Koji je to tip muškarca koji žene ne mogu da odbiju?

Česta je pojava da muškarac prosečnog izgleda ima više sreće sa ženama nego muškarac sa privlačnijim licem. Sada, postoji i objašnjenje sa ovu pojavu.
Jedno istraživanje otkrilo je da muškarci koji ne ispunjavaju standard lepote, ali koji su samouvereniji, imaju više uspeha nego muškarci koji su fizički privlačniji.
 
Ova studija sprovedena je nad grupom 96 muškaraca i 103 žene, koji su morali da razgovaraju 3 minuta sa svakim učesnikom suprotnog pola.
 
 
Rezultati su pokazali da su muškarci koji su verovali da su fizički privlačniji nego što jesu, bili tako i viđeni od strane žena. Njihova samouverenost bila je ključ njihovog uspeha.
 
Takođe, ova studija je pokazala da su muškarci koji su manje opterećeni svojim fizičkim izgledom ne samo uspešniji kod žena, nego su i njihova deca samouverenija.
 
 
Još jedan od zaključaka je bio i taj da su fizički privlačniji muškarci podložniji iskušenju da prevare svog partnera.
 
Sada znamo koje su dve stvari koje čine najželjenije muškarce: žene preferiraju samouverene i otvorene muškarce čiji izgled može biti mnogo drugačiji od stereotipne predstave privlačnog- naučno potvrđeno!
 

Comments: