Petnaest stvari koje bi vaš muž želeo da radite češće

On se ne nada samo podršci i seksu, mada, ako ćemo iskreno, ni višak ovoga mu ne bi smetao.

Spontano poblesavite

Učinite ono što vam nalaže vaša šašava strana! Muškarci osećaju olakšanje kada povremeno nestane vaša ozbiljna ženska strana koja je akciono- orijentisana. Žene danas moraju da budu veoma uporne i motivisane da bi sve završile, zato što jednostavno ima previše stvari o kojima moraju da brinu- deca, posao, održavanje kuće... Ponekad je teško setiti se da ljubavne veze nekada moraju biti zanimljive- bilo da je u pitanju odlazak u kuglanu, naručivanje pice ili romatničan izlazak, koji izaziva poznat osećaj nostalgije za ranijim danima ljubavne veze, kada su ovakvi gestovi bili mnogo češći. 

Iskreno ga pohvalite

Naravno, on se neće žaliti ako ga bilo ko pohvali, ali kada to čuje od vas, mnogo će mu više značiti. Stručnjaci kažu da je to najveća potreba muškarca u vezi. Najvažnija stvar koju muškarci traže je poštovanje i potvrda od svog partnera. Međutim, fascinantno je kako su mnoge žene navikle da svojim voljenim govore šta sve radi loše, ne naglašavajući stvari koje radi dobro. Imajući ovo u vidu sledeći put kada se budete žalili na njegovu opsesiju fudbalom ili činjenicu da je zaboravio da baci đubre, pohvalite ga što je pokupio decu iz škole ili mu dajte do znanja koliko vam se svidelo mesto na koje vas je izveo. 

Izađite sa prijateljicama

Ne želimo da kažemo da vaš muž ne voli kada ste sa njim, ali muškarcima treba vremena za sebe, kao i vama. Nije uvek lako dati nekome prostora kada kućne, porodične i poslovne obaveze zahtevaju mnogo vremena i pažnje. Razmotrite ovo kao priliku da najzad izađete i lepo se provedete sa prijateljicama.

Dopustite mu da pokaže emocije

Do skoro, nije bilo uobičajeno da muškarac pokazuje svoju mekšu stranu, neuspehe ili slabosti. U našem društvu, muškarci se tradicionalno suzdržavaju od plakanja ili priznavanja da se osećaju uplašeno ili povređeno i osećaju se posramljeno jer se ovakve stvari ne smatraju muževnim. Nije fer ni od koga tražiti ovakve stvari i to može dovesti do loše i neiskrene komunikacije. Ohrabrite ga da se otvori i ispriča vam nešto iz svoje prošlosti i dajte mu do znanja da je u redu da uvek pokaže kako se oseća.

Inicirajte seks

Zauzeti ste, imate previše posla, premoreni ste. Razumemo vas. Međutim, bolje ćete se osećati uz malo ,,akcije’’, a on će se osećati kao kralj sveta ako vi to inicirate. Seks nije samo fizička potreba muškaraca, to je takođe njihov način da se emotivno povežu za vas. Načini na koje ovo možete predložiti partneru su prilično prosti- dovoljno je da mu sednete u krilo ili da krenete da mu svlačite majicu. Vrlo brzo će shvatiti poruku.

Pohvalite kako uspeva sve da postigne

Žene su pravi šampioni kada je balansiranje stvari u pitanju, ali pohvalite malo i svog čoveka pošto i on ima dosta posla. Štaviše, dodatno ga pohvalite, pošto je dokazano da je ženski mozak bolje napravljen za obavljanje više zadataka odjednom nego muški, pa je njemu mnogo teže da nađe ravnotežu između posla, kuće i društva. Pošto znate da mu vaše pohvale mnogo znače, slobodno mu uputite par i dajte mu do znanja da ste primetili koliko se trudi i zalaže.

Dajte mu veću slobodu

Prirodno je da se ponašate zaštitnički prema vašem zajedničkom intimnom vremenu, ali nemojte vršiti pritisak na njega. To se nikada ne završava dobro, a najverovatnije će postati još tvrdoglaviji i samovoljniji. Muškarci uživaju u slobodama van svog braka, kao što su prijatelji, sport i igre i ne bi trebalo da se osećaju loše što troše vreme na njih. Ne morate mnogo da se brinete oko njegovog slobodnog vremena i sledeći put kada bude izlazio, ohrabrite ga da se ne bi osećao krivim što to vreme ne posvećuje vama.

Budite jasni, ali ne zapovedajte

Ukoliko ste kao, pa, svaka druga žena na svetu, imate sistem kako stvari treba da funkcionišu i nemate problem da objasnite svaki njegov deo. Ali iz nekog razloga, naše želje u braku bivaju izgubljene ili loše shvaćene. Muškarci se često žale kako bi voleli kada bi im žene rekle šta konkretno žele umesto da moraju da pogađaju svaki put. Drugim rečima, nemojte pretpostaviti da isto mislite, pošto će se to završiti ljutnjom na obe strane. Neće škoditi ako se malo smirite i staloženo i mirno mu objasnite šta je ono što ste želeli. On će biti srećan što se mu rekli šta je to što želite i više nego srećan da to ispuni.

Ostavite svoj telefon

Sudeći po stručnjacima, muškarcima je veoma iritantno da čitate poruke na svom telefonu dok vam priča kako je proveo dan ili, recimo, da gledate slike sa društvenih mreža dok čekate u restoranu. Ponekada će i on to uraditi, ali to nije izgovor. Kada ste sa svojim mužem, pokušajte da isključite sve - TV, telefone, laptopove i konzole za igrice. To naravno važi i za drugu stranu.

Izdvojte ga od drugih

Da, muškarci vole kada ih hvalite, ali, pogodite šta vole još više od toga? Kada ih hvalite tako da se oseća kao da ne postoji niko drugi koga vi želite sem njega. Muškarci žele da znaju da su cenjeni i nezamenjivi. Koliko god smešno zvučalo, čak i da mu kažete da ne postoji niko ko može skuvati šoljicu kafe bolje od njega, on će to ceniti, znajući da je za vas broj jedan.

Dozvolite mu da vam pomogne

Ovo zvuči prosto, ali u stvari, izuzetno je teško za većinu žena. Dobro, možda nije uredio dnevnu sobu onako kako ste vi zamišljali, ali potrudio se, a to je važno. Opustite se i dozvolite mu da pokuša da spremi ručak ili pomogne oko kuće- on samo želi da pomogne.

Recite mu ono što mislite u krevetu

Čak i ako nemate seks, otvorena konverzacija o njemu je nešto što će pomoći vašem mužu da bolje razume vas i vaše potrebe. Nisu u pitanju samo konkretne stvari koje želite u svom seksualnom životu- ako mu date do znanja kada ili zašto niste raspoloženi, razumeće da ga ne odbacujete i da želite da uspostavite emotivnu vezu sa njim. Ponekada su reči jasnije od dela.

Zahvalite mu se

Ne postoji stvar koju vaš muž želi više da čuje od te magične reči ,,hvala’’. Zahvalnost je velika stvar. Ponekada nismo svesni toga koliko naši partneri žude da budu cenjeni, čak i zbog svakodnevnih, malih stvari. Zahvaljivanje na tome što je izneo đubre i što je sjajan otac njemu mnogo znači. Setite se ove magične reči sledeći put kada bude kupio mleko, uspavao decu ili očistio kuću.

Odmorite se

Možda niste znali, ali muževi vole da razmaze svoje žene. Kada vas vidi na naporno radite i uspevate da izađete na kraj sa svime i svima u vašem životu, vaš muž poželi da se odmorite. Muškarci često žele da učine lepe stvari za žene koje svoje potrebe ostavljaju po strani. Isto tako, voleli bi da njihove žene vole svoje telo, a ne da ga kritikuju.
 

Comments: