3 stvari koje uništavaju vaše samopouzdanje

Nedostatak samopouzdanja je u neku ruku postao vrlo česta pojava, posebno kada su žene u pitanju. Ovaj osećaj bezvrednosti i negativna slika koju imamo o sebi često vuče korene iz detinjstva, a ako se zanemari, kasnije može dovesti do depresije i anksioznosti.
 
 
Postoje stvari koje možda i ne primećujete, a utiču na srozavanje vašeg samopouzdanja. Pročitajte koje su to stvari.

Družite se sa pogrešnim ljudima

Ovo je jedna od veoma važnih stvari kada je samopouzdanje u pitanju. Trebalo bi da izbegavate da provodite vreme sa ljudima koji previše kritikuju druge, koji stalno pričaju o negativnim stvarima i događajima.
 
Umesto da dopustite sebi da vam takvi ljudi isisaju energiju i samopouzdanje, okrenite se ljudima koji imaju pozitivan životni stav i videćete kako će se stvari promeniti.

Negativni razgovori sa sobom

Šta je ono što govorite sebi u momentima kada ste sami sa sobom? Počnite da obraćate pažnju na to. Da li previše kritikujete sebe? Da li sebi (pa, makar i u šali) govorite “budalo”, “šeprtljo” i slično?
 
Verovali ili ne, to su stvari koje zaista mogu da utiču na vaše samopouzdanje, ako ih sebi stalno ponavljate.Umesto toga, budite obzirniji prema sebi i kritike zamenite pohvalama.

Pesimističan pogled na svet

Veoma je bitno da budemo svesni da život nije samo med i mleko i da će biti situacija kada nam neće biti baš sjajno, ali isto tako da će biti i situacija kada ćemo misliti kako je život baš lep. 
 
Način na koji gledate na život umnogome će uticati na to kako se nosite sa raznim situacijama.
 
Ponekad nije loše nabaciti ružičaste naočare, prepustiti se životu i nadati se najboljem!
 

Comments: