Partner vas nervira? To nije uvek tako loše!

Svi bismo mi voleli da sve u našoj vezi ide kao podmazano i da ne postoji tenzija. Većina parova bi se složila da im se ne dopada kada nerviraju jedno drugo ili kada se svađaju. 
Nema sumnje da je jedna od bitnih stvari u jednoj vezi sposobnost partnera da smire tenziju kada do nje dođe. Ipak, postoje momenti kada to što vas partner nervira i nije tako loša stvar.
Nervira vas partner? Odlicno. Sve to zapravo pomaže partnerima da se zajedno mentalno razvijaju. 
Pogledajmo koji su to razlozi zašto je ponekad dobro da nas partner nervira.

Iritantno ponašanje je znak da se osećate opušteno kada ste zajedno

Kada tek upoznate nekog, uobičajeno je da se tada ponašate najbolje što umete kako biste ostavili što bolji utisak. To je posebno izraženo ako vam se ta osoba zaista dopada. Nekih svojih navika ste čak spremni i da se odreknete u tom periodu. Ipak, na kraju krajeva, pravo stanje stvari će izaći na videlo, kad - tad. 
Na neki način, ako iritirate partnera ili on vas, to je znak da ste u “pravoj” vezi. 
Iskazivanje sebe i svih svojih mana, vrlina i čudnih navika je, u suštini, znak da je vaša veza dostigla zdrav nivo komfora. Kada prestanete da razmišljate da li ćete uvek reći ono što treba, znaćete da idete ka dugotrajnoj vezi. 

 Ako nema nerviranja, možda više nema ni osećanja

Pravi kraj veze ne dolazi sa svađama već sa emocionalnim povlačenjem. Kada dođete do tačke kada nemate ni snage ni volje da se nervirate oko partnera, to je znak da ste se emotivno odjavili iz veze. Naravno, preterane reakcije nisu dobre, ali izostanak reakcije je još gori. 
Ukoliko vas partner bar malo nervira, to je znak da još uvek ima nekih emocija. 

Međusobno iritiranje daje šanse za razvoj partnera i veze

Nekad je iritantno ponašanje jednostavno iritantno i nema neku višu svrhu. To što vaš partner često kasni na večeru nema neko dublje značenje kao ni to što zaboravi da odveze kola na pranje. 
U nekim drugim situacijama, moglo bi se reći i češće nego što smo svesni toga, iritantno ponašanje ima višu svrhu, tj. ukazuje na nešto bitno. Drugim rečima, to što vas partner nervira ili vi nervirate njega, može ukazati na nešto što treba da se promeni ili poboljša. 
Znate li šta treba da se popravi u vašoj vezi? Pogledajte šta vas nervira.
Ponekad je iritiranje beznačajno, a ponekad može biti okidač za pozitivne promene, zavisi kako pristupite.
 
Savet: Cilj ne mora biti uklanjanje svega što vas nervira, već korišćenje svega toga za unapređenje odnosa. Na kraju krajeva, ako vas neko nervira ili vi njega, to pokazuje da imate osećanja, da ste ono što jeste i ukazuje na to da se stvari mogu popraviti i unaprediti. 
 

Comments: