7 Stvari koje treba da razmotrite pre kupovine proizvoda za negu kose

Proizvodi za negu kose su nešto što kupujemo bez prevelikog razmišljanja. Od proizvoda često mnogo očekujemo, ali naša očekivanja ne budu baš uvek ispunjena. 
Čak i ako se rukovodite preporukom od usta do usta, morate da shvatite da ono što deluje na druge možda ne deluje na vas. Cilj je da vaša kosa postane jača i sjajnija. Ali neće svaki proizvod to učiniti. Zbog toga smo nabrojali faktore koje morate uzeti u obzir pre nego što se odlučite za proizvod koji vam odgovara.

Zašto vam je potreban proizvod?

Različiti proizvodi zadovoljavaju različite potrebe. Neki neguju kosu ili obnavljaju oštećenu kosu i/ili razdvojene krajeve, neki usporavaju opadanje kose, dok drugi uklanjaju perut ili povećavaju volumen kose.
Sebi morate nabaviti proizvod koji se bavi određenom brigom koju imate.

Kakav je kvalitet vaše kose?

Kvalitet vaše kose će odlučiti koji su proizvodi najpogodniji za vas. Baš kao vaša koža, i vaša kosa može biti masna ili suva ili nešto između.
Stoga morate da saznate kakva je vaša kosa. Ukoliko je suva, potrebni su vam proizvodi koji dodaju vlažnost vašoj glavi.
Ukoliko vam je kosa preterano masna, potrebno vam je nešto što će smanjiti lučenje masti. Sa pogrešnom vrstom proizvoda, rezultati mogu biti katastrofalni.

Šta proizvod sadrži?

Proizvod koji želite da kupite možda sadrži sastojke koji su štetni za vašu kosu. Neophodno je da pređete preko liste sastojaka i da nikada ne kupujete proizvod koji nema prikazanu listu svojih sastojaka.
Izbegavajte proizvode koji sadrže parabene, sumpor ili alkohol jer oni narušavaju zdravlje vaše kose.
 
Neki ljudi su alergični na određene sastojke. Ukoliko ste imali takvo iskustvo, trebalo bi da obezbedite da Vaš proizvod za negu kose ne sadrži taj specifičan sastojak.

Šta treba da sadrži proizvod za negu kose?

Uvek pokušajte da se opredelite za proizvode za negu kose koji sadrže proteine i keratin.
Oni omogućuju hidrataciju i hranjive materije vašoj kosi kako bi uklonili štetu koja im je nanesena stresom ili zagađenjem.

Šta je sa uljima za kosu?

Kada su u pitanju ulja za kosu, najbolje je krenuti sa prirodnim uljima kao što su kokosovo ulje, ulje margose, ulje pšenične trave ili ekstraktovano ulje iz cveća itd.
Ništa ne zadržava vlažnost i bolje održava kosu hidriranom od prirodnih ulja.

Šta je sa godišnjim dobima?

Da li ste znali da vreme utiče na vašu kosu? Monsun je poznat po kovrdžavoj kosi, kosa postaje posebno masna i posebno ranjiva na lomljenje u letnim mesecima.
Tako se zahtevi za negu kose menjaju sa promenom sezone. Morate uzeti u obzir reakciju vaše kose na godišnje doba kada kupujete proizvod.

Ne dozvolite da cena utiče na vašu odluku

Vrhunski proizvod ne mora biti bolji od budžetskog proizvoda. Ponekad popularnost marke utiče na cene.
Zato ne biste trebali da dozvolite da etiketa sa cenom utiče na vašu odluku.
Isprobajte nekoliko proizvoda iz cenovnog spektra i pogledajte koji vam proizvod najviše odgovara.
Proizvodi za negu kose ili deluju ili ne deluju. Trik je u prepoznavanju proizvoda koji izgleda kao da je formulisan upravo za vas.
 

Comments: