7 namirnica koje ne treba jesti pre plivanja

Svi znamo za ono da pola sata pre nego što se bućnemo u vodu ne bi trebalo da jedemo. Postoje neke namirnice koje svakako ne bi trebalo jesti pre plivanja, bez obzira na to koliko je vremena prošlo. 
Evo spiska tih namirnica:

Sladoled

Konzumiranje namirnica sa većim udelom masti pre plivanja može dovesti do loše probave, a samim tim i neprijatnosti. Sladoled je na toj listi. 

Začinjena hrana

Pošto je vaše telo prilikom plivanja u horiontalnom položaju, problem može biti vraćanje kiseline, a začinjena hrana to može podstaći. Klonite se ljutih papričica pre nego što se bacite u vodu.

Voćni i gazirani sokovi 

Sokovi mogu izazvati nadimanje i grčeve. Pijte vodu.

Alkohol 

Treba li posebno napominjati zašto je alkohol štetan? Kao i inače i u ovom slučaju utiče na moć rasuđivanja. 

Pasulj

On sadrži dosta vlakana, što je odlično za vaše zdravlje, ali ne toliko dobro za dobar osećaj u kupaćem kostimu. Ovde važi isto kao i za sokove - ukoliko ga budete konzumirali pre plivanja, može doći do nadimanja, grčeva pa i gasova.

Kafa

Kofein vam može dati energiju za plivanje, ali postoje i negativni efekti koji preovlađuju nad pozitivnim. Konzumacija kafe ili energetskih pića može dovesti do dehidratacije, mučnine i dijareje prilikom plivanja. 

Celer 

Neke namirnice poput celera mogu izazvati takvu hemijsku reakciju u vašem telu koja će dovesti do toga da budete preosetljivi na sunčeve zrake. To može dovesti do osipa.
 

Comments: