Koja boja laka za nokte najviše odgovara vašem tenu?

Kada su u pitanju odluke vezane za negu lepote, jedna od bitnih jeste odabir laka za nokte. Ukoliko ne trošite dodatni novac na oslikavanje noktiju, morate odabrati jednu boju, što nije najlakši posao.
 Trik je u tome da nađete boju koja se slaže sa vašim tenom. Zamolili smo stručnjake za pomoć i odabrali smo najbolje kombinacije boja za različite tenove, koji će vam pomoći da dostignete savršenstvo.

Svetliji ten

Trik kod devojaka sa svetlijim tenom je da odaberu lak za nokte koji ističe, a ne koji se bori sa njihovom svetlom kožom. Evo par posebnih selekcija nijansi sa kojima ćemo započeti:
Boja peska: Lakovi boje peska su uvek među najpopularnijim, ali za izbor prave nijanse potrebno je eksperimentisati. Devojke sa bledom bojom kože treba da pokušaju sa rozikastijom bojom peska pre nego sa bež bojom, jer to može stvoriti slabu nijansu žute.
 
Crvena: Najbolji izbor je klasična crvena boja. To je boja koja će se svideti svima, kao i boja koja svima lepo stoji. Dok budete kupovali, podignite lak za nokte ka svetlu- ukoliko je proziran, boja će biti svetlija. Ukoliko želite boju koja će baš istaći vaš svetao ten, uzmite tamniju nijansu crvene boje- boju trulih višanja.
 
Roze: Kada su u pitanju nijanse roze, devojke sa svetlijom kožom imaju mnogo opcija. Devojke sa bledom kožom mogu nositi bilo koju nijansu roze- od svetle beličasto-roze boje sve do drečavih i jakih nijansi roze boje.
 
Ljubičasta: Za devojke sa svetlijom kožom, napogodnija je boja lavande, ali da se boja mora birati pažljivo, pošto je preporučljivo da više vuče na lila nego na beličastu.
 
Plava: Možda ste u iskušenju da probate boju kobalta, ali ako imate svetlu kožu, najzanimljivije bi bilo da probate mornarsko plavu. Ovo je jedna od univerzalnih boja i da sa njom jednostavno ne možete pogrešiti.

Umereni ten

Ove boje kože variraju- od bronzanih nijansi, pa sve do maslinastih i od tih nijansi zavisi koja boja laka će vam najbolje pristajati. Ipak, ovi lakovi su univerzalno lepi i dobro će pristajati umerenom tenu.
 
Boja peska: Dok devojke sa svetlijom puti više treba da se okrenu ružičastijim nijansama ove boje, devojke umerenih puti mogu izaći na kraj sa nečim što više vuče na bež. 
 
Crvena: Narandžasto-crvene boje su možda dominantne kao boja vaših karmina, ali ta boja takođe dobro može funkcionisati i na vašim noktima. 
 
Roze: Devojke sa srednje tamnom bojom kože mogu uvideti da im boja breskve veoma odgovara. Potražite lakove koji imaju prozirnu, ali opet živahnu boju, idealnu za leto.
 
Plava: Žene umerenog tena mogu nostiti pastelno plavu, a jaka nebo-plava još je bolji izbor. Treba da se pobrinete da bilo koja boja koju izaberete treba da ima dovoljno pigmenta da se ističe pored vaše kože.
Ljubičasta: Ljubičasta boja nije samo boja vaših senki za oči- ona čini vrlo širok dijapazon ljubičastih nijansi lakova za nokte. Treba da se klonite pastelnih boja i da razmotrite jače boje, kao što je boja zrelog grožđa.

Tamniji tenovi

Istaknite svoj tamniji ten i boje svog laka koristeći jake i upadljive boje. Dok svaka nijansa laka izgleda odlično na tamnijoj koži, ovo je naš izbor najboljih nijansi.
 
Roze: Devojke sa tamnijom kožom treba da se klone bejbi pink boja.
 
Ljubičasta: Devojke sa tamnijom kožom mogu nositi i pastel i tamno ljubičaste boje. Najbolja nijansa za ovakav ten bila nijansa borovnice.
 
Plava: Što se plavih nijansi tiče, savetuje se najjača nijansa kobalt-plave boje, koja će se istaći pored vaše kože. Ukoliko želite da se opredelite za pastel plavu, postarajte se da nema puno primesa bele.
 
Boja peska: Kada je u pitanju boja peska, krem i bež nijanse odnose pobedu. 
 
Crvena: Tamno crvena boja najbolji izbor za tamnije tenove.
 

Comments: