Osam najčešćih razloga za raskid u dugim vezama

Mnogi su bili u vezama za koje su bili ubeđeni da će odoleti zubu vremena, a koje su im se pred očima srušile do temelja. Šta je mogao biti uzrok tome? Pročitajte!

Odsustvo seksa ili seks u nedovoljnim količinama

Seks je važan. Ukoliko želite da vaša veza ili brak pređe cifru od dvadeset godina, svoju spavaću sobu morate držati otključanom.

Neslaganje oko problema sa novcem

 Ukoliko jedan partner kontroliše sve kućne finansije, troši sve što ima ili jednostavno ima drugačije viđenje finansijskih prioriteta, veoma lako može doći do neslaganja.

Ostajanje u praznoj vezi

 Postoje mnoge priče o roditeljima koji ostaju zajedno samo zbog dece. Nadajmo se da znaju da je za decu ovo mnogo gore nego da su razdvojeni.

Loša komunikacija

 Duga veza zahteva mnogo razgovora i dogovora. Ukoliko su jedan ili oba partnera zatvoreni za komunikaciju, veza će se raspasti.

Varanje

Nema potrebe previše pojašnjavati zašto ovo dovodi do kraja neke veze. Neki ljudi su spremni da oproste, ali nekima to predstavlja apsolutni kraj veze.

Nepostojanje zajedničkih interesovanja

 Ukoliko nemate ista ili bar slična interesovanja kao vaš partner, vrlo brzo će vam ponestati tema za razgovor, zato dobro pazite kada birate partnera. Ukoliko vam se učini da su vaša interesovanja potpuno drugačija, možda je bolje da i ne ulazite u vezu. 

Jedan od partnera je u rasulu 

Kada se jedan od partnera ponaša onako kako drugom partneru (možda i okolini) smeta, u početku će drugi partner sigurno pokušati da u pomogne, ali ako postane očigledno da osoba kojoj žele da pomognu ne želi pomoć, vrlo često dolazi do raspada veze ili braka. 

Nedostatak pažnje

Ukoliko se jedan partner oseća zanemareno, neće proći mnogo dok se obe strane ne udalje jedna od druge. 
 

Comments: