Šta se to krije iza naših nesvesnih crteža?

Crteži koje mnogi od nas crtaju, a da i ne misle šta crtaju (crteži koje crtamo tokom telefonskog razgovora na primer ili na sastanku) često otkrivaju dosta o našem karakteru  i skrivenim namerama iza naših postupaka.
 
 
Kada na ovaj način crtamo, nismo svesni svog ponašanja u onolikoj meri kao što obično jesmo i naša olovka je vođena više našom podsvešću.
 
 Pogledajte šta određeni oblici znače.

Figure ljudi

Ukoliko crtate samo obrise ljudi bez nekih detalja to može značiti da se osećate bespomoćno i da želite da pobegnete od određenih obaveza. Ukoliko crtate ljude sa više detalja to može da znači da ste emotivno nestabilni i da želite da se zatvorite u sebe i pobegnete od drugih ljudi. 

Lične misli

 Ovakvo škrabanje je veoma sujetno i orijentisano samo prema samom sebi. Ovakvo škrabanje tokom razgovora sa nekim pokazuje da je dotična osoba duboko zaljubljena u sebe. 

Kvadrati, dijamanti i druge geometrijske figure

Ovo je znak da imate čvrsta uverenja i stavove, gotovo nikada ne krijete svoje mišljenje od drugih i uporni ste. Ovo takođe znači i da ste vrlo oprezni. 

Prstenovi i krugovi

Okrugli objekti, spojeni ili međusobno udaljeni ukazuju na to da želite da se povežete sa drugima i radite zajedno. Oni su znak da se osećate usamljeno i izopšteno od ostatka sveta, kao i da ne dobijate dovoljno pažnje od drugih.

Životinje

 U zavisnosti od toga koju životinju crtate, može se zaključiti kako se osećate u tom trenutku. Ukoliko je to tigar ili vuk - krijete nagomilan bes i ljutnju. Ukoliko je lisica onda želite da uradite nešto prevrtljivo i lukavo. Ukoliko je u pitanju zec ili veverica tražite pažnju i zaštitu; lav znači da se osećate superiorno u odnosu na ljude oko vas. Ukoliko crtate stalno jednu te istu životinju to znači da se podsvesno poredite sa njom i poistovećujete sa njenim osobinama i karakterom. 

Spirale, obli oblici i talasaste linije

Tuđi problemi vam nisu previše bitni i ne zanimaju vas. Možda prolazite kroz neku svoju emotivnu krizu sa mislima koje se vrte u krug oko problema koji je teško rešiti. Osećate potrebu da posmatrate svoje ponašanje više nego da se raspravljate sa drugima. 

Strele/Strelice

 Ovo je smer u kojem je vaš život orijentisan. Strelica upravljena unapred govori da ste orijentisani ka drugima, a ka dole da ste fokusirani na sebe. Ukoliko je strelica okrenuta ka levo znači da gledate u prošlost, a ukoliko je okrenuta desno znači da gledate budućnost. 

Zvezde

Želite da budete u centru pažnje i bitno vam je da budete upadljivi. Ukoliko zvezde koje crtate imaju mnogo različitih krakova i ukoliko su međusobno udaljene to može značiti da ste depresivni.

Cveće, sunce, oblaci

Lepo cveće i sunce su siguran znak da ste zadovoljni onim što se sada dešava. Moguće je da maštate o nečemu lepom što će se desiti u budućnosti. Ovakvi crteži pokazuju da ste optimistični. 

 Iksevi

Iksevi pokazuju da se osećate krivo pred nekim ko vam je blizak ili da se loše nosite sa nekim svojim lošim postupkom. 

Male kuće i kutije

Simetrični oblici ukazuju na ljubav prema pravilnostima i pažljivo planiranje i kalkulisanje stvari.  Ovo takođe može da znači da tačno znate šta želite i da stojite iza svog mišljenja. 

Šahovska tabla

Ovakvi crteži ukazuju na to da ste se našli u veoma neprijatnoj situaciji. Ukoliko često crtate šahovske table to može da znači da patite od nekih problema skrivenih u vašem umu i koje ne možete da rešite. Takođe to može da znači da imate ogromne sumnje o tome gde se krećete u životu. 

Saće

Tražite mir i harmoniju i želite da sredite svoj život. Možda ozbiljno razmišljate da osnujete porodicu. 

Comments: