Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Nova godina započinje sa samo još nekoliko dana vladavine vaše planete, Marsa, koji pokreće vašu prvu solarnu kuću identiteta. Upijali ste ovu moćnu snagu tokom poslednjih šest meseci i to vas je očigledno navelo da preuzmete kontrolu nad svojim životom. Međutim, počevši od 6. januara, Mars ulazi u vašu drugu solarnu kuću finansija, gde ostaje naredna dva meseca. Tokom narednih nedelja pred vama, imate borbenu moć da pojednostavite svoje računovodstvene poslove. Ovo gorivo će verovatno i povećati vaše troškove u ovom periodu, ali takođe vam pruža priliku da zaradite više, kroz ono što vam prija. Divna Venera ulazi u vašu jedanaestu kuću zajedništva, 8. januara, stavljajući još fokusa na položaj Vodolije na nebu. Ovo osigurava da ćete se tokom sledećih nedelja čuti sa mnogim prijateljima, kao i da biste mogli da uživate u mnoštvu društvenih aktivnosti. Mladi Mesec u vašoj desetoj solarnoj kući dostignuća pojavljuje se na nebu 13. januara, otvarajući vrata vašem profesionalnom životu. Narednih dana verovatno će se pojaviti novi projekat, promocija ili prilika za karijeru. Merkur počinje da usporava sredinom meseca, spremajući se za predstojeću retrogradnost. Potrudite se da sada rešite sve stvari po pitanju ugovora, ukoliko možete. Za sam kraj januara, pun Mesec u vašoj petoj solarnoj kući plodnosti, napraviće pometnju dvadeset i osmog. Njegova svetlost može označavati vrhunac u pogledu ljubavi, kreativnosti ili dece. Prihvatite mnoge uzbudljive vibracije koje vas čekaju, Ovnovi! Zaista ćete uživati u 2021. godini.

  Povoljni dani:

  4, 13, 23

  Dani izazova:

  12, 14, 26

 2. Pripremite se za nalet energije i poleta, Bikovi, jer moćni Mars pali vašu prvu solarnu kuću identiteta počevši od 6. januara i tokom naredna dva meseca. Imaćete više energije za rešavanje svih vaših ličnih ciljeva i planova. Takođe, sa Jupiterom i Saturnom koji u vašu karijeru unose dodatnu snagu u ovom trenutku, mogli biste otkriti da su naredna dva meseca ključna za uspon. Tokom sledećih nedelja moći ćete da okrenete novi list, budete magičniji nego obično i konačno potvrdite sve što ste mislili, nakon skoro šest meseci zadržavanja. Venera ulazi u vaš profesionalni sektor 8. januara, donoseći još više sreće vašem putu, sve do kraja meseca. Mladi Mesec u vašoj devetoj kući pojavljuje se 12. januara, otvarajući vam vrata za korak bliže novim horizontima. Neki Bikovi će u ovom trenutku započeti akademski, medijski ili međunarodni projekat. Pripremite se da se vinete u nebesa! Uran, koji je u vašem horoskopskom znaku od 2018. godine, probudiće se četrnaestog, napajajući vas mesecima koji dolaze, kako biste prigrlili više autentičnosti i moći na sve načine. Međutim, budite sigurni da potpišete bilo kakve ugovore što pre možete, jer će Merkur početi da usporava kada postane retrogradan, krajem meseca. Konačno, do kraja januara, u vašoj solarnoj četvrtoj kući doma i porodice 28. januara odvija se pun Mesec. To će doneti vrhunac u vezi sa životnom situacijom ili će od vas tražiti pomoć član porodice u nevolji. Budite u pripravnosti.

  Povoljni dani:

  9, 11, 20

  Dani izazova:

  8, 12, 30

 3. Januar će za vas biti malo sporiji iz nekoliko različitih razloga, Blizanci. Moćni Mars, davalac snage, napora i energije, boraviće u vašoj dvanaestoj solarnoj kući odmora i oporavka, tokom prva dva meseca u ovoj godini. To znači da biste se još uvek mogli usredsrediti na vezivanje preostalih čvoreva iz 2020. godine ili čak raditi na važnom projektu, ali iza kulisa. Uprkos tome, vaš um će biti poprilično aktivan, dok vaš vladar Merkur pleše sa Venerom kroz vašu solarnu devetu kuću proširenja i ekspanzije. Mogli biste biti nemirni zbog novih vidika ili čak razmišljati o studijama, medijima ili imigraciji. Mlad Mesec u vašoj osmoj solarnoj kući zajedničkih dobara pojavljuje se 12. januara, ispunjavajući vas željom za spajanjem. Ovo će staviti fokus na vaša partnerstva, kao i na to da li ona zadovoljavaju vaše potrebe ili je vreme da odete. Ukoliko ste bili u potrazi za pozajmicom, stipendijom ili rizičnim kapitalom, možda će sada doći do raspleta. Međutim, ukoliko trebate da potpišete papire, što je vrlo verovatno ovog meseca, učinite to uskoro, jer se vaš vladar 30. januara okreće retrogradno. Sporiji tempo primetićete već sredinom januara. Krajem ovog meseca, u vašoj trećoj kući komunikacije, 28. januara pojavljuje se pun Mesec i ovo bi moglo da učini da pokrenete važan pismeni ili usmeni projekat. Pazite šta govorite i najavljujete, jer predstojeća retrogradnost Merkura može da dovede do zabune.

  Povoljni dani:

  1, 8, 14

  Dani izazova:

  9, 13, 26

 4. Dok moćni Mars zagreva vašu jedanaestu kuću zajednice i dugoročnih vizija, Rakovi, osećaćete se energično i vrlo uzbuđeno. To traje sve do početka marta. Ne samo da ćete sada uvideti da su vam neke nade i snovi nadohvat ruke, već ćete videti i kako vaš društveni život vrvi od uzbuđenja. Izgradite svoje lične i profesionalne odnose za to vreme. Sigurno ćete se čuti sa mnogim poznanicima i verovatno ćete biti pozvani na mnoštvo događaja. Partnerstvo će vam takođe pasti na pamet u januaru, kada se Sunce i mladi Mesec poravnaju 12. januara. Ovo vam otvara vrata za poboljšanje odnosa koji vam znače i zajedničko planiranje. Neki Rakovi mogli bi čak da osete želju da se vere ili venčaju. Slobodni rakovi mogu da iskoriste ovu vibraciju da pronađu nekoga sa dugoročnim potencijalom. Dok Venera pleše kroz vaš sektor intimnosti u drugoj polovini meseca, sigurno ćete osećati toplinu. Međutim, odradite sve obaveze koje imate ili potpišite ugovore što pre, jer će Merkur usporiti, da bi se 30. januara okrenuo retrogradno. Sa predstojećom retrogradnošću u vašem sektoru intimnosti, otkrićete da ponovo procenjujete gde se nalazite u svojim zajednicama i da li zaista dobijate sve što zaslužujete. Januar se završava punim Mesecom u vašoj drugoj solarnoj kući finansija 28. januara, što bi moglo pokrenuti priliku za povišicu, novi posao ili novog klijenta za one Rakove koji su “slobodnjaci”. Dobrodošli u izobilje.

  Povoljni dani:

  9, 23, 28

  Dani izazova:

  4, 13, 14

 5. Pripremite se da vaš profesionalni život počne da puca poput vatrometa početkom januara, Lavovi. Moćni Mars zagrevaće sektore vaših dostignuća i ambicija, sve do početka marta. Ne samo da ćete videti kako vam se prilike ukazuju, već morate i iskoristiti ovu vatrenu energiju, kako biste se približili svojim ciljevima. Možete mnogo napredovati tokom ovog vremenskog perioda. Sunce će takođe odmah početkom godine zagrejati vašu šestu kuću, kuću produktivnosti, i ujediniti se sa boginjom noći, kako bi 12. januara stvorili mladi Mesec. U vašem životu otvoriće se vrata za poboljšanje i unapređenje po pitanu vašeg zaposlenja. Potražite nove mogućnosti za posao, klijente ili projekte u ovom trenutku ili pitajte šefa da li možete preuzeti više odgovornosti na sebe. To će vam pomoći u vašem usponu. Budući da ova ista kuća vlada i vašim zdravljem, vežbanjem i rutinom, ovo bi bio odličan trenutak i za postavljanje novih fitnes ciljeva. Još jedna važna tema za Lavove ovog meseca usredsređena je na partnerstvo, jer Merkur i Venera donose bliskost i zadovoljstvo za one Lavove koji su u vezama. Međutim, budite sigurni da što pre napravite planove i dogovore, jer nam predstoji retrogradnost Merkura, koja počinje 30. januara. Za sam kraj ovog napornog meseca, pun Mesec u vašem horoskopskom znaku stiže 28. januara i omogućava vam da zauzmete centralno mesto. Sve oči sveta će se u to vreme okrenuti prema vama. Veoma važan lični cilj će verovatno dostićis voj vrhunac u ovom periodu. Posegnite prema njemu, jer je sada možda vaš.

  Povoljni dani:

  11, 14, 20

  Dani izazova:

  17, 23, 26

 6. Bićete veoma zauzeti 2021. godine, Device, zato se pripremite! Moćni Mars useliće se ovog meseca u vašu devetu kuću, kuću ekspanzije i proširenja i ostati tu sve do marta. To znači da će mnoge Device biti posebno usredsređene na akademska, medijska, izdavačka ili međunarodna pitanja. U to vreme, mogu se pojaviti i neka pravna pitanja. Međutim, divan kosmički blagoslov ovog meseca biće sjaj koji zrači iz vaše pete kuće plodnosti i romantike. Sunce će zagrevati ovaj aspekat poput peći! Mladi Mesec u ovoj zoni materijalizuje se 12. januara i otvara vam vrata da pronađete ljubav, ukoliko ste slobodni ili poboljšate odnos sa partnerom, ako ste već nekome posvećeni. Neke Device mogu imati sreće u začeću deteta, ukoliko ste radili na tome. A, ukoliko gajite kreativne talente, nova inspiracija će se sigurno pojaviti u ovom trenutku. Međutim, uprkos novim uzbudljivim mogućnostima, primetićete usporeni tempo već sredinom januara, jer će se vaš vladar, Merkur, tridesetog okrenuti retrogradno. Vas to posebno pogađa svaki put kada se dogodi i mogli biste da se osećate kao da vam je um zamagljen. Projekti su zapeli i možda ćete imati osećaj kao da se svet zaustavio. Ovaj period će posebno uticati na vaše radne projekte, stoga shvatite da ćete možda morati da napravite neka prilagođavanja u februaru. Januar se završava punim Mesecom u vašoj dvanaestoj kući odmora i isceljenja, 28. januara, što dalje dovodi do toga da se povučete, sačekate i razmislite. Primirite se u ovom trenutku, da biste osluškivali i uvideli šta vam svemir sve donosi.

  Povoljni dani:

  4, 8, 14

  Dani izazova:

  9, 23, 26

 7. Ljubavni odnosi i intimnost bili su glavni fokus za vas tokom poslednjih šest meseci, a vi ćete osećati potrebu da se još više spojite sa nekime sve do marta, dok Mars pokreće vašu osmu kuću. Bićete željni toga da privučete svoju posebnu osobu bliže nego ikad. Ovo se može manifestovati na još jedan način, na primer, tako što ćete biti nestrpljivi da izmirite dugovanja ili se založite za dobijanje pozajmice, kreditne kartice, rizičnog kapitala ili nagodbe. Međutim, budite sigurni da orve nedelje ovog meseca iskoristite za potpisivanje ugovora ili prijavljivanje za kredite, jer se naš kosmički glasnik Merkur 30. januara okreće retrogradno. Posle toga, februar će biti ispunjen kašnjenjima i frustracijama kada su u pitanju komunikacije i pravna pitanja. Romantika će biti značajna za vas ovog meseca i u godini koja sledi, zbog velikog fokusa koji je na vašoj petoj kući, kući strasti. Vaša vladarica Venera ulazi ovde 8. januara, kako bi posvetila posebnu pažnju ljubavnim pitanjima. Prihvatite ovo sada ili u mesecu koji sledi. Još jedan važan fokus za vas u januaru su dom i porodica, a Sunce i boginja noći ujedinjuju se, da bi 12. januara stvorili mladi Mesec. Ovo svetlo moglo bi vam pomoći da pronađete svoj savršen životni prostor, preselite se ili posvetite važnom porodičnom pitanju. Bez obzira na sve, ukoliko pokušate, možete pronaći veću stabilnost. Poslednja stvar koju treba pomenuti ovog meseca je pun Mesec, koji skreće pažnju na vašu jedanaestu kuću zajednice 28. januara. U ovo vreme možete prisustvovati lepom događaju ili osećati potrebu da proširite svoje kontakte. Zabava i uzbuđenje će sigurno uslediti.

  Povoljni dani:

  9, 11, 28

  Dani izazova:

  4, 20, 26

 8. Partnerstva će vam biti izuzetno važna u januaru i februaru, dok moćni Mars pleše preko neba za vas, Škorpije. Univerzum vam poručuje da u ovom trenutku morate pronaći prave partnere. Timski rad i saradnja favorizuju se pre svega. Škorpije u ozbiljnim vezama sada će osećati potrebu da sa svojim lepšim i jačim polovinama naprave dugoročne planove. Pripadnici ovog znaka koji su samci, osetiće unutrašnju potrebu da se sastaju i ujedinjuju sa ljudima u ovom trenutku, stoga budite sigurni da to sada i potražite. Mladi Mesec je na nebu 12. januara, podstičući vas da se usredsredite na važne poruke bliske vašem srcu i možda će vas videti kako započinjete inicijativu za pisanje, govor ili oglašavanje. Međutim, budite sigurni da ste pre toga potpisali ugovore ranije tokom meseca, jer Merkur tridesetog postaje retrogradan. Kada god se to dogodi, ne savetuje se pokretanje novih projekata ili pregovora, jer oni verovatno kasnije neće uspeti. Bićete takođe usredsređeni na vaš dom i porodicu sada i u godini koja sledi, zbog mnogo planetarnih aktivnosti u vašoj četvrtoj solarnoj kući. Mnoge Škorpije će se preseliti ili doživeti porodičnu promenu i proširiti se ove godine, te bi sada mogao biti dobar trenutak da razmotrite svoje mogućnosti. Za sam kraj ovog meseca, javlja se pun Mesec u vašoj desetoj kući dostignuća 28. januara. Ovo svetilo će osvetliti vaše ambicije i zapisati vaše ime u zvezde! Promocija, novi posao ili prilika za uspeh i slavu mogle bi se iznenada pojaviti u to vreme. Usredsredite se na rad, jer će vam se isplatiti.

  Povoljni dani:

  13, 28, 30

  Dani izazova:

  12, 17, 23

 9. Pripremite se za to da se vaša produktivnost lansira svetlosnom brzinom početkom januara, Strelčevi. Ovu vatrenu moć pokrenuće moćni Mars, koji prolazi kroz vašu šestu kuću zaposlenosti i kondicije, sve do početka marta. Predodređeno vam jeda budete poprilično zauzeti radnim projektima ili klijentima. Naporno radite, jer će ovo impresionirati osobe na višim pozicijama, koje obraćaju pažnju na vaš napredak! Novac će vam takođe biti na umu u ovom trenutku, kada Sunce zapali ovo područje vašeg života. Mladi Mesec osvanuće 12. januara i otvoriti vam vrata za novi posao, više prihoda u vašem privatnom poslu ili čak povišicu. Uživajte u izobilju i radite za još, jer ćete biti izuzetno blagosloveni. Važno je napomenuti da je ovog meseca veliki fokus na vašem umu i komunikaciji, sa toliko planetarnih aktivnosti u ovom sektoru, sada i u godinu koja sledi. Ipak, imajte na umu da će retrogradni Merkur početi da se oseća već sredinom meseca, iako zvanično počinje tridesetog. Potrudite se da budete strpljivi, jer će se od vas verovatno tražiti neke revizije i pregledi. Konačno, moćan pun Mesec u vašoj solarnoj devetoj kući 28. januara podstiče vas da uslišite svoj nagon da pojurite u novim pravcima. Iako ovo može omogućiti nekim Strelcima da posete egzotična odredišta, drugi bi mogli biti usredsređeni na pravne, akademske, medijske ili međunarodne poslovne projekte. Verovatno će se dogoditi velika kulminacija.

  Povoljni dani:

  4, 12, 28

  Dani izazova:

  13, 17, 26

 10. Sa moćnim Suncem koje u ovom trenutku pali i žari vaš horoskopski znak, sezona je vašeg rođendana! Uskoro ćete proći kroz solarni povratak, kada možete da napravite važne planove za godinu koja je pred vama. Razmislite kako biste želeli da izgradite svoj život i preduzmite potrebne mere da biste manifestovali svoje ciljeve u danima koji slede nakon mladog Meseca 12. januara u vašem horoskopskom znaku. Ovo vam otvara vrata da ostvarite neke od svojih najvećih planova i želja. Ovo vam daje pojačanje potrebno za visoke ciljeve, kako biste se vinuli u visine. Takođe je jasno da će vam trenutno biti važni strast i ljubav, dok Mars zagreva vašu petu solarnu kuću, sve do marta. Jarčevi koji su samci će imati mnogo prilika da pronađu svoju srodnu dušu, dok oni posvećeni mogu osetiti kako strast ponovo zaživljava u njihovoj vezi. Oni Jarčevi koji žele začeće i trudnoću, takođe imaju Mars na svojoj strani. Još jedan glavni fokus ovog meseca je novac, a univerzum je posebno usmeren na to da vam ga donese više. Imate magičan dodir u ovom periodu i u godini koja je pred nama, zato budite vredni i gledajte kako vam novac dolazi poput magneta. Međutim,ukoliko trebate da potpišete nove ugovore, budite svesni da Merkur vlada komunikacijom i da se približava još jednoj retrogradnosti, koja započinje tridesetog. Pokušajte da rešite sva pravna pitanja pre toga. Na kraju, treba napomenuti da ćete 28. januara doživeti pun Mesec u svojoj solarnoj osmoj kući, što bi moglo da ukaže na dug, zajam, stipendiju ili investiciju. Ipak, imajte na umu da zbog približavanja retrogradnosti morate pažljivo razmotriti sve, pre nego što se obavežete na nešto dugoročno.

  Povoljni dani:

  1, 9, 13

  Dani izazova:

  12, 23, 26

 11. Moćni Mars početkom januara zagreva vašu četvrtu solarnu kuću, tako da ste posebno usredsređeni na kućne i porodične stvari. Mogli biste biti napeti zbog selidbe ili renoviranja, ili se suočiti sa važnom situacijom koja se tiče nekog člana porodice. Ovo će vas verovatno okupirati sve do marta. Druga oblast fokusa za Vodolije je odvajanje vremena za povlačenje i odmor. Sunce i mladi Mesec sastaju se 12. januara, govoreći vam da je vreme da napunite baterije. Život postaje svetliji kada se Sunce pridruži vašem horoskopskom znaku, počevši od devetnaestog, donoseći vam još više snage, zajedno sa Merkurom, Venerom, Jupiterom i Saturnom! Sa toliko planeta u vašem horoskopskom znaku, jasno je da sada imate ogromnu količinu dominacije i sposobnost da stvari preokrenete u svoju korist. Iskoristite ovo vreme da napravite planove za ono što želite da postignete u godini koja je pred nama i pripremite se da strateški pomerite delove slagalice unapred. Sa Venerom u vašem horoskopskom znaku, ovo je takođe čarobno vreme za ljubav, lepotu i zadovoljstvo, te se pobrinite da uživate u tome. Kraj januara donosi pun Mesec 28., koji vašu punu pažnju usmerava na vaša partnerstva. Tada možete dostići vrhunac, po pitanju važne odluke da pravite dugoročne planove sa partnerom ili se razdvojite. Neke Vodolije bi se mogle veriti ili čak venčati. Druge mogu da potpišu ugovore sa poslovnim saradnicima. Međutim, vreme je od apsolutne važnosti, jer se Merkur, vladar komunikacije, okreće retrogradno u vašem horoskopskom znaku tridesetog. Zato, požurite!

  Povoljni dani:

  9, 11, 20

  Dani izazova:

  8, 23, 30

 12. Zabava, smeh i društvene vibracije ispunjavaju vaš život, kada Sunce na samom početku godine zapali vašu jedanaestu kuću. Sa mladim Mesecom koji takođe otvara vrata u ovoj oblasti vašeg života 12. januara, sasvim je verovatno da ćete se čuti sa mnogim prijateljima, pa čak i steći novog u ovo vreme, takođe! Širenje vaše mreže prijatelja i pridruživanje zajednicama doneće vam sreću i svrhu, ukoliko tako sada odlučite. U to vreme. možete prisustvovati i divnom događaju. Kako Mars ulazi u vašu treću kuću, još jedno područje fokusa ovog meseca je na značajneim projektima povezanim sa komunikacijom, poput pisanja, govora ili reklamnih inicijativa. Ova energija nastaviće da pojačava vaš glas sve do marta, stoga očekujte da pokrenete stvari tokom tog perioda. Međutim, imajte na umu da je Merkur, vladar komunikacije, retrogradan tokom većeg dela februara, zato sada morate iskoristiti svoje vreme, da biste postigli sporazume koji želite da potraju. Takođe će biti puno planetarnih aktivnosti u vašoj solarnoj dvanaestoj kući, kući privatnosti, uveravajući da su vaši snovi i intuicija sada prilično aktivni. Iskoristite ovu energiju da biste podstakli svoju kreativnost ili razmislili o dugoročnim životnim ciljevima. Kako se mesec bliži kraju, verovatno ćete osetiti nalet aktivnosti kada pun Mesec osvetli vašu šestu solarnu kuću produktivnosti 28. januara. Ovo svetilo će vas možda navesti da dovršite važan projekat ili će vam pružiti priliku za zaposlenje. Neke Ribe bi čak mogle brzo da pređu sa jednog posla na drugi.

  Povoljni dani:

  1, 23, 28

  Dani izazova:

  12, 13, 17