5 serija uz koje možete da "pustite mozak na pašu" (a možda i koju suzu)

- Hej, nemam kome klince da ostavim, hajde dođi da odgledamo onu našu seriju.

- Važi, uzeću nam i nešto za grickanje!

Serije uvek nekako više prijaju u društvu devojaka, zar ne? 

A kad njih nema na vidiku, uvalimo se u dnevnoj i otputujemo same u Holivud.

Kad tamo - sve sami frajeri i neke sjajne žene. Da vas upoznam sa nekim zanimljivim repertoarima.

Odvažne = Bold Type

Džejn, Ket i Suton su mlade, obrazovane, ambiciozne, atraktivne i moderne žene.

Sve tri rade za “Skarlet”, globalni ženski časopis sa sedištem u Njujorku. Imaju zahtevnu šeficu koja je i urednica časopisa, ali uspevaju da se izbore sa njenim zahtevima i obavljaju dobro svoj posao. 

Vesele saradnice i drugarice pomažu jedna drugoj u snalaženju sa životnim izazovima. Sve tri slede svoje profesionalne ciljeve, tragaju za pravim ljubavima i otkrivaju ko su one zapravo. A najmudrije razgovore vode - nećete verovati, u garderoberima!

Mlađa = Younger

Ovu seriju prati priča o Lajzi Miler, ženi koja u četrdesetima odluči da se vrati gradnji svoje karijere. Ćerka odlazi na faks, muž je ostavlja zbog druge, a njoj je potreban novi početak.

Ta ideja se pokazala neizvodljivom jer su joj godine predstavljale problem. Ko će zaposliti samohranu majku nakon 15 godina pauze? Međutim, sve se menja kada mladolikoj Lajzi priđe Džoš koji je uveren da je u dvadesetima isto kao i on.

Tada njega drugarica Megi dolazi na ideju: hajde da se samo pretvaramo da je tako! Uz malo Meginog doterivanja, Lajza ponovo postaje mlada i ambiciozna devojka. A posao u izdavačkoj kući nalazi bez problema, sa sve lažnim identitetom.

Džoš se sve više zaljubljuje u nju, jer nijedna devojka njegovih godina nije tako kul. I tada se njoj otvaraju mogućnosti da nadoknadi sve propušteno. Samo, jedna od tih mogućnosti je da će biti uhvaćena u laži... Ali, morate se uveriti u njene beskrajno dobre sposobnosti!

To smo mi = This is us

Na prve dve ste se smejali, sada bih da vas dotaknem emotivno i verovatno rasplačem. Zapravo, oni će sve to!

Radnja serije prati međusobno preplitanje života dvojice braće Kevina i Rendala, i njihove sestre Kejt. Kejt i Kevin su blizanci, rođeni 6 nedelja ranije te umesto u oktobru, na svet su došli istog datuma kada i njihov otac, Džek.

Budući da su Džek i njegova supruga Rebeka očekivali troje dece (od kojih je jedno preminulo na porođaju), odlučili su da usvoje novorođenče - Rendala, crnog dečaka koga je njegov biološki otac ostavio ispred ulaza u vatrogasni dom istog dana kada je i rođen.

Gotovo svaka epizoda sadrži radnju koja se odvija u dva različita vremenska perioda: u jednom možemo da pratimo Džeka i Rebeku i njihovu borbu sa odgajanjem dece 80-ih godina, a u drugom odraslu braću i sestru koji sada žive vlastite živote.

Američka domaćica = American housewife

Kejti je punija, pouzdana, zabavna i direktna žena, ali i supruga i majka troje dece koja se sa svojom neobičnom porodicom seli u grad Vestport i doživljava promene u svakodnevnom životu.

Odjednom se nalazi okružena bogatim i arogantnim domaćicama koje čine sve da se dokažu kao savršene majke i supruge. Kejti i njen muž Greg imaju troje dece: najstariju ćerku Tejlor koja pokušava da se uklopi u novo društvo, sina Olivera i Anu-Ket koja je miljenica cele porodice.

Članovi vesele porodice pronalaze načine da se uklope u novu sredinu u kojoj je najbitnije biti bogat i popularan. Hajde da se uverimo kako im ide!

Škola za parove = Rules of Engagement

Ovde imamo ljubavne i prijateljske odnose prikazane na veoma komičan način. Serija prati jedinstven odnos između Džefa i Adri - para u višegodišnjem braku, nedavno verenog para koji čine Adam i Dženifer i večitog neženje Rasela.

Dok se Džef svim silama trudi da skine bračne okove koje mu nameću svakodnevne obaveze njegove žene, famozni frajer Adam je zadovoljan svojom vezom.

Njihovom društvu se uvek priključi i Rasel, samac koji otvoreno priznaje kako to slobodni ljudi gledaju na one u vezama. Ova petorka će dolaziti do saznanja da bez obzira u kojoj se životnoj fazi nalazili, moraju da se nose sa svim preprekama, preokretima, manama i obavezama koje donose ljubavne veze. E

Eto, ovu seriju možete odgledati sa svojim partnerom ili nekim drugim muškarcem - zabava je zagarantovana!

Jesu li kokice već spremne?

Comments: