Izbegnite ovakve tipove!

Izgled, novac i veliki stan- ovo su nebitni faktori ukoliko tražite zdravu i dugotrajnu vezu. Postoje određene stvari koje nikako ne smete da zanemarite, jer vaša sreća nije nešto što je vredno žrtve.
 Dobro je biti fleksibilan u vezi, ali nikada nemojte da se skrasite sa čovekom koji se ponaša ovako:

1. Ne voli vašu porodicu i prijatelje.

Poštovati vas znači i poštovati ljude koje volite. Takođe, veoma je sebično da se otuđite od voljenih samo zato što to vašem partneru više odgovara. Vaša veza ne sme postojati samo kada ste sami.

2. Podseća vas na stare svađe da bi ste se osetili krivim.

Prošlost treba da ostane u prošlosti, naročito ukoliko je ta prošlost korišćena kao oružje u svim uobičajenim svađama koje ste imali u svojoj vezi. Ukoliko ne može da prestane da spominje kako jednom niste javili da nećete doći kući to veče, verovatno će i u budućnosti to spominjati i najverovatnije vam još uvek to nije oprostio.

3. Ne pita vas kako ste proveli svoj dan.

Male stvari kao što su ,,Kakav ti je bio dan?“ su ono što vas uveseljava i održava vašu vezu svežom i predanom. Briga za partnera je uzajamni odnos i kao što vi uvek njega pitate kako je proveo dan, trebalo bi i on vas da pita. 

4. Zaboravlja stvari koje su vama važne.

Nema savršeno sećanje, ali ako mu je stalo do vas, takođe će brinuti i o stvarima koje su vama važne. Biti sa nekom osobom znači i biti sa njenim interesovanjima i to bi trebalo da važi za vas oboje. 

5. Ne čini da se osećate lepom.

Posedovanje samopouzdanja van vaše veze je važno i zdravo, ali on bi trebalo da čini da se osećate najlepšom i najpametnijom verzijom sebe. To se ne može desiti ukoliko vas on vređa ili kritikuje na nekonstruktivne načine. 

6. Ne deli vaše vrednosti.

Ovo obuhvata sve, od toga kako se osećate po pitanju dece, do vaših političkih viđenja i problema koje smatrate važnim. Ne želite da provodite svoje vreme svađajući se o politici sa vašim partnerom.

7. Ne obraća pažnju na vaše probleme.

Za vreme loših dana, kada se vratite kući i tražite način da izbacite negativnu energiju iz sebe zbog toga što vam je neko zviždao u prolazu, ili vam se nabacivao na poslu ili nekom drugom neprikladnom mestu, on bi trebalo da vas sasluša i pokuša da saoseća sa vama. Nikada ne bi trebalo da omalovaži i odbaci vaše probleme.

8. Nema motivaciju.

Svako ima svoje lenje dane i da, ponekada mogu biti odlični, ali život ne bi trebalo da bude jedna serija lenjih dana i vi ne bi trebalo da ga podržavate u svemu što radi. Radna navika je privlačna.

9. Ne sluša.

Ovo se odnosi na onaj deo da ne igra igrice na telefonu ili ne gleda utakmicu kada pokušate da mu se obratite. Pažljivo slušanje je način na koji ljudska bića pokazuju osnovno poštovanje.

10. Oseća se kao da treba da vas ,, popravi“.

Vi ste osoba, a ne projekat. U redu je da vaš partner učini da se osećate kao bolja osoba, ali samo ukoliko je to pod vašim uslovima, a ne ukoliko on pokušava da vas smesti u kalup osobe koja njemu odgovara.

11. Ne pristaje na kompromise.

Odbijanje da bude fleksibilan je drugi način da kaže ,,moje ideje/mišljenja/planovi su važniji od tvojih,“ što je veoma sebično. Trebalo bi da oboje budete voljni i spremni na kompromis- to pokazuje da vam je stalo i da vidite jedno drugo kao jednake.

12. Čini da se osećate krivim kada posvećujete pažnju sebi.

. Možda deluje romantično što želi da uvek bude sa vama, ali ako se naljuti kada želite da izađete sa prijateljicama, to nije romansa- to je posesivnost, a ona nije niti zdrava niti održiva.

13. Lako postane ljubomoran.

Ako postane paranoičan svaki put kada izađete sa prijateljima, to nije ljubav, to je nesigurnost koja će vas na kraju samo povrediti. Pravi partner vas nikada neće naterati da odustanete od prijatelja radi sebe.

14. Ne zasmejava vas.

Veze su posao, da, ali bi većinom trebalo da budu zabavne. On ne mora biti komičar, ali ukoliko se vaš i njegov smisao za humor poklope, to znači da imate nešto lepo što će dugo trajati.

15. Govori uvredljive stvari koje on ne vidi kao uvredljive.

Ovo važi za bilo kakva seksistička, rasistička, homofobična i šovinistička stanovišta. Svi prave greške, ali uviđanje i razumevanje grešaka koje smo načinili je sastavni deo društvenog života.

16. Čini da se osećate krivim zbog stvari u kojima uživate.

Ukoliko vas smatra manje interesantnom zato što volite da izlazite po kafićima, volite roze boju i kačenje slika na instagram, šutnite ga. Nije potrebno puno vremena da shvati šta vas čini srećnom i ukoliko te stvari dovede u pitanje, nije vredan vašeg vremena.

17. Ne obraća pažnju na vaš orgazam.

Ni u jednom trenutku nemojte pomisliti da je seks nebitan za vašu vezu. Ukoliko za vreme seksa on doživi orgazam svaki put, a vi ni upola toliko, to znači da se ne trudi da i vama seks bude prijatan koliko je njemu.

18.Ne trudi se da vam bude prijatno u društvu.

Ovo se odnosi na stvari kao što su ostavljanje vas na žurci radi njegovog društva, na primer.  Ne mora da bude vaš bebisiter, ali bi trebalo da vaš komfor ima na umu. 

19. Čini da se osećate kao da vam je on potreban da bi ste preživeli.

Najbolje veze se formiraju od dve individue koje se veoma dobro slažu i kojima je prijatno u njihovom društvu. Vi bi trebalo da predstavljate dve potpuno formirane polovine jedne funkcionalne celine i on bi toga trebalo da bude svestan.

20. Voli sebe više nego što voli vas.

Jedna stvar je imati samopouzdanje; biti toliko opsednuti sobom da ne možete ostaviti mesta ni za koga pored sebe je nešto sasvim drugo. On bi trebalo da voli vas isto onoliko koliko voli sebe, a ponekada, čak i više od toga.
 

Comments: