Nadogradnja trepavica za početnice: sve što ste želele da znate, a niste imale koga da pitate

Da li ste ikada poželele da se probudite izgledajući sveže i divno bez ikakvog napora? Da li vam buđenje u 5 ujutru zbog posla ostavlja minimalno vremena za šminku, posebno kada biste radije to vreme provodili uz dodatnu šoljicu kafe?
Iskreno, za mnoge od nas kafa je prioritet i požurivanje da se nanese što više slojeva maskare dok se snalazimo na našem putu do posla je pravilo.
 
 
Šta ukoliko vam kažemo da to ne mora da bude vaša rutina? Ovakve trepavice će probuditi vaše lice i čak ukoliko ste toga jutra jedino uspele da pređete usne nekim sjajem, izgledaćete kao da ste stvarno provele vreme pripremajući se za taj dan.
 
Postoji stara izreka da su oči ogledalo duše, ali su takođe i prva stvar koju ljudi primete kad pogledaju u vaše lice i tako što ćete imati lepe, pune, duge trepavice vaše oči će biti još upečatljivije!
Naravno, ovde ste jer imate pitanja o nadogradnji trepavica. 
Danas ćemo odgovoriti na sva sva vaša goruća pitanja u vezi sa ovom vrstom trepavica, tako da možete napraviti savršen izbor. 

Da li će ovo uopšte vredeti?

Svilene trepavice se nanose koristeći specijalno polutrajno lepilo na vrh vaših prirodnih trepavica i svaka trepavica je individualno postavljena za postizanje maksimalnog efekta.  Potpuno su prilagodljive i postoji čitava paleta boja i materijala za izbor, i pravi tehničar će vas uputiti da odaberete najbolje opcije za vas.
Obavezno pogledajte kod bilo kog tehničara fotografije pre i posle ugradnje pre nego što odaberete da biste bile zadovoljne mogućim krajnjim rezultatom!
Trepavice traju negde od šest do osam nedelja pre nego što morate da ih dopunite.

Da li će one povrediti moje prirodne trepavice?

Do sada se nisu pojavljivale dugoročne poteškoće sa ovom metodom. Postoji mogućnost da biste mogle da razvijete ekstenzivnu alopeciju zbog dugotrajne upotrebe, zato što težina trepavica izvlači vaše prirodne.
Ovo je, međutim, malo verovatno i stvarno se svodi samo na nepravilno postavljanje trepavica i njihovo stalno držanje. Još jedna stvar koja bi mogla predstavljati problem je ukoliko imate alergiju na lepilo korišćeno za lepljenje trepavica.
Budite vrlo oprezne i uverite se da lepilo koje vaš tehničar koristi ne sadrži formaldehid, zato što je veoma često da se desi reakcija. Ukoliko se to dogodi, lekar može da prepiše kapi uz čiju pomoć će se to srediti.

Koju veličinu trepavica bih trebala da stavim?

Trepavice mogu biti sintetičke, svilene ili krznene i njihova dužina se kreće od 6 mm do 17 mm, u zavisnosti od jačine i dramatičnosti koju očekujete od vaših trepavica.
Pravi tehničar će sarađivati sa vama kako bi odredio najbolje trepavice od kojih ćete dobiti osnovu onoga što tražite, čvrstinu i debljinu vaših prirodnih trepavica i vašeg oblika lica.
Vaš tehničar će vam takođe pomoći da odlučite o gustini i uvijenosti, tako da imate savršene trepavice o kojima ste sanjale.

Da li na zakazan termin mogu doći našminkana?

Ne radite tako nešto!. Šminka za oči može da ometa proces nanošenja trepavica i može da prouzrokuje rezultat kojim niste u potpunosti zadovoljni. 

Leto je i želim da idem na plažu. Da li mogu da plivam ili da se tuširam sa svojim nastavcima?

Ako zbog ničega drugog onda zbog sunčanja najbolje je ukoliko možete da izbegnete odlazak na plažu u prva 24 sata nakon što postavite nastavke jer je toliko vremena potrebno da lepilo učvrsti vaše trepavice.
Tuširanje  je ok samo se uverite da uopšte ne vlažite trepavice. Pazite da voda ne bude vruća, jer višak pare može da utiče na lepak i da prouzrokuje to  da se vaše prelepe nove trepavice brže skinu nego inače.

Postavila sam nove trepavice. Da li mogu SADA da našminkam svoje oči?

Senka je u redu, ali izbegavajte maskaru. Prvo, neće vam trebati. Drugo, maskara može da formira kvrgice i njeno uklanjanje može da prouzrokuje gubitak dela vaših trepavica. Takođe, budite oprezne kod ajlajnera u obliku krema zato što ulja koja im daju stabilnost mogu da razgrade lepilo.

Da li mogu da operem oči? Kako da uklonim šminku?

Kada čistite oči, pazite da samo koristite sigurna sredstva za čišćenje. Postoji nekoliko proizvoda na tržištu koji vam neće oštetiti nastavke.
Kada čistite oči, obavezno koristite sredstvo za uklanjanje šminke bez ulja.
Takođe, bez obzira koliko kasno uveče skidate šminku koju ste naneli, nemojte da trljate oči. Možete da prouzrokujete oštećenje.

Moje trepavice se neprestano mrse. Šta da radim?

Obavezno uzmite čistu četkicu i nežno ih isperite nakon spavanja, pre nego što odete u krevet i nakon tuširanja kako bi izgledale sveže.
Takođe, pokušajte da spavate na boku ili na leđima, a ne na stomaku i kupite svilenu jastučnicu.
 

Comments: