14. februar - podseti me, šta to beše ljubav?

Ovaj datum, 14.februar šta je to ono beše danas? Nešto mi je ovaj datum poznat…Hmmmm…Jao, pa danas je Dan zaljubljenih.
 
 
I šta ćeš ti draga moja devojko danas da radiš s obzirom na to da si singl ili imaš momka koga briga za Dan zaljubljenih? 
 
Pa nećemo valjda biti patetične i očajavati? Nikako! 
 
Prošlo je vreme mirišljavih papirica sa porukama, poluuvelih ruža od momka koji te gleda sa onim sjajem u očima, starih već pobelelih bombonjera koje je izvukao iz nekog šteka na koji je i Bog zaboravio.
 
Došlo je vreme da mi žene budemo zaljubljene u sebe! Iako nisam feministkinja, imam nekoliko dana u godini kada to stvarno želim da budem i kada jesam!
 
Tako i  vi drage moje, ako baš niste toliko ogorčene na muškarce da se okrenete feminizmu, a vi se za promenu okrenite sebi.
Šta je to ono što biste vi za sebe volele da uradite za ovaj Dan zaljubljenih? 
 
Svakako volite sebe najviše (nadam se, jer od toga sve kreće), pa valjda zaslužujete neku pažnju?!
 
Koliko samo kukamo da nam fali pažnja od nekih tamo nebitnih likova, pa da li je moguće da osobi sa kojom smo svaki dan 0-24 i koja nas  trpi ceo život nismo u stanju malo vremena da posvetimo?
 
Drage moje dame, uzmite koju crvenu i stavite u novčanik, našminkajte se, podignite na štikle i lepo pozovite svoju drugaricu - da, onu istu koja čeka nekog imaginarnog lika da je pozove i dogovorite odlazak:
 
Pod br.1 Salon pedikir, manikir, masaža.
 
 Br. 2: Ručak u vama omiljenom restoranu, gde ćete prvo eksirati dve čaše vina da se lepo opustite i da vam sve bude mnogo zanimljivije nego što jeste dok slušate drugaricine price o njenom davno bivšem momku. 
 
Naručićete jelo koje inače nikada ne naručujete jer konstantno brojite kalorije – znači, može 3 porcije pomfrita i velika porcija rebaraca, pa neka ide život!
 
Pod br 3. Tako site otići ćete u jednu dužu šetnju da svarite ono što godinama niste i sesti u najbliži kafić da popijete pivo, uz izgovor “brže će se svariti sve ovo što sam pojela”. 
I dok čekate da svirka počne šmekate se sa frajerom za šankom, “ uuu baš je sladak mogla bih ga maznuti” pomislite, kad eto ti njegove devojke. 
 
E, zaključak je da su svi oni isti i da su samo nijanse u pitanju vas navodi da brže popijete to pivo ustanete i đuskate kao nikada u životu.
 
Broj 4: Tako divan i ispunjen dan završavate kući u svom nenameštenom krevetu kompletno obučene (iako ste bar grudnjak pokušale kroz rukav da izvučete ali ne ide), sa kompletnom šminkom na licu i neprocenljivim osmehom. Život je lep! 

PIŠE:TIJANA GRUJIĆ

 

Comments: