Ona Zna: Olivera Gvozdenovic

Da li ste ikada razmišljali o tome da dekorisanje noktiju može biti vrsta umetnosti? Ukoliko ste ikada posumnjali u to, pročitajte naš intervju sa Oliverom Gvozdenović (Olivera SweetArt) i dopustite da odagnamo sve vaše sumnje...

Kako i kada je počela priča sa oslikavanjem noktiju i zašto baš nokti?

Sasvim neplanski i spontano je došlo do razvijanja priče o oslikavanju noktiju. S početka naivno, koristeći lakove, a vremenom sa dolaskom osvešćivanja i edukacije o predmetu interesovanja, sve je počelo da zadobija ozbiljniji oblik. Dok sam oslikavala minijature po noktima, moj svet bi postajao mnogo šareniji i lepši. Osećaji koji su se javljali tokom tog užitka su učinili da zavolim skoro sve što je vezano za ulepšavanje noktiju.
Iako slika na noktima u koju sam uložila veliki trud i vreme mora da se skine nakon nekoliko sedmica, za taj period mala pokretna galerija ce skrenuti pažnju mnogim očima i biti vredna postojanja na njima.

Šta ste želeli da budete kada porastete?

Oduvek je postojala ogromna ljubav prema pevanju. Često sam koristila četku za kosu zamišljajuci kako pevam na mikrofon.Sa ne tako jasnim i izgovorenim ciljevima i željama dok sam bila dete a opet očiglednim naznakama od strane podsvesti da je pevanje nesto što mene definiše kao srećnu osobu..   
Taj san sam kasnije i ostvarila. Četku za kosu je zamenio mikrofon a san je zamenjen javom.

Imate li neke svoje radove koje volite više od ostalih?

Naravno da da. Ono što mi vise leži po senzibilitetu, a to je dizajn romantičnije prirode.
 

Odakle crpite inspiraciju?

Najvažnija stavka jeste šta je to što se klijentu dopada pa u dogovoru sa njim, motivi se odaberu. Svakako pomoć na internetu se često potraži radi olakšanog odabira. Takođe, ideje među kolegama koje rade ovaj posao izuzetno i inspirativno su uvek dobrodošle. Kao što su neki od njih meni inspiracija, divan je osećaj kada i vi nekome predstavljate inspiraciju.

Ko su zapravo vaše klijentkinje?

Vecina mojih klijentkinja jesu osobe koje očito vole unikatnost i svesnost da to nešto po šta dolaze kod mene se vrlo retko viđa. Sa druge strane imam i dame koje su ipak za svedeniju priču. Zapravo,raznih su karakternih profila i baš zbog tih raznolikosti, rad sa njima mi je interesantniji.

Koliko vremena u proseku je potrebno za neko zahtevnije oslikavanje noktiju?

Tehnički deo posla uz praksu je moguce ubrzati, ali već kada je reč o samom oslikavanju, mora se izdvojiti vremena. Komplikovanost  i obim samog dizajna zapravo diktira vreme izrade. Konkretno oslikavanje varira od 30-ak minuta, pa čak do oko 6 sati (ne računajući izradu noktiju). 

Imate li omiljene motive za oslikavanje?

Volim vintage i barokni stil. Nekada to zavisi i od mog raspoloženja, ali ono u čemu najviše uživam da slikam jesu floristika i ženski likovi.U poslednje vreme zanimljivi su mi postali i likovi iz crtanih filmova.

Imate li konkurenciju? :)  Kakvo je stanje u Srbiji po pitanju ove vrste oslikavanja noktiju? Da li pratite svetske trendove I ako da, da li se I kako razlikuju u odnosu na Srbiju?

Zapravo, nema mnogo kolega koji su posvećeni oslikavanju noktiju sa takvim izgrađenim stilom, ali ih svakako ne doživljavam kao bilo kakvu konkurenciju već kao ljude sa kojima mogu da razmenjujem svoja iskustva.
U Srbiji se i te kako prate vrhunski majstori u ovom poslu koji potiču iz Rusije, Ukrajine, Mađarske... Oni diktiraju trendove vredne pažnje i rada na sebi.

Šta ona zna?

Ono sto bih mogla još da navedem, a svakako je vezano za umetnost, jesu pisanje pesama i sviranje. Često se šalim da sam od svakog talenta ukrala po jedan mali delić za sebe.

Odajte nam neku tajnu!

...

Savet za čitateljke?

Nađite više vremena da radite svari koje volite, vratiće vam se ta ljubav kao povratna informacija i učiniti vas srećnijim osobama. 

Piše:Vesna Injac

 
 
 
 
 
 
 

Comments: