Ulazna vrata - Feng Shui

Svaki segment vašeg prostora je jednko važan, potrebno mu je pokloniti jednaku pažnju i ljubav. Kada uspete da svaki kutak u svom domu pročistite, uredite, organizujete i energizujete, shvatićete zašto je ovaj proces važan, kao i koliko je život lepši i lakši u dobro izbalansiranom prostoru.

U narednim tekstovima pozabavićemo se svakom prostorijom posebno... Počnimo...

ULAZNA VRATA

Ulazna vrata su izuzetno važna sa energetske tačke gledišta. Kroz ulazna vrata ulazi i izlazi energija, dolaze nam vesti, gosti, nove stvari.
Veoma je važno posvetiti se ulaznim vratima sa velikom pažnjom i svesnošću.

PRVI UTISAK

Prvi utisak koji vaša vrata treba da ostave je utistak topline, te da nude dobrodošlicu i da odražavaju vaš stil u prostoru.
Potrebno je da vrata budu adekvatno dekorisana, vidljiva, da broj bude jasno istaknut, kao i da imaju odgovarajući otirač.

OSVETLJENJE

Najbolja opcija je da su vrata direktno osvetljena svetlom koje je pozicionirano iznad samih vrata. Na taj način će vrata vašeg doma biti vidljiva, isticaće se, a u isto vreme će biti bezbedna.
Svetlo koje vi sami palite je najbolja opcija i ono bi trebalo stalno da gori, ako nema prirodnog svetla.Ako kod ulaznih vrata ima prirodnog svetla onda palite svetlo u popodnevnim časovima.

KUĆNI BROJ

Kućni broj treba da je jasan, dovoljno velik i istaknut na vidljivom mestu, tako da kada vam neko dolazi u posetu može lako da vas nađe, a i u prenesenom energetskom smislu da vas i dobre prilike lako pronađu.

OTIRAČ 

U većini slučajeva idealan je polukržni otirač, koji savršeno služi da spreči ulazak nepoželjne energije u vaš dom.
Važno je da otirač bude lep, zanimljiv (prema vašem ukusu) i da bude čist, tako da se setite da ga zamenite kad primetite da je dotrajao.

IZGLED VRATA

Važno je da vrata budu lepo ofarbana, da imaju lepu kvaku i da deluju uredno. Redovno ih oribajte, a po potrebi i prefarbajte.
 
Takođe je važno da redovno sklanjate paučinu u slučaju da se nakupi, da čistite oko vrata, istresate otirač i da vodite računa da vam je prostor ispred stana čist i besprekoran. Čak i privremeno ostavljanje smeća treba izbegavati, jer ostavlja lošu energiju kao i loš prvi utisak.

UKRASITE VRATA

Vrata možete ukrasiti spram svojih afiniteta.
Venčići sa cvećem, srca, ali i žardinjera sa cvećem pored vrata oplemenjuju izgled. Važno je napomenuti da jedino ispred ulaznih vrata može da stoji šiljato, bodljikavo bilje, jer su na tom mestu energetski korisni u svrhu zaštite doma i odbijanja nepoželjnih gostiju, kao i loših komšija. 
 
Naravno kao i u svemu, važno je imati meru, te ne preterati sa dekoracijom ili bodljikavim biljem.
 
Važno je da dekoracija prati sezonu, tako da novogodišnji ukrasi ne dočekaju proleće i obrnuto. Dekoraciju menjajte sezonski ili po potrebi.
Ona bi svakako trebalo da bude lepa, dopadljiva, ali sa ukusom i nikako napadna, prevelika i tome slično.
 
Uredite vaša ulazna vrata sa jednakom ljubavlju sa kojom oplemenjujete svoj dom. Posvetite se, dodajte jasnu nameru, ljubav - i to će se osetiti i odraziti predivno na vaš život.
 
Kroz brigu o prostoru, brinete i o sebi...
 
Srećno!

Andriana Ostojić Skurupatis

 

Comments: