Kada je vreme da bacite lak za nokte?

Kada je vreme da bacite lak za nokte?

Danas kada se trendovi brzo menjaju i stalno izlaze nove verzije lakova za nokte, može se desiti da napravite kolekciju lakova na kojoj bi vam pozavideo i manikir salon. 
Kao i većina proizvoda za negu lepote i lakovi imaju rok trajanja. Zato treba da obratite pažnju na to kao i da ne kupujete nekvalitetne lakove.
Evo nekoliko saveta u vezi sa lakovima za nokte.
  • Proverite koji je rok trajanja laka za nokte nakon otvaranja. To bi trebalo da stoji na samom laku. Uglavnom je rok trajanja laka od otvaranja od 12 do 24 meseca. Zabeležite negde kada ste otvorili lak da biste znali do kada mu je rok trajanja.
  • Pokušajte da osvežite formulu. Ukoliko se lak odvaja sa noktiju, ne mora da znači da mu je došao kraj. Prosto ga promućkajte, zato unutar nekih lakova i postoje dve kuglice (lak se nataloži). Ukoliko je stanje i posle mućkanja isto, onda je možda stvarno vreme da ga bacite. 
  • Posmatrajte izgled i miris. Znamo da sam miris laka nije baš prijatan, ali lak koji se pokvario ima još neprijatniji miris.
  • Proverite gustinu. Ukoliko je lak postao prilično gust ili prilično redak u odnosu na onda kada ste ga otvorili, nešto očigledno nije u redu sa njim i treba ga baciti. 
Kako produžiti rok trajanja laka za nokte? Bitno je gde ga držimo. Treba da bude na tamnom, hladnijem mestu (da ne bude izložen sunčevoj svetlosti). Nemojte ga stavljati u frižider, to može samo da odmogne. 
 

Comments: