5 razloga zašto se ljubav gubi

Posle nekog vremena u vezi ili braku može se desiti da  partner počne da vas "uzima zdravo za gotovo", što naravno nije dobro. Evo šta se sve dešava u tim situacijama.

Nedostatak komunikacije

Neretko se dešava da partneri prestaju da komuniciraju međusobno, da li zbog straha od nerazumevanja ili jednostavno zbog toga što se toliko uljuljkaju u svoju svakodnevicu da više i ne primećuju osobu sa kojom su nekada delili sve svoje tajne i sitnice..mnogi su razlozi.
Tišina neće rešiti vaše probleme ili nesuglasice ali će ih sigurno još više produbiti. Zato, komunicirajte ako vam je stalo do vašeg partnera, samo tako ćete znati odakle da počnete.

Laganje

Laž sama po sebi može biti velika ili mala. Ponekad i nije loše slagati ako znate da će to zaštiti vašeg partnera od nepotrebne brige ...ali to su samo one bele laži koje svi ponekad koristimo.
Na primer, ne morate partneru reći da ste zapalili jednu cigaretu, a prestali ste da pušite ili ne morate reći da ste sreli svoju staru simpatiju. Ali ukoliko partnera lažete za neke mnogo krupnije stvari i to konstantno radite....ono šta će se dogoditi jeste da će izgubiti poverenje u vas, a poverenje se retko kada može skroz povratiti.

Porodica

Često mladi parovi ili žive u zajednici sa roditeljima ili su često upućeni jedni na druge. Zbog generacijskog jaza često i sami partneri počinju da se svađaju jer je jedan od partera u klinču između roditelja i partnera.
Partner često misli da je sve drugo važnije od njega i dolazi do povlačenja ili i same želje da se skloni iz svega.
Zato, ukoliko želite ovu vezu morate poraditi na balansu. Uvek štitite partnera sem u nekim baš ekstremnim situacijama, a roditeljima pokušajte da objasnite situaciju, jer ipak su oni vaši roditelji i na kraju krajeva uvek će biti uz vas ako vide da ste i vi srećni.

Društvo

Muškarci često zapostavljaju svoje partnerke zbog društva.
Zbog nedostatka balansa više su okrenuti društvu da ih ne bi prozivali papučarima, ali takvim ponašanjem guraju svoju partnerku od sebe jer će ona misliti da nije dovoljno bitna za njega i u jednom trenutku će tražiti nekoga drugoga, nekoga ko će znati da je ceni i ko će želeti da provodi sve vreme sveta sa njom... Kasnije se svakako uspostavi ravnoteža između prijatelja i veze, ali na početku, ako vam je stvarno stalo do nekoga dajte sve od sebe!

Deca

Možda zvuči surovo, ali deca sa sobom donose jednu potpuno drugu dimenziju u partnerskom odnosu.
Deca sama po sebi nisu nikakav problem, problem se javlja kada jedan od partnera zapostavi onog drugog jer mu se ceo svet vrti samo oko dece.
Česte nesuglasice i oko samog vaspitanja dece, ko je u pravu, ko nije u pravu.
 
Nikada pred decom ne raspravljate o tome kako i šta treba. Ako već vidite da se oko nečega ne slažete povucite se u drugu prostoriju i probajte to da rešite nasamo. Pokušajte da odredite bar jedan dan nedeljno koji će biti samo vaš i uživajte u njemu.

Piše: Tijana Grujić Stojanović

Comments: