Razlog zbog kog muškarci najčešće varaju

Kada muškarac ima aferu, prva stvar koju se njegova žena zapita je: zašto? Pročitajte šta su istraživanja otkrila. 
 
 
Iako nikad nećemo znati svaku misao i emociju koja se krije iza svakog individualnog neverstva, nauka se približila za jedan korak razlogu zbog koga muškarci najčešće stupaju u ljubavne afere. M. Geri Njuman, psihoterapeut i autor knjige ,,Istina o varanju’’, anketirao je 200 nevernih muškaraca.
Ono što je pronašao prilično je zanimljivo. Oko 48% ispitanika prevarilo je svog partnera zbog ,,emotivnog razočaranja,’’. Muškarci su osetljiviji nego što se pretpostavlja, objašnjava Njuman. Oni žude za pohvalom i poštovanjem- i u slučaju da osećaju da ih ne dobijaju dovoljno u svojoj vezi, postoji šansa da se okrenu nekome drugom.
 
Gde tačno muškarci odlaze da traže poštovanje nije mnogo iznenađujuće. Po anketi, većina muškaraca okreće se poslu. Štaviše, čak 40% njih priznalo je da je svoju partnerku prevarilo sa koleginicom na poslu. Po Njumanu, koleginice mnogo više poštuju rad i zalaganje svojih kolega nego njihove žene. Ono što je šokantno, ova studija dokazala je da fizički izgled i fizička privlačnost ne igraju veliku ulogu kada je varanje u pitanju.
Čak 88% ispitanika priznalo je da je svoju ženu prevarilo sa manje privlačnom osobom nego što je ona. Koji god da je razlog bio u pitanju, 68% muškaraca osećalo se loše nakon toga i priznalo je da je to bilo pogrešno.
 

Comments: