Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop

 1. Saturn je u vašem sektoru karijere još od decembra 2017. i obeležava period kada ste bili veoma vredni, radili na svojoj karijeri i pronašli svoju poziciju u hijerarjiji. Ovog meseca situacija na poslu donosi neke nove prilike. Negde oko 9. marta doći će do kraja nekog ciklusa na poslu, možda ćete obnoviti neko prijateljstvo, a možda vam se ukaže i koja prilika iz snova. Pustite ono što ne radi, oprostite i ostavite prostora za pomirenje. Kada budete razbistrili svoje misli moći ćete da napravite plan i načinite određene korake. Oko 19. marta vraćate se u svoj elemenat. Sledećeg dana Mars se sreće sa Jupiterom što vam donosi velike prilike za napredak. Saturn ulazi u vodoliju 21.marta (do 1.jula) naglašavajući vaša prijateljstva, društvene veze. Treba da znate tačno šta želite kako ne biste zapali u neke dileme. Vaša pozicija što se finansija i emocija tiče je sigurna i imate podršku svoje okoline. Ovog meseca moguće su neke nagrade na poslu. Takođe, shvatićete i ko vam je pravi prijatelj, a gde treba da povučete crtu.

  Povoljni dani:

  4, 14, 19, 20

  Dani izazova:

  3, 22, 31

 2. U poslednje dve godine vi ste u neku ruku bili u potrazi za nekom, recimo, višom svrhom. Bilo da ste zaista putovali ili je to bilo spiritualno putovanje, shvatili ste na kraju da teorija bez prakse nije ništa. Saturn ulazi u vodoliju 21.marta (do 1. jula) i daje nam uviđaj kako bi trebala vaša karijera da izgleda u sledeće 2 i po godine. Ovo je period kada ćete izgraditi i utvrditi svoju karijeru, reputaciju i autoritet. Vrata se otvaraju i zatvaraju i pojavljuju se ogromne prilike za unapređenje vaše pozicije i podizanje vaše karijere na sledeći nivo. Mnogo ste toga prošli da biste bili tu gde ste sada. Imajte više vere u sebe, zapamtite lekcije i ne zaboravite da gledate veliku sliku. Niko nema moć nad vama, vi ste autoritet u svom životu. Verujte da ako nešto propadne to je zato da bi se otvorila nova vrata sa prilikom koja je u ravni sa vašim vizijama. Produbićete veze sa moćnim ljudima koji imaju iste ciljeve kao i vi. Zajedno možete mnogo.

  Povoljni dani:

  4, 11, 27

  Dani izazova:

  3, 8, 22

 3. Od decembra 2017. Saturn je prolazio kroz jarca stavljajući akcenat na vaše najdublje veze, brak, razvod, finansijske i seksualne odnose, poreze, smrti i nasledstva. Morali ste dosta da se borite sa svim tim. Sada je sunce u vašem profesionalnom sektoru. U određenim stvarima stigli ste do kraja puta, ali ipak tamo vidite svetlost. Ponekad ste se osećali tako bespomoćno, ali zapravo to treba da gledate kao da ste oslobođeni nekog tereta. Razmislite malo o svojim dugoročnim ciljevima i planovima. Saturn ulazi u vodoliju 21. marta (do 1.jula) kada bi se neka vrata mogla zatvarati, druga otvarati. U ovom periodu mogli biste ići na neka putovanja, mogli biste odlučiti za dodatno obrazovanje, mogli biste odlučiti da se zbog posla preselite. U principu, ovaj period bi se mogao gledati kao duhovno putovanje radi saznavanja toga koja je zapravo vaša svrha. Izbegnite da sudite i sebi i drugima, izdignite se iznad toga.

  Povoljni dani:

  4, 9, 22

  Dani izazova:

  8, 5, 23

 4. Vaše veze ovog meseca doživljavaju jake transformacije. U poslednjih dve i po godine Saturn se kretao kroz vaš sektor veza jačajući neke, a zatvarajući vrata za druge. Sada, situacija se zagreva, dobijate prilike da stvari podignete na viši nivo. Saturn ulazi u vodoliju 21.marta (i ostaje tu do 1. jula) i uvodi vas u period od sledeće dve i po godine. Vaše veze će doživljavati snažne promene. Mogli biste se venčati ili razvesti, prekinuti ili uspostaviti neke poslovne veze. U ovom periodu imaćete dosta prilika da slavite i ljubav i prijateljstvo. Krajem meseca naučićete važne lekcije o razboritiosti.Budite mudri i držite se svojih vrednosti.

  Povoljni dani:

  4, 19, 20

  Dani izazova:

  9, 22, 31

 5. Neka moćna transformacija u vašem životu sprema se ovog meseca. Ta transformacija će vas osloboditi nekog tereta sa kojim se već neko vreme borite. Od 2017. Saturn je prolazio kroz sazvežđe jarca i stoga ste možda imali problema sa poslom, zdravljem. Morali ste da budete skromni, da naučite kako da zatražite pomoć, da naučite kako se radi u timu. Sada dolazi do kulminacije i vi ste spremni da se odreknete onoga što prosto „ne radi“ bilo da je u pitanju posao ili veza, neka nezdrava navika, način života i sl. Oko 9. marta Merkur postaje direktan, a pun mesec je u devici što vam donosi neke razgovore i raščišćavanje kada su neke veze u pitanju. Kada Saturn uđe u vodoliju 21. marta (i ostane tamo do 1.jula) neka vrata će vam se otvoriti, neka zatvoriti što će vas naučiti kako da se odnosite prema drugima. Vaš vredan rad biće priznat i prepoznat i na vidiku su važne poslovne prilike. Budite mudri i ne brzajte, do kraja meseca će se stvari iskristalisati i vi ćete znati u kom pravcu treba da krenete.

  Povoljni dani:

  4, 11, 19, 27

  Dani izazova:

  9, 22, 31

 6. Početkom meseca vaš vladalac Merkur je retrogradan što znači da ćete biti u procesu evaluacije vašeg života, posla, zdravlja i rutine. Na dan 9. marta bićete u centru pažnje. Niste ono što ste nekad bili i ovo je šansa da sredite svoj život. Od 2017. Saturn se kretao kroz jarca deo vaše natalne karte koji vlada vašim srcem, decom, unutrašnjim detetom,kreativnošću, ljubavlju i sposobnoću da rizikujete. Naučili ste teže lekcije, ali ste isto tako naučili kako biti autentičan. Ne možete biti niko drugi i ne možete poreći svoje želje i očekivanja. Saturn ulazi u vodoliju 21.marta (i ostaje tamo do 1. jula) i donosi vam bitan razvoj na poslovnom planu ili u nečemu što ima veze sa zdravljem. Ukoliko postoji zdravstveni problem, dobijate šansu za izlečenje. Mogli biste započeti novi posao ili režim u vezi sa zdravljem, ishranom. Očekujte da vam život postane dinamičniji. Moraćete da naučite da balansirate između obaveza, da kažete ne i da ne preuzimate previše obaveza na sebe.

  Povoljni dani:

  4, 9, 22

  Dani izazova:

  3, 15, 22, 31

 7. Saturn je bio od 2017. godine u sektoru domaćinstva gde je akcenat bio na nekoj bezbednosti, kući, nekretninama i korenima. Pripremali ste osnovu za novi život, u nekim slučajevima od samog temelja. Sada ćete konačno moći da se osećate sigurno i finansijski i emotivno. Oko 9. nećete imati sve odgovore, ali ćete naučiti važnu istinu o sebi, svom srcu, tajnim željama i fantazijama. Možete da imate šta god poželite, ali morate to prvo da priznate sebi. U sledećih dve i po godine moguće je da ćete preduzeti nešto što se čini kao veliki rizik. Naučili ste komplikovane lekcije, ali dok god se njih setite ne treba da se plašite za napredak svog života. Šta god da se izdešava, budite iskreni prema sebi i budite zahvalni – tako učite ko je na vašoj strani, a ko nije. Saturnov tranzit u vodoliju daje vam lekcije o ljubavi, deci i vašem unutrašnjem detetu. Bez obzira na to kakva je bila prošlost, vi sada učite da je svaki momenat neko novo iskustvo.

  Povoljni dani:

  4, 11, 27

  Dani izazova:

  3, 8, 22

 8. Saturn prolazi Jarca od decembra 2017. godine, ističući svoj um, komunikaciju, percepcije, putovanja na kratkim relacijama kao i braću i sestre, između ostalog. Naučili ste snagu uma da stvorite svoju stvarnost, bilo da je to raj ili pakao. Sada je Saturn u poslednjim nedeljama u znaku Jarca, a Mars, vaša vladajuća planeta, je u znaku, donoseći kući poruku tranzita i tražeći veću samosvest i brutalnu iskrenost prema sebi. Razvijaju se ogromni događaji koji mogu doneti izbor koji menja život, obeležavajući vilicu na putu. Stanice merkura usmeravaju 9. marta, istog dana kada je Devica pun mesec, ističući prijateljstvo, socijalnu situaciju i težnje. Nešto (ili neko) koga ste želeli može biti bliže domu nego što mislite. Sunce stiže u ravnodnevnicu devetnaestog, a zatim slijedi dan veza Mars-Jupiter, što donosi ogroman izbor i mogućnosti oko posla i vašeg života. 21. marta Saturn ulazi u Vodoliju, vaš domaći sektor (ostao je ovde do 1. jula), donoseći pogled u naredne dve i po godine. Ovo je vreme kada postavljate temelje i stavljate korenje. Mogli biste kupovati ili prodavati imovinu, smanjivati kapital ili preuzeti više odgovornosti kod kuće i sa porodicom. Imate podršku partnera i porodice, ali na kraju, to je vaš život, a konačni izbor je na vama. To će značiti kraj starog poglavlja, ali verujte da će se vrata zatvoriti kada se jedna vrata zatvore. Ti si u kući. Do kraja meseca biće vreme za povratak u kuću.

  Povoljni dani:

  4, 14, 19, 20

  Dani izazova:

  3, 22, 31

 9. Saturn prolazi Jarca od decembra 2017. godine, tražeći od vas da kopate dublje za svoje vrednosti, samopoštovanje i sopstvenu vrednost. Ovo je takođe područje vašeg života koje reguliše dohodak, imetak i vaše najbliže obaveze i veze. Bili ste pod velikim pritiskom u ovim oblastima, ali, nadamo se, takođe učite koliko vredite i koliko možete da ponudite. Vaša velikodušnost, integritet, ljubaznost, vrednosti i veštine vaše su pravo bogatstvo. Ovaj mesec donosi kući poruku dok se Mars kreće kroz Jarca i Saturn provodi poslednje nedelje u znaku: cenite sebe. 9. marta stanice Merkura usmeravaju dok se pun mesec poravnava u Devici, naglašavajući profesionalnu situaciju i iznoseći na površinu važne razgovore i informacije. Ponovo pregledavate situacije koje su se počele pojavljivati početkom prošlog meseca. Ostanite odvojeni i možete pregovarati o sporazumima i donositi odluke koji rade za sve do vas. Mars se pridružuje Jupiteru dvadesetog (dan nakon ekvinoksa), donoseći ogromna finansijska dešavanja i mogućnosti. Sa velikim rizikom dolazi velika nagrada - budite mudri, ostanite usklađeni sa svojim vrednostima, a ne vežite se da biste stekli, i sećajte se svojih sati Saturn-a u Jarcu. Tada možete uspešno crtati ono što želite. Saturn ulazi u Vodoliju 21. marta (i ostaje ovde do 1. jula), ističući svoj um, komunikaciju, percepcije, putovanje na kratke udaljenosti i braću i sestre, između ostalog. Kao Strelac, često ste vi onaj koji zamagljuje ono što se drugi samo usude misliti. Ali sada postoji potreba za odmerenim i promišljenim govorom. Ne treba sumnjati u sebe. Vaše reči nose težinu - koristite ih razborito. Kao što vidite, vaš naporan rad se isplati i život vam može biti puno slađi ako to dozvolite. Sada stvarate svoju stvarnost svakom mišlju, rečju i delom. Trebat će vam samosvijest i brutalna iskrenost o tome šta želite. Zatim, do kraja meseca, bićete spremni da donesete ključne odluke.

  Povoljni dani:

  9, 11, 19, 27

  Dani izazova:

  3, 8, 20, 22

 10. Saturn prolazi Jarac od decembra 2017. godine, obeležavajući formativni period u vašem životu. Morali ste da se borite za više odgovornosti, radite više i ponizite se da biste mogli da učite i rastete. Sada je Saturn u poslednjim nedeljama u znaku, zajedno sa Marsom, Jupiterom i Plutonom. Pritisak je uključen i vi ćete biti testirani. Ali bez obzira koliko se sada nešto hitno čini, krenite se svojim tempom. Preuzejte odgovornost za svoj život bez okrivljavanja drugih ili čak sebe. Promjena dolazi iznutra. Budite snaga promene koju želite da vidite u svetu. Stanice merkura usmeravaju 9. marta, istog dana kada je Devica pun mesec, donoseći razgovore, informacije i otkrivenja. Razmislite o svojim dugoročnim ličnim, odnosnim i finansijskim ciljevima i planovima i budite istiniti svojim vrednostima. Dok Saturn dvadeset prvog dana ulazi u Vodoliju (i ostaje ovde do 1. jula), prelazite preko praga u novo poglavlje. Ovo označava period kada ćete verovatno biti više fokusirani na pitanja finansijske i emocionalne sigurnosti. U fokusu su i vaše obaveze, tražeći da kopate dublje za svoje samopoštovanje i vrednosti. Koga i šta cenite? Zašto? Kako cenite sebe? Vaš odnos ili bankovni račun nisu merilo vaše vrednosti. Vaš integritet je zaista neprocenjiv. Finansijski i emocionalno, ne plašite se da preispitate svoje obaveze i smanjite se tamo gde je to potrebno. Tada možete investirati u situacije i obaveze usklađene s vašim vrijednostima i stabilizirati situaciju da vam ponudite slobodu i sigurnost koja vam je potrebna.

  Povoljni dani:

  11, 19, 27

  Dani izazova:

  3, 9, 22, 31

 11. Od decembra 2017. Saturn prolazi Jarcem, najskrovitijim delom vaše karte. Ovo vas je odvelo da kopate po svojoj podsvesti. Suočili ste se sa svojim demonima i podsvesnim blokadama, posebno okolnim uspehom, neuspehom i intimnošću. Kad uđete u mart, Merkur je retrogradan u vašem znaku, a Mars, Jupiter, Saturn i Pluton su u Jarcu. Vaša podsvijest radi prekovremeno i postoje velike promene koje se odvijaju iza kulisa, tražeći veću samosvijest i introspekciju. Budite iskreni prema svojim tajnim željama, strahovima, maštarijama i iluzijama. 9. marta stanice Merkura usmeravaju dok se Devica pun mesec poravnava, donoseći informacije, odluke i izbore koji menjaju život. Budite verni sebi i prepustite se borbama za vlast. Nemate potpunu kontrolu, ali možete birati gde ulažete energiju i ovo je prilika da ponovo dobijete svoju moć. Saturn dvadeset prvi ulazi u Vodoliju (i ostaje ovde do 1. jula), unoseći u lekcije sledeće dve i po godine. Prelazite preko praga, očekujete veću odgovornost i prelazite na svoje. Ali Saturn takođe može doneti osećaj ograničenja i ograničenja. Što više koračate i radite ono što treba učiniti, manje ćete se osećati opterećenim okolnostima. Nadamo se da ste shvatili da imate finansijsku sigurnosnu mrežu i podršku porodice. Do kraja meseca, bićete spremni da napravite hrabar korak naprijed da dođete do konstruktivnih promena.

  Povoljni dani:

  11, 19, 27

  Dani izazova:

  3, 9, 22, 31

 12. U protekle dve i po godine, Saturn je bio u Jarcu, otvarajući i zatvarajući vrata u socijalnoj situaciji, zajednici, prijateljstvima i vašim težnjama. Od decembra vaš se društveni krug proširio, povezujući vas sa prilikama i drugima koji vam mogu pomoći da očitujete svoje snove dok napuštate one iz kojih ste prerasli. Ovaj proces se zagreva u martu, prikupljajući kritičnu masu. Ako niste sigurni kome možete verovati, polako se krećite i budite strpljivi kako se otkriva više. Stanice merkura usmeravaju 9. marta, istog dana kada je Devica pun mesec, donoseći na svet značajna partnerstva i skrivene informacije. Ne možete da verujete svemu što čujete, ali da verujete svojoj intuiciji. Postoje ogromne mogućnosti za širenje vaših ambicija, možda mogućnosti iz snova koje se pojavljuju samo jednom u životu. Veza se takođe može produbiti, ali to će zahtevati samo refleksiju, iskrenost i spremnost da golostavite dušu jedno drugom. Postoje velike promene oko ekvinocija: Saturn ulazi u Vodoliju 21. marta (i ostaje ovde do 1. jula, kada nakratko zaroni u Jarca kako bi zamotao labave krajeve), nudeći pogled na sledeće dve i po godine tvoj život. Ovo označava period traženja duše, dublje introspekcije i povezivanja sa unutrašnjom stvarnošću i misijom duše. Ovo je duhovni tranzit, a ovaj život je vaše putovanje samo-realizacije. Ako već nemate praksu meditacije, kultivacija sada bi bila najbolja stvar koju biste mogli učiniti za sebe. Dolaze slatke realizacije. Do kraja meseca bićete spremni suočiti se sa podsvesnim strahovima koji ograničavaju napredak, kao i produbiti svoju svest o većoj stvarnosti i svojoj ulozi u njoj

  Povoljni dani:

  11, 19, 27

  Dani izazova:

  9, 8, 20, 22