Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Zagrebite duboko ispod površine i procenite svoju emotivnu sigurnost, Ovnovi. Sunce i Merkur mogu vam pomoći da iskoristite svoju intuiciju i steknete više samosvesti. Iako biste se mogli osećati malo emotivnije, ukoliko se nedavno niste osećali baš najstabilnije, ova planetarna energija bi vam trebala pomoći da budete proaktivni u tome da shvatite kako da integrišete više ljubavi prema sebi. Mlad Mesec u vašoj četvrtoj solarnoj kući pojavljuje se 9. jula, otvarajući vrata za poboljšanja u sferi doma. Neki Ovnovi bi mogli da odluče da je vreme da se presele ili renoviraju svoj životni prostor. Ukoliko roditelju ili članu porodice trenutno treba pomoć, budite tu, kako biste pomogli kako god možete. Vatreni Mars, vaš vladar, ostaje zapaljen u vašoj petoj solarnoj kući strasti tokom većeg dela meseca, što znači da ste raspoloženi da se malo zabavite i budete romantični. Ovo je najbolji period u dve godine da se slobodni Ovnovi “bace u promet” i pronađu nekoga novog. Takođe se favorizuju pitanja vezana za kreativnost i plodnost. Pun Mesec u vašoj jedanaestoj solarnoj kući prijateljstva pojavljuje se 23. jula, te može doneti vrhunac, prekretnicu ili kraj u vezi sa vašim društvenim životom. Loše vesti u vezi sa nekim poznanikom mogu vam se približiti u ovo vreme. Nadamo se da ćete, međutim, moći da zaobiđete ovaj problem svojom snalažljivošću i bezbrižnim stavom. Za sam kraj ovog meseca, 28. jula, dobroćudan Jupiter se poput anđela nadvija nad vaš društveni sektor, obasipajući vas pljuskovima sreće i prosperiteta do kraja godine.

  Povoljni dani:

  13, 22, 24

  Dani izazova:

  1, 9, 17

 2. Neka se vaš glas daleko čuje, Bikovi. Dok se Sunce i Merkur kreću kroz vašu treću solarnu kuću komunikacije tokom većeg dela jula, imate duboko važnu poruku koju ste spremni da saopštite svetu. Mladi Mesec 9. jula pada u ovaj sektor i mogao bi vam pomoći da preduzmete sledeće korake u pisanju, govoru, oglašavanju ili društvenim mrežama. Detaljno osmislite svoj pristup i znajte da su vam zvezde naklonjene da osvojite publiku koju želite da dosegnete. Ova ista lunacija može vam doneti i novi ugovor. Sledeće što je važno napomenuti je da moćni Mars nastavlja da zagreva vašu četvrtu solarnu kuću domaćinstva čitav mesec, te ćete zbog toga biti posebno zauzeti selidbom ili renoviranjem. Takođe biste mogli biti veoma usredsređeni na to da uskočite u pomoć članu porodice u nevolji. Pun Mesec ovog meseca stiže 23. jula. To je prva od dve velike lunacije koje će naglasiti vašu desetu solarnu kuću dostignuća. Iako bi vas ovaj pun Mesec mogao staviti u centar pažnje, doneti vesti o unapređenju ili učiniti da budete prilično zauzeti poslom, čini se da istovremeno može biti i štucanja ili prepreka. Nastavite i istrajte u tome, jer vam dobroćudni Jupiter dolazi u pomoć već 28. jula, sve do kraja godine. Jasno je da, čak i ako je teret koji nosite sa sobom težak, napredujete više nego ikada ranije. Imate šta je potrebno za uspeh, Bikovi.

  Povoljni dani:

  5, 13, 20

  Dani izazova:

  3, 8, 17

 3. Imate oštriji um i više jasnoće, prvi put posle nekoliko nedelja, sa vašim vladarom Merkurom koji se ovog meseca vraća u svoju regularnu brzinu, Blizanci. U vašem horoskopskom znaku ostaje sve do 11. jula, pomažući vam da artikulišete ono što je ranije bilo loše. Takođe, s vatrenim Marsom koji čitav mesec pali vašu treću solarnu kuću komunikacije, spremni ste da svetu objavite najvažnije poruke koje vam leže na duši. Upotrebite ovu energiju da ubedite publiku ispred sebe da su vaše ideje obećavajuće. Takođe biste mogli biti posebno fokusirani na pokretanje inicijative za pisanje, govor, oglašavanje ili društvene medije u ovom trenutku. Pun Mesec u vašoj solarnoj devetoj kući proširenja takođe se pojavljuje ovog meseca, 23. jula. Ovo je prvi od dva puna Meseca pred nama i mogao bi da donese vrhunac po pitanju akademskih, medijskih, imigracionih ili putničkih inicijativa. Bez obzira kako, nastojte da integrišete više ideja i mudrosti u svoj unutrašnji svet. Neki Blizanci mogu odlučiti da je vreme da se vrate obrazovanju, dok će drugi možda ugledati prvo objavljivanje svog rada. Sa tako aktivnim umom, mogli biste biti posebno nadahnuti i inspirisani. Za sam kraj ovog meseca, dobroćudni Jupiter, koji je sedeo na vrhu vaše natalne karte donoseći vam profesionalni uspeh tokom poslednjih nedelja, ponovo zaranja prste u ovu istu, devetu solarnu kuću, od 28. jula. Iskoristite period pre toga da procenite svoje profesionalne ciljeve i razmislite o tome kako možete da se uzdignete još više.

  Povoljni dani:

  12, 24, 29

  Dani izazova:

  6, 23, 25

 4. Sa moćnim Suncem u vašem horoskopskom znaku početkom jula, sezona je vaših rođendana, Rakovi! Sada je vreme da iskoristite svoju moć i pokažete svetu da ste zvezda za sebe. Vaš solarni povratak je najvažnije doba godine za postavljanje ciljeva, kreiranje planova i preduzimanje akcija za stvaranje novih obrazaca za godinu koja je pred nama. Najlepši mladi Mesec u godini stiže nam 9. jula. On je u vašem horoskopskom znaku i usmerava vaše lične nade, stoga iskoristite ovo vreme da sebe stavite na prvo mesto. Merkur, planeta komunikacije, u vašem je znaku od 11. do 27.jula, što vas čini posebno uverljivima i rečitima. Borbeni Mars nastavlja da napaja vaš finansijski sektor toom čitavog meseca, povećavajući vašu usredsređenost na novčana pitanja. Iako bi ovo moglo dovesti do skoka vaših troškova, takođe vam može dati snažan podsticaj za budžet i rad na većem prosperitetu. Sledeće što treba napomenuti ovog meseca je dolazak punog Meseca u vašu osmu solarnu kuću, 23. jula. Ovo je prvi od dva puna Meseca u Vodoliji i tada stiže prekretnica. Razgovaraće se o vašim intimnim potrebama i ravnoteži u vašim vezama. Ovo bi takođe moglo doneti vesti o velikoj sumi novca, možda u obliku duga, zajma, stipendije, rizičnog kapitala, čeka ili naknade. Međutim, s obzirom na to da se planete sukobljavaju sa ovim punim Mesecom, moglo bi biti i razočaravajućih vesti oko ovih pitanja.

  Povoljni dani:

  5, 9, 15

  Dani izazova:

  3, 12, 17

 5. Povedite kolo, Lavovi! Moćni Mars nastavlja da napaja vaš horoskopski znak, sve do 29. jula. Za to vreme, vaš nivo energije trebao bi da bude na visokom nivou, dok zračite magnetizmom, seksualnom privlačnošću i dominacijom. Koristite ovo da podstaknete sve svoje lične i profesionalne ciljeve. Ništa vas ne može zaustaviti, ako se sada borite protiv toga! To vam takođe može dati snagu potrebnu za postavljanje obrazaca, koje biste želeli da pratite u naredne dve godine. Tokom tog perioda, Mars samo jednom posećuje vaš horoskopski znak, stoga se potrudite da sada pokrenete stvari. Međutim, sa mladim Mesecom u vašoj dvanaestoj solarnoj kući, koji stiže devetog, verovatno se primirujete, odmarate i mozgate. Ovo je sjajan trenutak da strateški postavite sve potrebne delove slagalice, kako biste ostvarili svoj najveći uticaj. Čim se sunce vinu u vaš horoskopski znak 22. jula, zapalićete se poput vatrometa, sa vašom rođendanskom sezonom. Zaričite i pokažite svetu šta imate da ponudite! Pun Mesec u vašoj sedmoj solarnoj kući veza, stiže 23.jula. Ovo je prvi od dva puna Meseca u Vodoliji ovog meseca, koja ukazuju na veliku prekretnicu u vašem partnerstvu. Iako bi vas ova lunacija mogla približiti u obliku zajedničkog useljenja, veridbe ili braka, postoji i mogućnost razdvajanja, ukoliko niste u skladu. Znajte šta želite i koliko vredite, umesto da se zadovoljite sa manje od onoga što zaslužujete.

  Povoljni dani:

  13, 22, 29

  Dani izazova:

  1, 3, 6

 6. Jul bi mogao biti vrlo sladak mesec za vas, Device. Dok Mars tokom većine meseca nastavlja da pali vašu dvanaestu solarnu kuću, mogli biste biti prilično zauzeti radeći iza kulisa ili u samoći. Ovo je sjajan period za strateško planiranje, tako da biste, kada planete počnu da migriraju u vaš horoskopski znak, mogli da pokažete svetu šta imate! Venera vas obasjava sjajem i užitkom od 21. jula, dok vas crvena planeta Mars puni energijom, počevši od dvadeset i devetog. Usredsredite se na to da stavite sebe na prvo mesto i uživate u više zabave, rekreacije i intimnosti. Sunce to dodatno poboljšava, dok se kreće kroz vašu jedanaestu solarnu kuću prijateljstva ,početkom meseca. U ovoj istoj zoni osvanuće mladi Mesec 9. jula, otvarajući vam vrata za veću interakciju sa vašom mrežom ljudi i zajednicom. Možda ćete čuti uzbudljive vesti od svog poznanika ili čak prisustvovati nekom lepom događaju. Neko vas u ovom trenutku čak može i upoznati sa nekime, što vam omogućava da krenete prema jednoj od svojih najvećih nada i snova. Pun Mesec u vašoj šestoj kući izlazi u noći dvadeset treće, i to je prvi od dva puna Meseca u Vodoliji, što ukazuje na promenu vašeg zaposlenja ili fizičkog zdravlja. Neke Device bi mogle započeti ili završiti posao, ali u svakom slučaju, bićete posebno zauzeti. Preispitajte svoj način ishrane i vežbanja, jer ćete možda morati nešto da promenite, ukoliko vam dosadašnji režim ne odgovara. 28. jula, dobroćudni Jupiter se vraća u istu tu sferu, da deluje kao vaš anđeo čuvar.

  Povoljni dani:

  9, 15, 24

  Dani izazova:

  6, 17, 23

 7. Jul je ispunjen i uspehom i ljubavlju za vas, Vage! Slatka Venera, plešući u vašoj jedanaestoj kući sve do 21.jula, garantuje vam da ćete se čuti sa mnogim prijateljima i da možete prisustvovati nekim blistavim događajima. Ukoliko želite da se okušate u pronalaženju partnera na internetu ili druženju sa potencijalnim udvaračima, učinite to pre tog perioda. Međutim, Sunce početkom meseca fokusira svoju svetlost na vašu profesionalnu desetu kuću. Mladi Mesec ovde stiže 9. jula, otvarajući vam vrata da procenite svoje ambicije i potencijalno preuzmete veću odgovornost. Vesti o unapređenju, novom poslu ili postignuću mogle bi se pojaviti u danima koji slede ovaj mladi Mesec. Nemojte samo čekati na to. Iskoristite dan! Pun Mesec u vašoj petoj solarnoj kući strasti pojavljuje se dvadeset i trećeg jula. Ovo je prvi od dva puna Meseca u Vodoliji i mogao bi da donese prekretnicu u romantičnoj ili kreativnoj sferi, ili po pitanju podnosti. Ali, sa planetama koje se sukobljavaju u ovom periodu, mogu se pojaviti neprijatne vesti. Budite uvereni da stvari još uvek mogu da se odvijaju u vašu korist, jer će drugi puni Mesec ovde stići sledećeg meseca, a dobroćudni Jupiter doleće u pomoć počevši od 28. jula, i ostaje tu tokom narednih šest meseci. Bez obzira kako se stvari odvijaju, znajte da univerzum želi da budete srećni i da će vam pomoći da idete napred. Otvori svoje srce za veće horizonte, Vage. Biće vam drago što jeste.

  Povoljni dani:

  13, 22, 29

  Dani izazova:

  3, 23, 25

 8. Posegnite za zvezdama, Škorpije! Moćni Mars nastavlja da vas tera u centar pažnje, dok ostavlja trag u vašoj desetoj solarnoj kući dostignuća. U julu biste mogli da se bavite velikim projektima i inicijativama, kao i da vidite nagrade, priznanja i promocije za prethodni naporan rad. Ukoliko niste zadovoljni svojom trenutnom pozicijom u svojoj industriji, iskoristite ovo vreme da promenite smer. Takođe, početkom ovog meseca, Sunce je u drugom vodenom znaku, Raku, i vašoj solarnoj devetoj kući proširenja. Mlad Mesec 9. jula mogao bi vam otvoriti vrata da se vinute u novom smeru, otvarajući vaš um beskrajnim novim mogućnostima. Akademske inicijative, medijski projekti, imigracioni planovi ili putovanje mogu u ovom trenutku postati važni. Iskoristite ovaj period za akciju u ovim oblastima. Venera se useljava u vašu jedanaestu kuću prijateljstva 21. jula, obezbeđujući vam da možete da prisustvujete nekim blistavim događajima i da se poprilično zabavljate tokom narednih nedelja. Mars se ovde pridružuje Veneri 29. jula, garantujući živahan period. Još jedna stvar koju treba pomenuti ovog meseca je pun Mesec u vašoj četvrtoj soalrnoj kući domaćinstva, dvadeset i trećeg jula. Ova lunacija je prva od dva puna Meseca u Vodoliji, koja bi mogla da donese vrhunac u nekom kućnom ili porodičnom pitanju. Kako se planete u ovom trenutku sukobljavaju, mogu se pojaviti obeshrabrujuće vesti. Šta god da se desi, nagazite na papučicu za gas i rešite to.

  Povoljni dani:

  9, 12, 13

  Dani izazova:

  1, 8, 23

 9. Početkom jula osećate potrebu da se spojite sa nekime, Strelčevi. To je zbog Sunca zbog kojeg vaše intimne želje pršte! Mladi Mesec 9. jula mogao bi vam otvoriti vrata za procenu ravnoteže u vašim ličnim i poslovnim odnosima. Ista lunacija je povoljna za prijavljivanje za pozajmice, stipendije ili pregovaranje o dodatnim pogodnostima sa poslodavcem. Vesti o nagodbi ili isplati takođe se mogu pojaviti. Vatreni Mars čitav mesec krči svoj put kroz vatreni znak Lava, donoseći vam više energije za približavanje vašim ličnim i profesionalnim ciljevima. Takođe biste mogli biti posebno zauzeti akademskim, medijskim ili međunarodnim pitanjima. Slatka Venera počinje da krasi vašu solarnu desetu kuću profesionalnog uspeha dvadeset i prvog jula, započinjući dugi niz planeta koje se kreću kroz ovaj sektor. Pripremite se da budete u centru pažnje vrlo dugo. Pun Mesec 23. jula pada u vašu treću solarnu kuću komunikacije i mogao bi da dovede do vrhunca u poduhvatima pisanja, govora, oglašavanja ili društvenih medija. Ovo je prvi od dva puna Meseca u znaku Vodolije. Od ove dve, međutim, prva bi mogla biti malo problematičnija i postaviti neke prepreke na putu vašim planovima. Budite fleksibilni, ali proaktivni. Ovo će vam pomoći da se krećete ka napred, istovremeno se pripremajući za štucanje koje će se sigurno dogoditi. Imate ono što je potrebno da učinite jul jednom velikom prekretnicom u vašoj knjizi o 2021. godini, Strelčevi.

  Povoljni dani:

  13, 24, 29

  Dani izazova:

  6, 9, 23

 10. Početkom jula, planete govore o partnerstvu i intimnosti, kada ste vi u pitanju, Jarčevi. Vatreni Mars zapaljuje vaša čula i seksualne želje tokom čitavog meseca, podstičući vas da se posebno zbližite sa nekime posebnim. Ukoiko ispod površine u vama vrve traume od prošlih veza ili imate strahove kada su veze u pitanju, sada ih se možete rešiti, tako da ne morate imati problema sa ranjivošću ili poverenjem. Ova ista energija takođe može povećati vaše troškove, jer osma kuća ima veze sa velikim iznosima novca u obliku dugova ili zajmova. Sunce i Merkur provode veći deo meseca osmehujući vam se s neba. Slatki mladi Mesec 9. jula, vrteći se u svojoj zaslepljujućoj beloj haljini, pruža vam ruku, podstičući vas da date obećanja i obavežete se svom značajnom ljubavnom ili poslovnom partneru. Jarčevi koji su u vezi mogu zajedno sa partnerom da prave dugoročne planove, usele se zajedno, vere ili čak venčaju. Jarčevi koji su samci, takođe mogu da iskoriste ovu energiju kako bi se “bacili u promet” i organizovali sastanke sa potencijalnim udvaračima, koji izgleda imaju ozbiljan potencijal. Kasnije u mesecu, pun Mesec u Vodoliji i vašoj drugoj soarnoj kućii finansija, pojavljuje se 23. jula. Ova lunacija može doneti pomak oko novčanih pitanja - možda veliki trošak, kraj poslovne saradnje ili možda povišicu. Ovo je prvi od dva puna Meseca u ovoj oblasti, stoga iako bi ovaj prvi mogao doneti teže vesti nego što biste želeli, ostatak godine je povoljniji za vaš finansijski život.

  Povoljni dani:

  5, 15, 20

  Dani izazova:

  1, 8, 17

 11. Sa vatrenim Marsom koji juri poput trkačkog konja nebom iznad vas, Vodolije, partnerstva su za vas sada glavni prioritet. To je zato što ova crvena planeta pali vašu solarnu sedmu kuću odnosa, ohrabrujući vas da radite timski sa nekim važnim, umesto da letite sami. Nekome već predane Vodolije mogu zajedno sa partnerom napraviti dugoročne planove i postići ogroman napredak u vezi. Vodolije koje su samci mogu takođe iskoristiti ovu energiju da se pokažu i pronađu nekoga posebnog ko želi da ostane uz njih. Ukoiko tražite savršenog saradnika, asistenta, trenera ili drugog poslovnog saradnika, ovo vreme možete iskoristiti produktivno. Sledeće je napomenuti kretanje Sunca i Merkura u vašoj šestoj solarnoj kući, kući produktivnosti. Vaš um je posebno usredsređen na pronalaženje prave ravnoteže između posla i privatnog života, kao i na procenu vaše rutine. Mladi Mesec 9. jula mogao bi da donese više odgovornosti i projekata od vašeg poslodavca ili čak mogućnost novog posla. Ovo je takođe povoljan period za poboljšanje vaše kondicije i režima ishrane. Međutim, velika prekretnica dolazi kada se pun Mesec u vašem horoskopskom znaku pojavi na nebu u noći 23. jula. Ovo je prvi od dva puna Meseca u Vodoliji, koja pokazuju da ste ponovo u centru pažnje. Međutim, ovaj prvi mogao bi da vam donese sukob, protivljenje i izazove, dok pokušavate da potvrdite svoju vrednost. Potrudite se da ne naginjete ka tvrdoglavosti. Budite fleksibilni ili bi vas svemir mogao oboriti. Srećom, dobroćudni Jupiter doleće poput anđela čuvara, vraćajući se vašem horoskopskom znaku 28. jula, gde ostaje da vam pomogne tokom narednih šest meseci.

  Povoljni dani:

  13, 22, 23

  Dani izazova:

  1, 6, 8

 12. Sa moćnim Marsom koji pali vašu šestu solarnu kuću produktivnosti, Ribe, ovog meseca ste posebno zauzeti. Možda ćete naporno raditi na poslu, žuriti oko važnih projekata ili čak loviti važne ciljeve kada su vaše zdravlje i fitnes u pitanju. Ipak, pripazite da pregorite, jer bi vatra Marsa mogla da vas iscrpi. Mlad Mesec 9. jula pada u vašu petu solarnu petu kuću ljubavi i rekreacije, te je tada vreme da želje vašeg srca postanu prioritet. Ovaj mladi Mesec mogao bi samcima da otvori vrata da pronađu istinsku ljubav ili barem pronađu potencijalne partnere. Nekome predane Ribe bi trebalo da iskoriste ovaj period za tako što će ostaviti vremena za ljubav, jer biste mogli ponovo upaliti onu “iskru” u svojoj vezi ili čak imati sreće kada je plodnost u pitanju. Ukoiko ste kreativac, za vas je ovo najsrećniji mladi Mesec u godini, koji će vas uroniti u novu inspiraciju. Magična Venera zaokreće putanju, kako bi zaplesala preko puta vas na nebu, počevši od dvadeset i prvog, uspostavljajući višemesečni niz planeta u vašoj sedmoj, partnerskoj kući. Obaveze i angažmani mogli bi biti odmah iza ugla! Sledeće što treba napomenuti je pun Mesec u vašoj dvanaestoj soalrnoj kući odmora, 23. jula, kada biste mogli biti poprilično umorni, a samoća vam prijati. Primirite se i skonite, jer bi ovaj puni Mesec mogao učiniti da budete anksiozni. Poslednje što treba reći o julu je da je to poslednji mesec 2021. godine kada vaš suvladar, Jupiter, pleše u vašem horoskopskom znaku. Posadite po koje seme, rizikujte i privucite sreću gde god da krenete.

  Povoljni dani:

  5, 12, 15

  Dani izazova:

  6, 17, 23