Saveti za odlaganje zimske garderobe

Saveti za odlaganje zimske garderobe

Zimski kaputi vam zauzimaju previše mesta? Kada dodje vreme za prolećno spremanje, držite se jednostavnih pravila kako biste napravili mesta za letnju garderobu. Pustite neku muziku i krenite u ovaj poduhvat prateći sledeće savete:
  1. Otarasite se viška: iskoristite ovu priliku da uklonite sve one delove garderobe koji tu stoje “za svaki slučaj”, a dobro znate da ih niste skoro nosili niti ćete ih nositi. 
  2. .Džemperi vam zauzimaju previše mesta? Naravno. Operite ih ručno i složite ih (nemojte ih kačiti). Možete ih odložiti u vakuum kese kako bi zauzimali što manje prostora. Brinu vas moljci? Možete koristiti i prirodna sredstva kao što je lavanda.
  3. Kaputi u idealnim uslovima bi trebalo da imaju svoje zasebne navlake u kojima će ostati tokom sezone u kojoj se ne koriste. No, oni koji imaju manjak prostora za tako nešto mogu i za njih koristiti vakuum kese. Bitno je pre toga ih odeti na hemijsko čišćenje i izvaditi sve iz džepova.
  4. Trudite se da sve bude dobro raspoređeno. Spremanje ormana može biti prilično naporno. Kada malo budete raščistili i vidite da je to moguće, dobićete podsticaj da završite započeto. Ukoliko ste završili sa pakovanjem zimske garderobe, odložite je na suvo i čisto mesto. 
  5. Pazite kako pakujete cipele. Spremni ste da se oprostite od svojih zimskih čizama? Ukoliko su u pitanju duboke čizme, napunite ih novinama ili kupite u opremu za čizme, to će im održati oblik. U pitanju su gležnjače? Stavite ih u plastičnu posudu i lagano ih obmotajte papirnim ubrusom. Možete ih i namazati kremom za cipele pre odlaganja.
  6. Rasteretite orman. Lan, pamuk i viskoza su nekoliko materijala koji su savršeni za letnji period kada je koži potrebno da diše. Ima li još neka dobra strana tih materijala? Oni su lagani tako da će vaš kofer za letovanje biti lakši. 
 

Comments: