Pet grešaka u šminkanju koje čine da izgledate umorno

" Izgledaš baš umorno!“ - sigurno ne volite da čujete ovako nešto. Međutim, ukoliko ste naspavani, ono što vas sprečava da izgledate najbolje što možete je vaša rutina u šminkanju.
 Nemojte se plašiti, ove proste ispravke koja će povratiti vaš sjaj.

Greška #1: Niste počeli sa hidratantnom kremom

Suva koža neće vam ići u korist ukoliko želite da izgledate sveže.
 
Rešenje: Izaberite hidratantnu kremu sa dodatnim faktorom za zaštitu od sunca. Ne samo da će vratiti vlažnost vašoj suvoj koži, već će vas i štititi od sunčevog zračenja, koje takođe loše utiče na vašu kožu.

Greška #2: Loše ste naneli puder

Nošenje previše pudera, izostavljanje pudera ili nošenje pudera koji se ne slaže sa vašom bojom kože su veliki minusi. Zašto? Izostavljanje pudera u potpunosti i pritom dodavanje šminke (kao što je maskara) može učiniti da vaša koža izgleda izbledelo. Nanošenje previše pudera (čak i u formi praha) može napraviti pukotine i učini da bore i nesavršenosti budu još upadljivije.
 
Rešenje: Pronađite boju koja se slaže sa bojom vašeg tena i ravnomerno je nanesite. Ukoliko se mučite u potrazi za odgovarajućom bojom, nanesite malo pudera na ruku- to će vam pomoći da pronađete nijansu koja vam najviše odgovara.

Greška #3: Zaboravili ste rumenilo

Nedostatak boje jednak je beživotnoj koži.
 
Rešenje: Ukoliko ćete uopšte nositi šminku, držite se hidratantne kreme, tankog sloja pudera, malo maskare i par tapkanja rumenila. Počnite od svojih jabučica i krećite se ka kosi. Izgledaćete osveženo dok trepnete!

Greška #4: Preterali ste sa ajlajnerom

Ukoliko nanesete previše, vaše oči mogu izgledati manje i umornije. Takođe, jake i crne linije mogu istaći crvenilo vaših očiju ukoliko se stvarno niste naspavali.
 
Rešenje: Razmislite o izvlačenju linije na donjem kapku svetlijom bojicom (izaberite boju koja je za jednu nijansu tamnija od boje vaše kože). Čak i beličasta linija može učiniti da izgledate svežije.

Greška #5: Niste osvežavali šminku tokom dana

Mrlje ajlajnera ili neravnomerno raspoređen karmin? Zapostavljena šminka vrišti ,,Treba mi odmor!“
 
Rešenje: Napravite kratku pauzu i idite do toaleta (30 sekundi je sve što vam je potrebno) da bi ste uklonili crne mrlje ispod vaših očiju, nanesite malo korektora na problematična mesta i pređite četkicom preko obrva- spremni ste!
 

Comments: