Čuvajte uspomene, ne stvari - Feng Shui

Uspomene, ima ih mnogo, toliko su nam drage. Čuvamo činijice, odeću, figurice, karte za pozorište i još mnogo toga. Pitanje koje se nameće je kada zaista pogledamo sve te stvari i kada proputujemo kroz te stvari put sećanja... 
 
 
Da li koristite sve te stvari kako bi vas uveseljavale ili stoje tamo negde po kutuijama, kesama, u šupama i na tavanima? Zapitajte se da li čuvate te predmete zato što vas uveseljavaju ili zato što se grčevito držite prošlosti.
 
Došlo je vreme za otpuštanje stvari koje vam ne služe. Zapamtite, vi ne otpušate uspomene, već stvari koje su u vezi sa tim uspomenama.
 
U koliko  otpustite višak stvari, osetićete olakšanje, a pored fizičkog i energetskog čišćenja, desiće se i emotivno čišćenje. 
 
Budite svesni da u procesu spremanja ponekad emocije počnu da se oslobađaju i to je dobro. Dozvolite sebi da sve te emocije izađu, a da se preterano ne vezujete za njih i da ih analizirate. Polako i strpljivo prema sebi, a uz zahvalnost svemu onome što vam je služilo, otpuštajte stvari, jednu po jednu. 
 
Važno biti strpljiv prema sebi, ali i istrajati u nameri da se čišćenje dovrši do kraja i u nekom razumnom roku. Takođe je važno napomenuti da ni previše sporo čišćenje nije dobro, jer vam može postati naporno i iscrpljujuće. 

Kako početi?

Najpre odredite kutije i kese i dajte im namene: 
 
ZADRŽATI
BACITI
POKLONITI
 
Kada odredite šta ćete zadržati, nekoliko opcija vam je na raspolaganju:
 
IZLOŽITE jedan deo tih uspomena: uramite ulaznice, čarapice vašeg deteta, ružu koju ste dobili, bilo šta - uramite i izložite. Pažljivo birajte jer se ovde radi o vama zaista važnim trenucima u životu. Svi su značajni, ali kada biste morali da izdvoite par trenutaka, koji bi to bili? Možda neki trenutak kada ste doneli važnu odluku ili trenuci radosti, ljubavi.
 
FOTOGRAFIŠITE, SKENIRAJTE, NAPRAVITE DIGITALNI ZAPIS i urednu datoteku sa uspomenama i sortirajte ih po godinama ili događajima. Nemojte ni ovde preterivati, jer umesto fizičkog možete preći u digitalni haos.
 
OTPUSTITE VIŠAK stvari koje vam ne služe, predmeti prema kojim osećate da je „šteta da se baci“, pod izgovorom „možda će mi zatrebati“. 
 
Vrednujte sebe više nego stvari, slavite svaki dan svoju vrednost, vrednost vašeg postojanja, vašeg života, činjenicu da ste tu i da postoji šansa za promenu, da se stvari okrenu u vašu korist, te šansa da dosegnete zvezde. 
 
Ovde ste, postojite i možete biti i stvoriti ono što želite, nemojte dozvoliti da vas prošlost vuče i da vam predmeti koji vam nisu potrebni crpe energiju.

Slavite sebe, volite sebe, izaberite sebe, svaki dan iznova i iznova.

Ulažite energiju u stvari koje vrede i nemojte da štedite predmete i čuvate stvari, zato što su vam govorili da tako treba i tradicionalnih stavova. Stvari čuvane iz pogrešnih razloga vam oduzimaju energiju.
 
Usmerite energiju ka napretku, ka lepoti življenja i lepoti posotojanja. Uživajte u stvarima koje imate, koristite ih i slavite sebe. Ono što odlučite da sačuvate koriste, a posebno fine stoljnjake, servise, čaše, jer je svaki dan svečana prilika i prilika za radost.
 
 
DOTRAJALE I NEISPRAVNE STVARI izbacite, poput mašina i uređaja koji ne rade, a planirate da jednom popravite. Popravite ih ako možete, a ako ne oslobodite se tih predmeta. 
 
PREDMETI KOJI SU ZASTALI U VREMENU poput satova koji kasne ili su stali, kalendara koji su zastareli, jednog po jednog smireno i sa radošću ispravite i vratite u sadašnji trenutak. Ne dozvolite da vas te stvari usporavaju, da vam oduzimaju energiju tako vam dragocenog života. 
 
Gledajte život kroz perspektivu ljubavi prema sebi, volite i poštujte sebe, jer osoba koja poštuje sebe neće sebi dozvoliti da gomila stvari i da zapostavlja prostor, jer zna da joj to šteti.
 
Osećaćete se sjajno kada zauzdate svoj prstor i napravite ga po vašoj meri i meri najbližih.  Malo po malo i postići ćete puno.
 
Planirajte napredak i on će stići. 
 
Verujte u sebe, volite sebe, pošujte sebe i sve možete...Srećno!
 

PIŠE:  ANDRIANA OSTOJIĆ SKURUPATIS

INTUITIVNA DIJAGNOSTIKA PROSTORA

 

Comments: