7 stereotipa o tome šta muškarce zaista privlači

Pored svih već poznatih stereotipa o muško-ženskim odnosima, ženama koje su u potrazi za svojim muškarcem ume da bude zaista teško. Pročitajte o kojim stereotipima se radi i šta je tu prava istina. 

Odeća koja otkriva

Devojke ili žene šesto biraju provokativniju garderobu kada žele da privuku muškarca. Tu su često u igri dublji dekoltei. Jače boje, uske suknje ili haljine…
 
Činjenice: Ukoliko želite samo da ostavite utisak, to je u redu, ali ako želite možda da upoznate čovek svojih snova, svom izgledu treba da dodate malo elegancije i ženstvenosti. 

Izgled top modela

Ovo je stereotip zbog koga se mnoge devojke i žene danas izgladnjiju i opterećuju svojim izgledom. Ovde se radi o tome da, pokušavajući da postignemo savršenstvo i kopirajući nečiji izgled, mi samo dobijamo psihički pritisak i gubimo svoju individualnost. To nije naš cilj, zar ne?
 
Činjenice: Ono što muškarci prvo primete jeste vaša pojava- vaša sjajna kosa, lice, stil. Muškarci vole kada žene imaju svoj stil, nešto svoje što neguju ne obazirući se mnogo na trenutne trendove. 

Previše oslanjanja na muškarca ili previše nezavisnosti

Neke žene ili devojke igraju na kartu “bespomoćnosti” misleći da to privlači muškarce. Druge žene idu u drugu krajnost i budu previše nezavisne. 
 
Činjenice: Kada dvoje ljudi ima poverenja jedno u drugo, svaka podrška je dobrodošla. Sve se dešava spontano i niko ne treba nikog da pritiska. Naravno, muškarci su nekada zaštitnički nastrojeni, ali to ne znači da treba ići u krajnosti. Strereotip bespomoćne žene nije nešto što “pali” u današnje vreme.

Posvećenost

Neke žene u potpunosti zaborave na svoj život, svoje želje i ono što vole i svog partnera stave u centar sveta. One misle da takva posvećenost privlači muškarce, ali to u stvari daje potpuno suprotan efekat.
 
Činjenice: Muškarce interesuju žene koje imaju svoja interesovanja i hobije. Veoma je važno u jednoj vezi zadržati svoje “ja”.

Boginja seksa

Široko je raspostranjen stereotip da one žene koju su iskusne i vešte u krevetu uvek imaju srećne veze. 
 
Činjenice: Harmoničan seksualni život je bitan za jednu vezu, ali to nema puno veze sa veštinom u krevetu. 

“Glupavo” ponašanje

Neke žene veruju da muškarci ne vole pametne devojke, pa se da bi zadobile pažnju muškarca ponašaju kao da su “manje pametne”, smotane i plitke.
 
Činjenice: Studije su pokazale da su “manje pametne” žene zaista privlačnije muškarcima, ali samo kao seksualni objekti. Muškarce koji su zainteresovani za vezu, privlače inteligentinije žene. 

Prejaka šminka

Neke žene misle da su atraktivnije muškarcima ako su što jače našminkane. 
 
Činjenice:
Na osnovu raznih studija koje su rađene na ovu temu, muškarcima su uvek bile atraktivnije žene koje na sebi imaju minimun šminke. 
 

Comments: