6 stvari koje ne bi trebalo da radite ujutro

Vrlo je verovatno da u onoj staroj izreci “ Po jutru se dan poznaje “ ima istine.
 Ukoliko vaš dan započne nekako traljavo, bez energije, moguće je da činite jedu od ovih 6 grešaka. U nastavku teksta navešćemo koje su to greške, a vi pokušajte da ih izbegnete.
 

Nemojte odlagati alarm

Stručnjaci koji se bave problematikom sna tvrde da odlaganje alarma nije dobra ideja. Svaki put kada odložite alarm i vratite se dremkanju, vi zapravo ponovo tonete u san iz koga vas ponovo budi alarm i tako u krug. Zbog toga se nećete osećati odmornije.

Nemojte ostati sklupčani u krevetu nakon buđenja

Kada se probudite - isteglite se dok još ležite. Što više se budete isteglili to ćete se bolje osećati u toku dana. Ukoliko to ne učinite, u toku dana ćete biti pospaniji i skloniji stresu.

Nikada nemojte proveravati mejlove i poruke čim se probudite

To vam odvlači pažnju.

Namestite krevet nakon ustajanja

Koliko god to čudno zvučalo, ali ovo ima veze sa vašom produktivnošću u toku dana. 
 

Nemojte se buditi u mraku

Unutrašnji sat našeg tela je osetljiv na svetlo i tamu. Ukoliko se probudite u zamračenoj sobi, vaš mozak bi mogao biti zbunjen i zbog toga biste se mogli osećati pospano. Razmaknite zavese, podignite roletne, a ako je napolju još uvek mrak, uključite neko jače svetlo. 
 

Navike su veoma bitne

Naučnici tvrde da je naša snaga volje ograničena i ukoliko je potrošimo na produžavanje jutra, imaćemo manje energije za ostatak dana. Stvorite svoju rutinu i uštedite energiju ujutro za ostatak dana!
 

Comments: