Da li vas partner vara?

Uvek je uznemirujuće kada sumnjate u vernost svog partnera. Poverenje je jedna od ključnih stvari koje su neophodne za uspešnu vezu i kada se jednom izneveri, veoma je teško ponovo vratiti se na ono kako je bilo.
 Pre nego što bilo šta zaključite, dobro razmislite koje su to stvari zbog kojih sumnjate u njegovu odnosno njenu vernost. Ukoliko mislite da ste paranoični pokušajte da potvrdite svoje sumnje ili ih ublažite pre nego što dozvolite da vas potpuno obuzmu. Pročitajte kojih šest znakova ukazuju da vas partner možda vara.
 

Radio je to i pre

Izreka „Ako jednom prevari, ponovo će.“ nije potpuno pogrešna. Ukoliko je vaš partner u prošlosti varao ili vas ili u nekoj prethodnoj vezi, verovatno je da će se tako nešto ponoviti. Iako je moguće da je ta greška iz prošlosti bila samo jednokratna pojava, vredi bar razmotriti ponašanje vašeg partnera u prošlosti.

Udaljio se od vas

Ukoliko ste primetili da je vaš partner hladnokrvan prema vama, to može biti pokazatelj ili da se negde drugo ne ponaša tako ili da oseća krivicu zbog nečega. Poricanje da je došlo do promene u njegovom/njenom ponašanju takođe može da znači da krije nešto.

Daje previše kratke odgovore ili se brani pri odgovoru na pitanja

Vaš partner vam možda namerno pruža nejasne i nepotpune informacije na neka uobičajena pitanja poput „Šta si radio/la danas?“. Ne želi da „vodite evidenciju“ gde ide i sa kim se viđa. Ukoliko partner postane neopisivo ljut ili se brani kada predložite da izađete negde, to takođe može biti znak da su vaše sumnje tačne.

Vaš seksualni život nije isti

Strast u vezi je nešto što će se svakako malo umanjiti nakon nekog vremena. Međutim, ako je taj pad kod vašeg partnera previše primetan i ako se ne osećate intimno sa njim/njom kao pre, to može biti znak da su uključili neku drugu osobu u svoj seksualni život. 

Kasne 

Ukoliko Vaš partner inače nije toliko dobar u stizanju na vreme, onda kašnjenje ne mora ništa da znači. Međutim, to je uvek uobičajen i očigledan znak koji ne treba prevideti. Izgovori, poput ostajanja kasno na poslu i slično, zbog kojih ne može da se pojavi na vreme, kao i kasni dolasci, mogu da znače da tu postoji neko drugi. U tom slučaju, vaš partner ili više voli da da provodi vreme sa drugom osobom ili ne ume da rasporedi vreme koje provodi sa vama i sa drugom osobom.

Imate čudan osećaj u stomaku 

U većini slučajeva naši instinkti nas ne varaju. Ukoliko jednostavno ne možete da se otresete tog osećaja i svi znaci vode ka varanju, verujte svom sudu i porazgovarajte sa svojim partnerom.
 

Comments: