizovanosti. Srećom, bez obzira na to koliko vam svet trenutno deluje ubrzano, bićete u jedinstvenoj poziciji da se krećete sporije, tako da se nemojte osećati krivima što stvari radite svojim tempom. Izbegavajte da vršite preveliki pritisak na sebe i slobodno se oslanjajte na komfor i luksuz kad god vam je potrebno malo predaha i brige o sebi. Nešto neočekivano bi moglo da vas pronađe kada se Venera, vaša vladajuća planeta, 11. juna približi nepredvidljivom Uranu. Ove vibracije vam takođe mogu pomoći da se oslobodite svake situacije koja vam više ne služi, tako da se ne plašite da promenite pravac i krenete drugim putem. Nažalost, opozicija Venere i Meseca u Škorpiji mogla bi da donese emocionalni intenzitet, zbog čega je važno da ostanete prizemljeni dok dajete prioritet svojim potrebama. Osećaćete se povezanije sa svojim pozivom i višom svrhom kada se Venera poveže sa Severnim čvorom, dok aspektuje Mesec u Jarcu. Obratite pažnju na sinhronicitete i znakove pored puta u ovom periodu, dok Univerzum traži načine da vas usmeri ka ispunjenijoj budućnosti. Ovo je takođe odličan trenutak da iskomunicirate svoje nade i snove “drugoj strani”, jer će vaša sposobnost da manifestujete svoje želje sada biti izraženija nego inače.

  Povoljni dani:

  8, 21, 24

  Dani izazova:

  3, 11, 18

 3. Vreme je da zasijate, Blizanci, dok Sunce prolazi kroz vaš znak, obogaćujući vašu auru dodatnom iskrom. Nažalost, sa vašim vladarom Merkurom koji nastavlja svoje retrogradno putovanje kroz Bika i vašu solarnu dvanaestu kuću, mogli biste se naći u sanjarskom raspoloženju, sa nedoslednim nivoima energije. Srećom, ove vibracije počinju da nestaju kada se planeta komunikacije ponovo okrene direktno, 3. juna. U međuvremenu, dozvolite svojim najmilijima da vas okruže i poprave vam raspoloženje, slaveći vas u čast vašeg solarnog povratka, odnosno vašeg rođendana. Počećete da se osećate optimističnije, a glava vam biti bistrija kada Merkur uđe u vaš znak 13. juna, poput daška svežeg kosmičkog vazduha. Ovo je sjajan period da se poigrate sa novim perspektivama i idejama, posebno ukoliko vam je životni put u poslednje vreme bio pomalo dosadan. Želja da unesete strukturu u svoje ciljeve pronaći će vas kada Sunce 16. juna pošalje poljubac ozbiljnom Saturnu, inspirišući vas da preuzmete kontrolu nad svojim životom. Ova kosmička klima će vas takođe sigurno blagosloviti sa malo pomoći Univerzuma, tako da se ne plašite da zatražite rođendansku želju ili dve. 21. jun označava početak sezone Raka i letnje dugodnevnice, pomerajući vaš fokus ka materijalnom carstvu. Iskoristite ovu energiju da analizirate svoje lične finansije i ciljeve, posebno kada se na nebu pojavi mlad Mesec, 28. juna. Ovo je sjajno vreme da skrojite svoje finansijske planove za narednih šest meseci, stoga obavezno razmislite o tome gde biste želeli da budete kada se godina približi kraju.

  Povoljni dani:

  6, 8, 28

  Dani izazova:

  5, 7, 14

 4. Pokušajte da ne analizirate preterano svoje poteze ovog meseca, Rakovi, ili biste na kraju mogli da učinite svojim ciljevima medveđu uslugu. Dok Sunce nastavlja svoje putovanje kroz Blizance, sasvim je prirodno da želite da odmerite sve svoje mogućnosti, ali ukoliko pokušavate da sagledate svoju situaciju iz svakog mogućeg ugla verovatno će biti kontraproduktivno. Ove vibracije takođe mogu dovesti do toga da previše duboko analizirate postupke drugih, stoga obavezno tražite pojašnjenje o svim pitanjima koja vas brinu ili uznemiruju, pre nego što prebrzo donesete zaključak o njihovom značenju. Pun Mesec je u Strelcu 14. juna, ohrabrujući vas da sagledate svoje zdravlje i ličnu organizaciju. Nažalost, oštra konekcija sa sanjivim Neptunom mogla bi dovesti do svojevrsnog poricanja, posebno ako ste do sada bežali od stvarnosti svojih izbora. Nemojte se plašiti da sa ljubavlju sagledate svoje mane, ceneći to ko ste, dokle ste stigli i šta ste sve postigli, ali da istovremeno shvatite da se određene promene moraju napraviti ukoliko želite da dostignete svoj najveći potencijal. Prekidanje loših navika sada će vam biti lakše, ali samo ukoliko budete iskreni prema sebi i zaista ih prepoznate. Počećete da se osećate bolje kada Sunce uđe u vaš znak i leto zvanično počne, 21. juna. Ove vibracije su savršene za isticanje vaše zahvalnosti, iako oči takođe treba da vam budu usmerene ka budućnosti. Mlad Mesec 28. juna za vas će biti veoma poseban, stoga obavezno upalite rođendansku sveću nasamo i zaželite posebnu želju u čast vašeg solarnog povratka.

  Povoljni dani:

  2, 6, 8

  Dani izazova:

  1, 11, 30

 5. Bićete željni zajednice u ovom periodu, Lavovi, dok sezona Blizanaca aktivira vašu solarnu jedanaestu kuću. Ova kosmička klima je idealna za pridruživanje grupi od posebnog interesa, pohadjanje časova ili uključivanje u vašu lokalnu umetničku scenu, zbog čega je važno da tražite ovakva iskustva. Srećom, većina ljudi će biti komunikativna i prijateljski raspoložena tokom čitavog meseca, pomažući vam da pronađete nove konekcije i nova prijateljstva. 4. jun bi mogao da donese dodatnu dozu sreće u vašu potragu za udruživanjem, jer se Mesec u Lavu povezuje sa Suncem i isceljujućim asteroidom Hironom. Na profesionalnom nivou, trebalo bi da vidite neku transformacionu aktivnost kada se Merkur poveže sa Plutonom, desetog. Mogli biste otkriti da se vaše svakodnevne obaveze na poslu menjaju, pomažući vam da se fokusirate na uzbudljivije zadatke koji vas više ispunjavaju. Ovo je takođe odličan dan da razgovarate o vašoj želji za napretkom u vašoj kompaniji ili oblasti, stoga obavezno zakažite razgovor sa bilo kime ko vam može pomoći da ostvarite ove ciljeve. Letnja dugodnevnica nastupa kada Sunce uđe u znak Raka i sektor vaše natalne karte koji upravlja podsvešću, 21. juna. Bićete posebno osetljivi na energiju koja vas okružuje u ovom periodu, što bi moglo dovesti do toga da se malo zatvorite u društvu. Ne zaboravite da postavite psihičke, mentalne i fizičke granice sa bilo kime ko ima tendenciju da vas ugrožava i pokušajte da se oslonite na ljude koji vas ohrabruju ili inspirišu. Ova kosmička klima takođe traži od vas da stupite u kontakt sa svojim najdubljim mislima i emocijama, čak i ako to nije uvek zabavno.

  Povoljni dani:

  6, 16, 28

  Dani izazova:

  5, 20, 30

 6. Jun počinje tako što Merkur, vaša vladajuća planeta, završava svoje retrogradno putovanje kroz Bika i vašu solarnu devetu kuću. Iako bi ovaj planetarni zaokret sigurno mogao uzdrmati stvari u vašem svakodnevnom životu, možda ćete se takođe osećati kao da vam Univerzum šalje pomešane signale. Srećom, vaše treće oko će početi da vidi jasnije kada planeta komunikacije završi svoju retrogradnu vladavinu terora 3. juna, a veliki trigon 8. juna će vas sigurno otvoriti za poruke od Univerzuma. U međuvremenu, Sunce u Blizanacima donosi povećanje efikasnosti u vaš profesionalni život, pomažući vam da napredujete u karijeri. Ovo je takođe dobro vreme za umrežavanje i uspostavljanje novih konekcija, posebno tokom punog Meseca u znaku Strelca, četrnaestog. Ova kosmička klima će doneti element optimizma i uzbuđenja u vaš život, pomažući vam da se bolje povežete sa drugima. Samo ne pokušavajte da pronađete zajednički jezik sa drugima kroz zlobne tračeve ili bi to kasnije moglo da vam se obije o glavu. 21. juna, vaš fokus se pomera na druženje sa prijateljima, dok Sunce ulazi u znak Raka, a leto zvanično počinje! Ove dobre vibracije su pojačane slatkim partnerstvom između Venere i Plutona, koje će sigurno produbiti vaše odnose. Iskoristite ovu energiju kao priliku da odvojite malo vremena za zabavu i druženje sa bilo kojom osobom sa kojom se nadate da ćete se zbližiti, jer će vam biti lakše nego inače da spustite svoje zidove. Samo zapamtite da ne otkrivate sve svoje tajne odjednom!

  Povoljni dani:

  7, 10, 13

  Dani izazova:

  5, 12, 19

 7. Pripazite na senzorno preopterećenje ovog meseca, Vage, jer Sunce u Blizanacima aktivira vašu solarnu devetu kuću. Ova kosmička klima je spremna da donese ogroman podsticaj vašim intuitivnim sposobnostima, čineći vas podložnijim emocijama, mislima i nervozom drugih. U međuvremenu, Univerzum će tražiti načine da komunicira sa vama i vodi vas, donoseći uzvišenu, ali zauzetu energiju kada je u pitanju vaša psiha. Imaćete priliku da dostignete prosvetljenje kroz ovaj vibracioni krešendo, ali moraćete da se prizemljite i pronađete ravnotežu da biste zaista razumeli sve poruke koje vam Univerzum šalje. Venera, vaša vladajuća planeta, 16. juna se udružuje sa Severnim čvorom, menjajući vetrove sudbine. Biće važno da ovog datuma slušate svoje srce i dozvolite svojoj intuiciji da vas vodi. Ova kosmička klima će vas podstaći da evoluirate, što bi vas moglo inspirisati da postavite granice i sebi i ljudima oko vas. Slatki savez između Sunca i Saturna takođe traži od vas da zauzmete ozbiljniji pristup svojim ciljevima, podstičući vas da uspostavite zdravije i efikasnije dnevne rutine. Vaš fokus se pomera ka ličnom i profesionalnom uspehu kada Sunce uđe u znak Raka 21. juna i leto zvanično počne. Postaćete svesniji uticaja koji imate na svoje kolege i voljene tokom ovog perioda, što će vas inspirisati da gradite na čvrstim temeljima podrške koje ste sebi manifestovali. Bez obzira da li se nadate da ćete steći veću slavu kroz umetnost, pokrenuti sopstveni posao ili tražiti promenu u karijeri, sada je vreme da takvim ciljevima pristupite otvorenog srca.

  Povoljni dani:

  19, 21, 28

  Dani izazova:

  4, 5, 9

 8. Ovog meseca bićete duboko u svojim mislima, Škorpije, dok Sunce u Blizancima plovi kroz vašu solarnu osmu kuću. Iz tog razloga, možda ćete imati poteškoća da se upustite u neobavezne razgovore sa ljudima sa kojima se ne osećate povezano, iako biste ipak mogli biti pozvani da to učinite. Umesto da vam dosade interakcije na površinskom nivou, potražite načine da se dublje povežete sa svojom proširenom mrežom prijatelja i kolega. Možda ćete otkriti da raspitivanje o životima i interesovanjima onih oko vas otkriva više nego što ste očekivali, pomažući vam da ojačate konekcije koje ste ranije zanemarili. Iskoristite pun Mesec u znaku Strelca 14. juna da proverite svoje lične finansije, posebno ukoliko morate malo da obuzdate svoju potrošnju. Iako obično dobro upravljate novcem, takođe uživate u raskošnoj potrošnji koja bi vas mogla dovesti do finansijskih nevolja. Uspostavite svoje ciljeve za narednih šest meseci, posebno kada su u pitanju velike kupovine i ulaganja. Kada tačno shvatite gde želite da budete kada se godina približi kraju, kreirajte budžet koji će vam pomoći da tamo stignete i pridržavajte ga se. Ukoliko se desi da ove ambicije uključuju zasluženi odmor, trebalo bi da počnete da pravite aranžmane i rezervacije ovog dana. 21. jun označava početak leta i sezone Raka, jednog od duhovno najispunjenijih perioda u godini za vas. Dok se Sunce kreće kroz vašu solarnu devetu kuću, osećaćete se inspirisanima da se ponovo posvetite meditaciji, magiji ili religioznim praksama. Vaša intuicija će se takođe dramatično povećati, zbog čega je važno da verujete svojim instinktima i zaštitite svoju energiju.

  Povoljni dani:

  8, 10, 15

  Dani izazova:

  9, 11, 18

 9. Imaćete osećaj da svi žele parče vas ovog meseca, Strelčevi, dok Sunce u Blizancima osvetljava vaš društveni život i aktivira sektor vaše natalne karte koji upravlja pitanjima srca. Bilo da ste slobodni ili u vezi, videćete da drugi obraćaju više pažnje na vas nego obično, podižući vaše samopouzdanje. Dozvolite sebi da uživate u naklonostima drugih, ali pokušajte da se ne poigravate srcima ljudi koji vas zaista ne zanimaju. Ukoliko trenutno tražite ljubav, ovo je sjajan trenutak da ugovorite nekoliko romatničnih sastanaka, jer će povezivanje sa pravim ljudima sada biti lakše. Ako ste već u partnerstvu, potražite načine da se uključite u suštinsko prijateljstvo koje je u osnovi vaše veze. Pun Mesec 14. juna se odvija u vašem znaku, što vas dovodi u žestoko raspoloženje. Bićete puni strasti, dok vas Univerzum gura da budete otvorenog srca, zbog čega je važno da tražite načine da u potpunosti prihvatite i prigrlite život. Potrudite se da sada budete smeli, ali pokušajte da ne budete bezobzirni. Međutim, briga o sebi i romantika će sada biti podjednako važni, tako da nemojte zanemariti ove aspekte svog postojanja. Osetićete promenu kada Sunce uđe u znak Raka 21. juna, označavajući početak leta! Ova kosmička klima pomera vaše odnose na nove dubine, zbog čega je važno da budete selektivni u vezi sa ljudima u koje ulažete svoje vreme. Ukoliko se trenutno viđate sa nekime ko vam znači, vaša veza bi mogla da postane ozbiljnija u narednim nedeljama. Međutim, veze koje nisu predviđene da izdrže test vremena mogle bi se brzo raspasti.

  Povoljni dani:

  12, 13, 21

  Dani izazova:

  8, 11, 28

 10. Pripremite se za naporan mesec, Jarčevi, dok Sunce u Blizanacima obasjava vašu šestu solarnu kuću, ispunjavajući vaš kalendar obiljem posla. Kako dani prolaze, sve više profesionalnih ili društvenih obaveza će se pojaviti, zbog čega je važno da pronađete načine da održite ravnotežu i povećate svoju izdržljivost. Sprovođenje rutine zdrave ishrane, spavanja i vežbanja može vam pomoći u održavanju fizičkog blagostanja, posebno u periodima kada gust raspored ne jenjava. Iako imate konstituciju kao niko drugi, trebalo bi da odvojite vremena za brigu o sebi ili biste mogli da zanemarite svoje potrebe i udarite glavom u zid. Srećom, nećete biti uhvaćeni u vrtlogu aktivnosti tokom čitavog meseca. 21. jun označava početak leta, dajući vam dozvolu da povratite svoj lični sklad. Romantika bi takođe mogla biti u kartama za vas trenutno, iako ćete morati da imate otvoreno srce i prihvatite ljubav. Ako ste trenutno u vezi, možete očekivati više naklonosti i emocionalne povezanosti, iako ćete možda morati da napravite prvi korak u ovom pravcu. Samci mogu računati na dosta flerta, ali pokušajte da ne budete previše tajnoviti po pitanju svojih osećanja, ukoliko vam se neko ozbiljno dopada. Mladi Mesec u znaku Raka 28. može vam pomoći da završite mesec sentimentalnije, dok Univerzum traži načine da nahrani vaše srce i dušu. Prihvatite ljubav u svim njenim oblicima ovog dana, posebno kada je u pitanju ljubav prema sebi. Dozvolite sebi da provedete ovo veče kod kuće, gde možete da se oslobodite svojih inhibicija, puštajući i druge da dopru do vas sa većom lakoćom.

  Povoljni dani:

  8, 10, 16

  Dani izazova:

  3, 5, 25

 11. Potražite načine da se povežete sa svojim unutrašnjim detetom ovog meseca, Vodolije, dok Sunce u Blizanacima obsjava vašu petu solarnu kuću. Ovo deluje kao svetionik u najrazigranijem i najkreativnijem sektoru vaše natalne karte, zbog čega je važno da tražite načine da se opustite i izrazite. Srećom, nove ideje mogu slobodno da teku u ovom periodu, inspirišući vas da budete umetnički nastrojeni, čak i ako ne smatrate da ste majstor u tome. Koketna energija će vas takođe okružiti, iako biste možda trebali da se suzdržite pre nego što nekome poklonite svoje srce. Energija u ovom trenutku može biti prilično prolazna, što znači da zakačiti se za nekoga koga ste upravo upoznali možda nije najbolja ideja. Ukoliko pronađete nekoga ko vam ulepšava život, uživajte u ovoj burnoj romansi, ali možda ćete morati da sačekate da sezona Lava počne sledećeg meseca da biste saznali da li je to prava stvar. Osetićete energetsku promenu počevši od početka sezone Raka i leta, 21. juna. Dok mnogi uzimaju ovu sezonsku smenu kao znak za zabavu, vi ćete biti više fokusirani na svoje zdravlje i ličnu organizaciju. Međutim, pokušajte da ne postavljate previše novih očekivanja od sbee odjednom. Umesto toga, odvojite vreme da razmislite o svojim prioritetima. Mladi Mesec 28. juna pruža vam savršenu priliku da primenite pametnije odluke u svom životu, dok vas Univerzum navodi da unesete više strukture u svoje dnevne rutine, negujući svoj um, telo i dušu.

  Povoljni dani:

  10, 16, 17

  Dani izazova:

  5, 18, 25

 12. Tražićete nove načine da unesete udobnost i organizaciju u svoj dom ovog meseca, Ribe, dok Sunce u Blizanacima obasjava sektor vaše natalne karte koji upravlja domom. Sada je vreme da se ozbiljno pozabavite načinom na koji živite i shvatite kako možete poboljšati vaše rutine čišćenja, dekorativne izbore i metode skladištenja stvari. Ovo može zahtevati malo ulaganja sa vaše strane, tako da se nemojte osećati krivima ukoliko morate da potrošite nešto novca u prodavnici za uređenje doma, sve dok održavate promene koje unosite u svoj dom. Profesionalne prilike bi mogle da se ispolje tokom punog Meseca u znaku Strelca 14. juna, kada mesečina unese malo svetlosti u vašu desetu solarnu kuću. Nažalost, težak aspekat Neptuna, vaše vladajuće planete, mogao bi da vas zadržava, posebno ako vam je teško da verujete u sebe. Čak i ako niste sigurni u svoje veštine i kvalifikacije za novi posao ili put u karijeri koji se vam se otvara, samo napred i ne plašite se da se izložite. Verujte da ste pametni, snažni i sposobni. Vaša divlja strana će tražiti da izađe i poigra se, kada Sunce uđe u Raka 21. juna, označavajući ujedno početak leta. Ovo vam donosi obilje kreativnosti i zabave, zbog čega je važno da tražite načine da prigrlite oba ova aspekta svog života. Ukoliko postoje neki novi projekti prema kojima ste strastveni i koje ste dugo želeli da pokrenete, iskoristite mlad Mesec 28. juna kao kosmički znak da se bacite na posao, dok vas Univerzum navodi da prihvatite nove početke.

  Povoljni dani:

  3, 12, 20

  Dani izazova:

  7, 14, 28