10 trikova za šminkanje i negu kose

Priznajmo, svaka od nas voli da izgleda lepo. Još je bolje kada savladamo određene tehnike ili trikove koji nam pomažu u tome. 
U našim prethodnim tekstovima i tekstovima koji slede pročitajte trikove i savete koje možete primeniti prilikom nanošenja šminke, za negu kose itd. 
 

Za izduženo lice izrazite konture uz kosu

Crtajte konture uz obod kose kako bi vaše lice izgledalo izduženo, a zatim povucite tanku liniju ispod brade kako biste postigli utisak blago ovalnog lica. Povlačenjem linije od ušiju pa do sredine obraza je način na koji treba da završite.

Poigrajte se sa lukovima svojih obrva

Krajevi obrva bi trebalo da budu svetliji u odnosu na sam luk obrve. Jači intenzitet usmerite na luk obrva, a zatim postepeno posvetljujte kako idete ka krajevima obrva. Na kraju očešljajte obrve starom četkicom od maskare. Time ćete smanjiti oštrinu linija olovke i pudera što će učiniti da vaše obrve deluju prirodnije.

Probajte da koristite jabukovo sirće kao toner

Nemojte da izbegavate hidriranje kože samo zato što imate masnu kožu lica. Time će se vaša koža samo više sušiti i proizvoditi još masti. Umesto toga, probajte da pre nanošenja hidratantne kreme upotrebite mešavinu jabukovog sirćeta i vode ili zeleni čaj kao toner.

Za kockast izgled lica naglasite konture čela i vilice

Počnite od strana čela kako biste stvorili utisak da je linija kose bliže. Nakon toga uradite konture vilice. Završite povlačenjem linije od učiju do sredine obraza.
 

Izbegavajte da stavljate bronzer ukoliko imate masnu kožu

Bronzer će samo učiniti da vaša koža još više sija. Umesto toga probajte da koristite mat bronzere kao i korektor u malo svetlijoj nijansi od vaše kože.
 

Perite svoje četkice

Na četkicama koje koristite prilikom nanošenja šminke, nakon neog vremena, mogu se skupiti bakterije koje zatim mogu uzrokovati pojavu bubuljica ili sličnih infekcija vašeg lica. Što su vam četkice čistije, to ćete lakše nanositi šminku i smanjiti rizik od potencijalnih infekcija.

Ispunite cele lukove obrva

Nemojte da popunjavate samo deo obrva kako biste istakli luk. Podjednako je bitno da svaki deo obrve ujednačeno popunite kako biste dostigli što prirodniji izgled.

Pre plivanja isprskajte kosu običnom vodom

Kako biste zaštitili kosu od soli ili hlora, pokvasite je prvo običnom vodom sa česme pre nego što uskočite u bazen ili more. Takođe, u istu svrhu možete upotrebiti i neki regenerator. Na ovaj način vaša kosa će ostati zaštićena.

Držite maskaru vertikalno za raščešljan izgled trepavica

Kao bazu upotrebite neku neutralnu senku kako bi se vaše trepavice u što većoj meri istakle. Nakon toga nanesite sloj maskare na trepavice držeći četkicu u horizontalnom položaju, kao što to normalno radite. Pomerajte četkicu napred-nazad kako biste naneli što deblji sloj maskare pri korenu. Ne zaboravite da izvučete četkicu do samog vrha vaših trepavica. Sledeći sloj nanosite tako što ćete četkicu držati vertikalno, a zatim prevlačite od jedne ka drugoj strani. Ponovite isto na donjim trepavicama. Za još bolji izgled ponovite ovaj postupak još jednom.

Nacrtajte grubu liniju ajlajnerom da ne biste vukli kapak

Ukoliko vučete kapak, nakon nekog vremena elastičnost u koži kapka će se izgubiti. Nacrtajte najpre grubu liniju ajlajnerom, a zatim uz pomoć štapića za uši natopljenog u sredstvo za uklanjanje šminke, ispravite greške koje ste napravili.

Comments: