Ono što svaka pametna žena radi kada kupuje na rasprodaji

Kupovina u vreme rasprodaja može biti i zanimljiva i korisna, ali postoje neke granice koje bi trebalo da postavite sebi kako ne bi došlo do preteranog trošenja i želje da možda opljačkate banku. Pročitajte savete koji bi vam mogli biti od pomoći. 

Držite se svog budžeta

Jedna od najvažnijih stvari kada krećete u kupovinu jeste to da imate unapred određen budžet. To će vas u svakom momentu podsetiti koliko možete da potrošite i možda vas odvratiti od preskupih stvari.

Razgledajte pre nego što kupite nešto

Čak iako vam se nešto dopadne čim uđete u prodavnicu, strpite se! Nema ništa gore od impulsivne kupovine (kada kupite prvo što vam se dopadne, a onda odete u drugu radnju i tamo vidite isto to samo jeftinije). 
Kako biste izbegli impulsivnu kupovinu, pokušajte da zapamtite gde ste videli ono što vam se dopada i po kojoj ceni, a onda idite i do okolnih prodavnica i pogledajte šta tamo ima.

Idite u kupovinu sa prijateljicom koja ume da vas odgovori od kupovine nepotrebnih stvari i nagovori vas da kupite nešto odgovarajuće

Možete i pomoći jedna drugoj prilikom donošenja odluka. Ne bi bilo loše da idete sa prijateljicom koja ima budžet sličan vašem tako da možete ići u iste prodavnice.

Krenite sa idejom šta želite da kupite

Kada je vreme rasprodaja možete doći u iskušenje da kupite i ono što vam ne treba jer je sve jeftinije nego inače. Zaustavite se na momenat, probudite se iz zanosa (koliko god to bilo teško) i razmislite šta vam zapravo treba. 

Razmislite pre kupovine

Svakako će vam se dopasti neke stvari kada krenete po radnjama. Razmislite da li tu stvar koja vam se dopada imate sa čime da uklopite. Takođe, ako naiđete na nešto što vas baš i nije oduševilo, a veoma je jeftino, nemojte trošiti novac na to. Možda se posle pokajete. 

Odredite vreme kada će se vaša kupovina završiti

Znamo da je teško odoleti celodnevnom šopingu, ali kako biste sprečili preterano trošenje morate sebi ograničiti vreme.

Neka to što kupite bude nešto korisno

Najgore što može da se desi jeste da veći deo toga što ste kupili složite u orman i zaboravite da postoji. Tada, naravno, shvatamo da je naša kupovina bila traćenje vremena i novca. Ne dozvolite da dođe do toga.
 
 

Comments: