Stvari koje bi svi parovi trebalo da urade pre nego što kažu “da”

Stvari koje bi svi parovi trebalo da urade pre nego što kažu “da”

Pronašli ste svoju srodnu dušu i ne možete da dočekate da on stavi prsten na vaš prst..Zastanite na momenat- samo zato sto završavate rečenice jedno drugom i imate gomile zajedničkih interesovanja ne mora da znači da je baš to osoba sa kojom treba da stanete pred oltar.

Postoji lista stvari koje bi trebalo da uradite sa partnerom pre nego što ste odlučite na taj važan korak u životu, neke su luckaste ne vrlo ozbiljne. Pročitajte o čemu se radi.

  1. Razmenite brojke- ukoliko vaš partner ima šifru na telefonu i ne želi da vam je oda, onda tu nešto nije u redu. Treba da porazgovarate o tome i vidite koliko je vaš partner zaista ozbiljan kandidat za brak.
  2. Pogledajte omiljene emisije/ serije svog partnera (i on vaše) - koliko god vam se to činilo napornim ili možda nezanimljivim, potrebno je to da uradite da biste upoznali još bolje svog partnera i naučili šta znači reč “kompromis”.
  3. Posvađajte se- ne zvuči lepo, ali je ponekad neophodno. Niko ne voli da se svađa (čast izuzecima), ali ponekad vam svađa može dosta pomoći i otvoriti oči u vezi sa nekim stvarima. Jedna od tih stvari je činjenica da se prosto ponekad morate i posvađati iako se volite. Psiholozi kažu da je nešto najgore kada jedan od partnera u braku misli da u braku sve mora biti med i mleko i da nema ni najmanjih razmirica. Takvim ljudima brak teško pada.
  4. Istražite definiciju varanja- poverenje je velika stvar u braku. Varanje za različite ljude ima različite definicije zato je neophodno razgovarati o tome da bi se videlo da li mislite isto. Emocionalno varanje je ubica veze baš kao i fizička prevara. Ne treba da postoji ništa što biste mogli da kažete o svom partneru nekom drugom, a da pri tom samom partneru to ne možete da kažete u lice.
  5. “Pazi šta jedeš!” - budimo iskreni, jedan od većih problema o kojima se ćuti jeste neprijatnost u vezi sa fiziološkim potrebama partnera. Mnogi će kriti kada treba da idu u toalet ili ispuste gas. Takve stvari je prosto neophodno prevazići jer je i to deo života koji ćete deliti sa svojim partnerom.
  6. Otići zajedno kod terapeuta- iako je kod nas to još uvek tabu tema. Čak iako se neko slaže savršeno, razgovor sa stručnim licem bi mogao dosta da pomogne pri učvršćivanju odnosa dva partnera.
 

Comments: