Kakav par je najuspešniji?

Svaki par je priča za sebe i to nam mora biti jasno. Ipak, parovi se ponekad mogu generalizovati i podeliti u grupe. Pročitajte koje su to grupe, koji su kriterijumi i koja vrsta para je najuspešnija.

Četiri vrste parova koje su izdvojene su dramatični parovi, parovi koji su često u konfliktu, društveno aktivni parovi i parovi fokusirani na svoje partnere.

Dramatični parovi

Neiznenađujuće, dramatični parovi su bili najpodložniji promeni svoje posvećenosti prema partneru.
Ovi parovi imaju dosta uspona i padova, a njihova posvećenost jedno drugome često oscilira. Oni donose odluke na osnovu negativnih događaja u svojoj vezi ili umanjujući važnost veze u svojim očima, što na kraju dovodi do zanemarivanja parnera.

Konfliktni parovi

Slično, predanost kod konfliktnih parova dosta varira. Ipak, to ne znači da se kreću ka raskidu. Ovi parovi su u stalnoj tenziji između konflikata koji ih odvajaju i strastvene privlačnosti koja ih spaja.’Mada, ovakva vrsta ljubavi nije pogodna za dužu vezu.

Društveno aktivni parovi

Sa druge strane, društveno aktivni parovi pokazuju mnogo veći stepen povezanosti i posvećenosti. ,,Ovi parovi dele društvenu mrežu i oslanjaju se na tu mrežu u donošenju odluka o svojoj predanosti. Duge veze treba da budu zasnovane na prijateljskom odnosu i zajedničkim prijateljima, koji ovom paru pomaže da se osećaju bliže i posvećenije.

Parovi gde je fokus na partnerima

Na kraju, imamo najbolju vrstu parova: parove koji su fokusirani na svoje partnere. ,,Ovi parovi su međusobno veoma povezani i zavise jedno od drugog, koristeći ono što im se dešava u vezi da prodube svoj odnos. Ovi parovi imaju najviše šansi da ostanu zajedno i da dugo budu srećni.
 
 

Comments: