Mesečni horoskop

Horoskop, Astrologija, Kineski horoskop, Uporedni horoskop
Mesečni Horoskop - Horoskopius RSS

 1. Sa još jednim solarnim povratkom koji je odmah iza ugla, od vas će biti zatraženo da preispitate svoje izbore koje ste donosili do ovog trenutka, dok vas sezona Riba navodi da osvestite unutrašnje funkcionisanje i mehanizme vašeg života i psihe. Iako ova solarna klima može otkriti neke neprijatne istine, dragi Ovnovi, takvi trenuci prosvetljenja vam omogućavaju da prevaziđete sva ponašanja i situacije koje vam više ne služe. Takođe ćete biti u jedinstvenoj poziciji da pronađete zaključke koji su vam potrebni u svim aspektima vašeg života, stoga zavežite bilo koji od labavih krajeva koji landaraju na ovim kosmičkim vetrovima. Obavezno odvojite dovoljno vremena da se osamite, i u ovom periodu, a posebno kada Merkur 2. marta uđe u znak Riba. Iako će vam um biti zauzet tokom većeg dela meseca, imaćete priliku da se prizemljite i pronađete harmoniju kada Venera uđe u zemljani znak Bika, šesnaestog. Ove vibracije se svode na prihvatanje luksuza i uvažavanje svog okruženja, mada će od vas takođe biti zatraženo da negujete i svoje finansije. Srećom, jasnoća će vas preplaviti kada Merkur uđe u vaš znak 18. marta, izoštravajući vašu inteligenciju i želju da uspete. Iskoristite ovu energiju da skrojite strategije za budućnost, posebno kada je u pitanju unapređenje vašeg imidža i monetarnog statusa. Samo napred i zaigrajte svoj srećan ples kada Sunce zvanično uđe u vaš znak dvadesetog, kada otpočinje energičan i vrlo povoljan period za vas. A, mlad Mesec koji je na nebu već sledećeg dana je za vas posebno svet, stoga obavezno postavite svoje namere i poželite želju, otkrivajući svoje najdublje želje i čežnje Univerzumu. Ne zaboravite da koristite svoj glas kada se Merkur i Jupiter poravnaju na nebu 28. marta, donoseći vam sreću svaki put kada kažete svoju istinu.

  Povoljni dani:

  1, 11, 22

  Dani izazova:

  9, 23, 29

 2. Ovog meseca ćete biti osetljiviji na kolektivnu energiju, dragi Bikovi, jer sezona Riba aktivira sektor vaše natalne karte koji upravlja zajednicom. Obratite posebno pažnju na sve emocionalne promene koje vas iznenada preplave, jer će vaše empatične sposobnosti sada sigurno biti izoštrene. Možda biste takođe želeli da pratite svoje konzumiranje vesti, svodeći na minimum sve informacije koje bi u vama mogle da izazovu tugu. Iako je svakako važno da ostanete informisani, istraživanje načina na koje možete napraviti razliku pomoći će vam da izbegnete osećaj bespomoćnosti ili kao da ste zaglavljeni u sistemu koji se nikada neće promeniti. Harmonična energija će vas preplaviti kada Venera, vaš planetarni vladar, uđe u vaš znak 16. marta. Ova kosmička klima će takođe podići vašu auru na viši nivo, blagosiljajući vas obiljem glamura, privlačnosti i harizme. Univerzum će raditi prekovremeno kako bi vam pomogao da postignete svoje ciljeve, omogućavajući vam da sve sa lakoćom manifestujete. Samo ne zaboravite da iskoristite i svoju zahvalnost, ceneći sve ono što ste izgradili do ove tačke. Nekoliko novih parova očiju moglo bi da bude fokusirano na vas tokom narednih nedelja, tako da nemojte biti iznenađeni ako se na pomolu otkrije nova simpatija. Iako će mnogi biti željni da vas upoznaju, više će vas privlačiti intimne veze i samoća, počevši od trenutka kada Sunce uđe u znak Ovna i vašu dvanaestu kuću, dvadesetog. Ove vibracije su savršene za rad iza kulisa, tako da možete da identifikujete sve obrasce ili prepreke koje vas sputavaju, dok pronalazite načine na koje možete da se unapredite, pre nego što se vaš solarni povratak pojavi na pomolu.

  Povoljni dani:

  1, 3, 7

  Dani izazova:

  9, 10, 16

 3. Univerzum će od vas tražiti da preispitate svoje lične, društvene i profesionalne granice ovog meseca, dragi Blizanci, dok Sunce u Ribama putuje kroz vašu desetu solarnu kuću. Ovom energijom će biti teško upravljati, posebno ukoliko vam je teško da kažete “Ne” ili uspostavite razuman dnevni raspored za sebe. Ako ste na svom putu do sada udarali u zidove, bilo bi mudro da ispitate svoju ulogu u takvim okolnostima, u pokušaju da pronađete način da zaobiđete sve ove prepreke. Ova osećanja će biti naglašena kada Saturn uđe u Ribe 7. marta, tražeći od vas da se ozbiljno pozabavite svojim ciljevima i težite uspehu. Primetićete promenu kada brbljivi Merkur uđe u znak Ovna i sektor vaše natalne karte koji upravlja zajednicom, osamnaestog. Ovaj planetarni položaj će sigurno unaprediti vaš društveni život, posebno kada astrološka nova godina započne dva dana kasnije. Nove konekcije će verovatno biti uspostavljene u narednim nedeljama, a Univerzum će tražiti od vas da uložite malo dodatne energije da barem svoje parče sveta učinite boljim mestom. Obavezno postavite svoje namere kada su u pitanju vaši društvenih ciljevi tokom mladog Meseca 21. marta i razmislite o donaciji neprofitnoj organizaciji u čast ove lunacije. Mars napušta vaš znak dvadeset i petog, probijajući se u znak osetljivog Raka i sektor vaše natalne karte koji upravlja luksuzom. Ovaj planetarni položaj mogao bi da izazove da se osećate emotivnije i tvrdoglavije nego inače, mada vam boravak u prirodi i uživanje u malim ekstravagancijama može pomoći da pronađete utehu i smirenost. Ove vibracije su takođe idealne za ulaganje u svoj životni prostor, čineći ovo savršenom prilikom da uložite malo vremena i energije u potragu za blaženstvom kod kuće.

  Povoljni dani:

  5, 11, 17

  Dani izazova:

  15, 16, 23

 4. Dobre vibracije će strujati oko vas ovog meseca, dragi Rakovi, jer sezona Riba aktivira sektor vaše natalne karte koji upravlja srećom i duhovnošću. Ova kosmička klima će vam omogućiti da blistate izuzetno sjajno, a da pritom ne izgubite svoje saosećanje, milost ili razumevanje. Pun Mesec u Devici 7. marta traži od vas da dovedete svoje misli, um i sve druge stvari u red, pomažući vam da unesete praktične primene u svoje snove i sve blagoslove koje vam je Univerzum nedavno dao. U međuvremenu, Saturn tog dana debituje u znaku Ribe, tražeći od vas da se posvetite duhovnoj ili meditativnoj praksi. Venera ulazi u znak Bika šesnaestog, tražeći od vas da uložite u svoja prijateljstva i profesionalne konekcije, kako biste ojačali svoju mrežu ljudi. Ozbiljna energija orijentisana na uspeh će vas preplaviti kada intelektualni Merkur 18. marta migrira u znak Ovna i vašu desetu kuću. Ove vibracije se svode na pravljenje strategije za budućnost, posebno kada su u pitanju vaše profesionalne ambicije. Takođe ćete otkriti da će vam biti lakše da postavite granice sebi i drugima, kada sezona Ovna započne dva dana kasnije. Osetićete nalet energije kada strastveni Mars uđe u vaš znak dvadeset i petog, revitalizujući vašu žudnju za životom i motivaciju za pobedom. Iskoristite ovu energiju mudro, tako što ćete hrabro slediti svoje ciljeve i fokusirati se na sve one ljude, situacije i interesovanja koji ispunjavaju vaše srce radošću. Univerzum će vas sada podstaći da idete za onime što istinski želite, a otkrićete i da će vam biti mnogo lakše da inspirišete i druge. Nemojte se plašiti da tražite ono što zaslužujete, kada se Merkur i Jupiter poravnaju na nebu, 28. marta.

  Povoljni dani:

  7, 21, 28

  Dani izazova:

  1, 3, 23

 5. Iako sezona Riba ima tendenciju da izvuče vašu intenzivniju stranu na površinu, dragi Lavovi, bićete u jedinstvenoj poziciji da se osnažite tražeći transformaciju na ličnom nivou. Ova kosmička klima takođe može doneti novu dubinu i dimenziju vašim odnosima, posebno kada Merkur 2. marta uđe u znak Riba. Univerzum će od vas tražiti da razgovarate o svojim mislima i osećanjima u narednim nedeljama, mada bi takođe trebalo da se usredsredite na strateške načine da unapredite sebe i okolnosti koje vas okružuju. Samo ne zaboravite da unesete strukturu u ove planove kada Saturn uđe u Ribe sedmog, ili biste mogli da počnete da se osećate kao da plivate protiv plime. Osetićete promenu kada slatka Venera uđe u znak Bika 16. marta, aktivirajući sektor vaše natalne karte koji upravlja vašim profesionalnim ambicijama. Ovaj planetarni položaj je idealan za usavršavanje vašeg profesionalnog imidža i garderobera, što bi trebalo da vam omogući da napredujete na svom karijernom putu. Ove vibracije će takođe nastojati da podignu vaš status i prosperitet na veći nivo, a povećanje plate ili unapređenje bi mogli biti odmah iza ugla. Univerzum će biti na vašoj strani i navijati za vas kada Sunce uđe u vatrenog Ovna dvadesetog, aktivirajući sektor vaše natalne karte koji upravlja srećom, višim razmišljanjem i duhovnošću. Dozvolite svojoj svesti da deluje odozgo, vodeći računa da meditirate češće, kako biste primali poruke “s druge strane”. Mladi Mesec 21. marta će biti jedan od najsvetijih i najpovoljnijih dana u godini za vas, stoga obavezno jasno odredite svoje namere, pokažite svojoj višoj sili malo ljubavi i poigravajte se u mističnim carstvima.

  Povoljni dani:

  4, 20, 25

  Dani izazova:

  5, 15, 23

 6. Ovaj mesec će biti sladak, ali i emotivan za vas, draga Device, jer sezona Riba aktivira sektor vaše natalne karte koji upravlja ljubavlju. S jedne strane, otkrićete da je lakše pronaći harmoniju u svom srcu, dok se otvarate toj jednoj posebnoj osobi. S druge strane, emocije, kako vaše, tako i vaše druge polovine ponekad mogu biti preplavljujuće, posebno tokom punog Meseca 7. marta. Briga o sebi će igrati važnu ulogu u vašem blagostanju, a kako Saturn migrira u znak Riba tog istog dana, od vas će se tražiti da postavite zdrave granice sa svojim partnerom. Vaša sposobnost manifestacije će se podići na mnogo viši nivo, kada Venera migrira u prizemljenog Bika i najsrećniji deo vaše natalne karte, šesnaestog. Stoga, obavezno se oslonite na svoju duhovnu stranu tokom narednih nedelja, jer će Univerzum biti spreman da vas vodi i podržava. Ovaj planetarni položaj je takođe spreman da donese energiju „srodne duše“, pomažući vam da uspostavite važne odnose sa srodnim dušama koje mogu da promene vaš pogled na ovaj svet. Osetićete promenu kada Merkur, vaš planetarni vladar, pređe u znak Ovna i vašu osmu solarnu kuću, 18. marta. Ova kosmička klima može vam pomoći da unapredite svoj način razmišljanja, posebno kada su u pitanju pitanja lične transformacije i razvoja. Osećaćete se inspirisanima da hrabro krenete da koračate ka promenama dvadesetog, kada započnu astrološka nova godina i sezona Ovna. Nove poslovne i romantične obaveze bi takođe mogle da se ostvare, pomažući vam da stabilno gradite budućnost koju najviše želite, korak po korak.

  Povoljni dani:

  5, 21, 25

  Dani izazova:

  6, 7, 16

 7. Učinićete mnogo toga ovog meseca, drage Vage, jer sezona Riba donosi obilje podrške sektoru vaše natalne karte koji upravlja efikasnošću i radom. Međutim, moraćete na odgovarajući način da napajate svoje telo kako biste održali svoj nivo energije, zbog čega je važno da posvetite puno pažnje dobrobiti i nezi svog zdravlja. Ne zaboravite da se opustite i napunite baterije na kraju svakog dana, ili biste se mogli uplesti u klupko stresa, posebno ukoliko imate visoka očekivanja od sebe. Osetićete promenu kada Venera, vaš planetarni vladar, migrira u Bika i vašu solarnu osmu kuću, 16. marta. Ova kosmička klima može vam pomoći da se osećate sigurnije u svojim najintimnijim odnosima, omogućavajući vam da ojačate takve veze. Ove vibracije bi takođe mogle da dovedu do nove poslovne ili romantične posvećenosti i obavezivanja, mada bi trebalo da budete sigurni u svoju odluku, pre nego što zakoračite unapred i donesete bilo kakve važne životne promene. Bez obzira na vaše okolnosti, Univerzum će od vas tražiti da prihvatite promenu i ličnu transformaciju. Sezona Ovna počinje dvadesetog, donoseći vam seksi, ali harmoničnu energiju. Vaša aura će imati koristi od dodatne privlačnosti i harizme, pomažući vam da napredujete u svojim romantičnim, ličnim i profesionalnim ambicijama. Dozvolite drugima da vide fantastičnu ličnost koja leži u vama, jer će sada biti lako osvojiti srca ljudi oko vas. Briga o sebi će takođe biti glavna tema za vas, a možda ćete se naći i u kreativnijem i strastvenijem raspoloženju tokom narednih nekoliko nedelja.

  Povoljni dani:

  1, 3, 21

  Dani izazova:

  7, 9, 16

 8. Nemojte se iznenaditi ukoliko se nađete u centru pažnje ovog meseca, drage Škorpije, jer sezona Riba aktivira vašu petu solarnu kuću. Ova kosmička klima je spremna da podigne vašu auru na viši nivo, omogućavajući vam da se pojavite kao saosećajna, talentovana sila koja voli zabavu. Ljude će privući vaše otvoreno, ali misteriozno držanje, dajući vam priliku da steknete nove prijatelje, dok nastavljate da negujete odnose do kojih vam je najviše stalo. Takođe ćete se osećati kreativnije i strastvenije, dok zvezde u vama bude božansku inspiraciju. Međutim, moraćete ozbiljno da se pozabavite svojim umetničkim ciljevima, kada Saturn uđe u znak Riba, 7. marta. Astrološka nova godina se manifestuje kada Sunce uđe u znak Ovna i sektor vaše natalne karte koji upravlja zdravljem, rutinama i radom, dvadesetog. Univerzum će od vas tada tražiti da organizujete svoj dnevni raspored, posebno ukoliko imate velike planove za narednih dvanaest meseci. Samo ne zaboravite da negujete svoje telo sa svakom prekretnicom koju postignete, vodeći računa da se zdravo hranite, odmarate i praktikujete brigu o sebi kada god da je to potrebno. Mlad Mesec sledećeg dana predstavlja savršenu priliku da se ponovo povežete sa svojim novogodišnjim odlukama, posebno ukoliko ste se do sada borili da ih primenite i usvojite nove navike. Osetićete veliku promenu kada Pluton migrira u Vodoliju i vašu četvrtu kuću 23. marta. Ovaj planetarni položaj će sigurno transformisati vaš porodični život i može biti odgovoran za pokretanje preseljenja, nove porodične dinamike ili projekata za renovranje vašeg doma. Srećom, osećaćete se motivisano da krenete napred sa poverenjem u Univerzum, kada vatreni Mars dva dana kasnije uđe u znak Raka i duhovni sektor vaše natalne karte.

  Povoljni dani:

  5, 20, 28

  Dani izazova:

  3, 16, 25

 9. Imaćete potrebu da se povučete i ostanete kod kuće tokom većeg dela meseca, dragi Strelčevi, jer vas sezona Riba stavlja u osetljivo raspoloženje, dok oslobađate vašeg unutrašnjeg introverta. Ova kosmička klima je savršena za nadoknađivanje projekata sa kojima kaskate kod kuće, stoga svakako unesite malo ljubavi i pažnje u uređenje svog životnog prostora. Univerzum će takođe tražiti od vas da negujete sebe i ljude koje najviše volite, stoga organizujte dosta intimnih druženja sa svojim najbližima. Počećete da se osećate društvenije i otvorenije kada brbljivi Merkur migrira u vatrenog Ovna i sektor vaše natalne karte koji upravlja zabavom, 18. marta. Ova osećanja biće dodatno naglašena kada Sunce uđe u znak Ovna dva dana kasnije, označavajući početak astrološke nove godine uz podizanje vašeg samopouzdanja, kreativnosti i opšteg raspoloženja. Mladi Mesec dvadeset i prvog traži od vas da odredite lične namere, posebno kada su u pitanju projekti prema kojima ste strastveni, negovanje vaših prijateljstava i dobrog raspoloženja. Osetićete promenu u vazduhu kada se transformativni Pluton preseli u Vodoliju i vašu treću solarnu kuću, 23. marta. Ovaj planetarni položaj će doneti značajnu promenu za vas, omogućavajući vam da evoluirate svoj način razmišljanja kako biste dostigli nove nivoe uspeha, intelekta i harizme. Takođe biste mogli da počnete da vidite kako se svet oko vas menja na neočekivane načine, i biće važno da prihvatite te promene, kako biste se kretali zajedno sa ovim kosmičkim plimama. Na sreću, osećaćete se inspirisanima da evoluirate, kada Mars uđe u znak Raka, 25. marta.

  Povoljni dani:

  1, 11, 14

  Dani izazova:

  7, 9, 29

 10. Možda ćete se osećati kao da svi dele sopstvene frustracije sa vama, dragi Jarčevi, jer sezona Riba aktivira sektor vaše natalne karte koji upravlja komunikacijom. Bez obzira da li ste raspoloženi za druženje ili ne, drugi će pohrliti vama za utehu, savetovanje, podršku i uveravanje. Iako će vaša saosećajna priroda pronaći zadovoljstvo u podršci vašim voljenima, bila bi greška da se previše trošite na emocionalne potrebe drugih. Srećom, čitanje, učenje i druženje sa svojim saputnicima koji ne zahtevaju mnogo održavanja mogu vam pomoći da napunite svoje baterije, stoga se potrudite da svoju energiju usmerite u skladu sa time. 7. mart biće značajan dan za vas, jer se pun Mesec u Devici manifestuje u vašoj devetoj kući. Ove vibracije će pokrenuti mistika koji čuči u vama, dok se Univerzum zaverava da vas vodi, uzdiže i podržava. Nekoliko trenutaka kasnije, Saturn prelazi u znak Riba, pomažući vam da unesete više strukture u svoje misli i reči. Koristite ovu kosmičku klimu da usvojite konzistentniju rutinu meditacije. To će vam omogućiti da lakše dobijete jasnoću i poruke “s druge strane”. Kosmička promena se dešava kada Merkur i Sunce migriraju u Ovna osamnaestog i dvadesetog, stavljajući vas u osetljivije raspoloženje. Osećaćete se privučeni udobnošću svog doma - odlučićete da se sakrijete od svih članova porodice ili prijatelja koji su vam preopteretili uho ranije tokom meseca. Ove vibracije su savršene za pokretanje novih projekata, stoga obavezno negujte i pratite svoje strasti i snove. U međuvremenu, Mars migrira u Raka 25. marta, unoseći malo vruće atmosfere u vaš ljubavni život.

  Povoljni dani:

  2, 20, 21

  Dani izazova:

  3, 16, 23

 11. Zvezde od vas traže da se sada polako krećete, drage Vodolije, jer sezona Riba aktivira sektor vaše natalne karte koji upravlja luksuzom, prirodom i novcem. Koristite ovu kosmičku klimu da proverite svoje finansijsko stanje, tražeći načine da uvećate svoj bankovni račun, dok planirate budućnost za kojom najviše čeznete. Emocionalna sigurnost će vam takođe sada postati važnija i možda ćete biti pozvani da prekinete odnose sa svima koji ne zadovoljavaju vaše potrebe, posebno tokom punog Meseca u Devici 7. marta. U međuvremenu, Saturn ulazi u znak Riba istog dana, podstičući vas da se ozbiljno pozabavite ljudima i ciljevima koji su vam najvažniji. Nepredviđene prepreke i skrivene opasnosti mogu se pojaviti petnaestog, kada se Sunce poravna sa Neptunom, dok formira oštar kvadrat sa Marsom orijentisanom na akciju. Vodite računa o tome da odmah budete oprezni i ne budete impulsivni i ishitreni, posebno ako niste sigurni kuda vaše akcije mogu dovesti. Takođe bi bilo mudro izbegavati velike kupovine ili gužve u kupovini, bez obzira koliko jako vaš ego žudi za novim računarom, cipelama ili dizajnerskim kaputom. Primetićete promenu kada Merkur uđe u Ovna 18. marta, izoštravajući vašu inteligenciju i blagosiljajući vaš um jasnoćom i logikom. Ova osećanja će biti dodatno naglašena dva dana kasnije, po dolasku astrološke nove godine i sezone Ovna, koja je spremna da preplavi vašu psihu novim idejama i mnoštvom kreativnosti. Takođe ćete biti u nešto društvenijem raspoloženju do kraja meseca, što predstavlja idealnu priliku da se ponovo povežete sa porodicom i prijateljima.

  Povoljni dani:

  17, 21, 23

  Dani izazova:

  5, 18, 11

 12. Navikli ste da budete poslednji i da se krećete svojim tempom, drage Ribe, ali kada Sunce zasija u vašem znaku, Univerzum će vas staviti na prvo mesto. Udružite snage sa ovim povoljnim vibracijama tako što ćete bez izvinjenja slediti svoje ciljeve, čak i ako to napravi nekoliko talasa. Pun Mesec u Devici 7. marta može vam pomoći da pronađete ravnotežu i harmoniju, dok idete ka svojim snovima, a istovremeno podižete svoj ljubavni život na viši nivo. U međuvremenu, Saturn ulazi u vaš znak istog dana, navodeći vas da postavite pametne granice, kako sebi, tako i drugima. Ovaj planetarni položaj takođe traži od vas da poboljšate svoj imidž, unoseći sofisticiranost u kvalitete i osobine koje vas čine jedinstvenima. Sunce i Neptun formiraju kosmički savez petnaestog, donoseći sanjivu energiju u vašu auru. Ove vibracije su savršene za rad sa zakonom privlačnosti, otvarajući vam misteriozne blagoslove sa “druge strane”. Međutim, oštra energija Marsa mogla bi doneti pomalo tenzije i mogućnosti prevare, stoga ne bi bilo mudro verovati svemu što čujete. Takođe bi trebalo da izbegavate preduzimanje bilo kakvih radnji u vezi sa planovima koji nisu dobro promišljeni, jer bi sada bilo lako preskočiti važne detalje. Primetićete promenu kada Sunce uđe u znak Ovna 20. marta, pomažući vam da pronađete i postavite čvrstu osnovu za sve nove projekte koje ste se nadali da ćete pokrenuti. Iako će ova solarna klima biti motivišuća i energična, pokušajte da ne dozvolite da vaša nestrpljiva strana preuzme kontrolu. Zapamtite da je put ka uspehu često dug i mukotrpan. Obavezno zapišite svoje finansijske ciljeve i želje tokom mladog Meseca dvadeset i prvog, i ne plašite se da se počastite!

  Povoljni dani:

  1, 6, 11

  Dani izazova:

  9, 15, 16