5 znakova da se vaš partner plaši emotivnog vezivanja

Većina nas se sigurno nekada u životu susrela sa strahom od emotivnog vezivanja. Taj strah ume da bude razumljiv, jer što se više otvorimo ka nekoj osobi postajemo ranjiviji te se stoga plašimo šta će biti sa nama ako se ta veza završi. 
Koji su to mogući znaci koju ukazuju na to da se vaš partner plaši emotivnog vezivanja pročitajte u nastavku teksta.
 
 

Ima nerealne zahteve i očekivanja

Svako od nas ima neku “listu” onoga što očekuje od svog potencijalnog životnog saputnika, od toga kako bi trebalo da izgleda pa do toga kako bi trebalo da se ponaša prema našim prijateljima. 
Činjenica je da savršenstvo ne postoji i tome se moramo prilagoditi ako želimo da u životu budemo srećni
Osoba koja od vas ima nerealna očekivanja očito se plaši emotivnog vezivanja i stalno postavlja nove uslove i ima razna očekivanja koja i prosto ne možete da pratite niti ispunjavate. 
U ovm slučaju nije problem u vama već u drugoj osobi koja zbog svog straha od emotivnog vezivanja nalazi izgovore zašto joj ne odgovarate.

Retko vam šalje poruke ili vas retko zove

Kada ste zajedno, čini se da je sve divno, međutim, kada ste razdvojeni druga osoba se retko kad seti da vam se javi. Na početku veze nešto slično tome može i da prođe, ali što duže veza traje ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i ukazuje upravo na to da se osoba plaši emotivnog vezivanja.

Započinje svađe

Svađe i rasprave su sastavni deo jedne veze, ponekad mogu biti i dobre za vezu. Međutim, ako vaš partner započinje svađu oko svake sitnice i izgleda kao da samo traži povod, to bi mogao da bude znak da tako pokušava da okonča tu vezu.

Zapravo ne znate mnogo o svom partneru

Kada sa nekim gradite zajednički život vi obično usput saznajete šta ta osoba voli, šta ne voli, šta želi u životu, šta je želeo da bude kad poraste itd.
Ukoliko shvatite da osoba sa kojom ste u vezi zadržava za sebe sve te stvari i jednostavno ne želi to da podeli sa vama, to je znak da ta osoba vašu vezi jednostavno ne shvata ozbiljno ili da se plaši da se otvori i prepusti. 

Njegovi planovi ne podrazumevaju vas

Ovo je možda najjači znak da druga osoba nije spremna / voljna da bude sa vama u vezi. Kada je nekome zaista stalo do vas, on će vas uključiti u svoje planove, makar to bilo i kratko putovanje sa prijateljima. 
 
 

Comments: