5 načina na koje vam vaše telo govori da treba da usporite

Mnogim ljudima danas su premorenost i stres postali sastavni deo života, čak i način života. Neki od nas su i ponosni zbog toga koliko puno rade. 
Kada je u pitanju naše telo, vrlo je verovatno da posledice toga nećemo osetiti odmah, ali svakako postoje signali koje nam naše telo šalje da bi trebalo da usporimo.
 
 
Pročitajte na koji način nam to naše telo poručuje.

Vaše generalno zdravlje nije baš najbolje

Postajete skloni čestim prehladama, glavoboljama i raznim  drugim bolovima (želudac, vrat, itd). Previše stresa takođe može povećati i vaš krvni pritisak i oslabiti vaš imunitet, što vodi ka mnogo ozbiljnijim bolestima od obične prehlade ili glavobolje.

Vaš apetit je van kontrole

Hrana je više od uživanja, hrana je lek. Veoma je važno da svaki dan svom organizmu pružate hranu koja je dobra za njega.
Kada ste pod stresom ili umorni, vaš mozak pokušava što pre da se oslobodi gladi. Ukoliko stres traje duže, to dovodi do toga da vaš mozak stvara hormone koji utiču na to da vi imate želju za više slatkog i masnog.

Osećate nervozu

Stvari u kojima obično uživate postale su vam nepodnošljive, zapravo, nerviraju vas.
Ukoliko vas vaše omiljene aktivnosti i vaši dragi ljudi iznenada nerviraju, može biti da nije do njih već do toga što ste pod prevelikim stresom i potreban vam je odmor.
Hronični stres može dovesti do depresije, visokog krvnog pritiska što može voditi ka mnogo ozbiljnijim bolestima (kao što smo već spomenuli). 

Umanjena želja za intimnošću

Intimnost je veoma bitna komponenta za vaš zdrav i srećan život. Kada ste pod stresom, vaš mozak prestaje da proizvodi dovoljno supstanci koje su odgovorne za vašu seksualnu želju. 

Promenljivog ste raspoloženja

Oslušnite sebe.Ukoliko ste primetili da ste razdražljiviji nego inače, da ste depresivini i sl.to bi moglo da znači da vam je potreban predah. 
Takođe, slabija koncentracija može ukazivati na isto. 

Šta učiniti? 

Kao prvo usporite, zatim se potrudite da se hranite zdravo i na kraju okrenite se ka svojim voljenim ljudima!
 

Comments: