Atmosfera u domu - Feng Shui

Dom, mesto sastajanja, mesto ljubavi, porodice, sigurnosti i ušuškanosti. Mesto sreće.
Bilo bi lepo da se svako oseća tako, ugodno i sigurno u svom domu, međutim to nije uvek slučaj. 
 
 
Naša draga koleginica i urednica rubrike Vaš dom, Andriana Ostojić Skurupratis, će vam pomoći svojim višegodišnjim iskustvom u Feng shui-ju da napravite odgovarajući balans u svom domu i tako dovedete svoj život u red. Danas će govoriti o samoj atmosferi u domu i kako je poboljšati.
 
Mnoge druge emocije se mogu naći, ako zavirimo u razne domove.
Haos, prenatrpanost, nervoza, previše poslova, umor i tako redom, a onda dom umesto srećnog mesta postane mesto haosa, kroz koje proletimo, spremimo mehanički, bez razmišljanja  kakve misli emocije i energije se nalaze u domu.
 
Ono što je korisno znati je da sve emocije i stanja koja donosimo u kuću kad prelazimo prag ostaju unutar naših zidova. Važno je da budemo svesni emocija u našem domu i da znamo kako jasno i sa namerom da ih transformišemo i stvorimo emocije kakve želimo za naš dom. 
 
Prvenstveno je važno kakvu atmosferu želite u domu. Onog moment kad shvatite kakav osećaj želite da vlada u vašem domu preostaje vam još samo da se pokrenete i uz ljubav i malo truda kreirate emocije koje želite za svoj dom.

Želite radost?

Svesno i sa namerom je stvorite i dovedite u svoj dom. Postavite fotografije  radosnih događaja, predmete koji u vama bude radost i uveseljavaju vas. Nemojte preterivati, želimo rados, ne prenatrpanost. Dva tri predmeta strateški raspoređene, će učiniti čudo. 
Pored predmeta koji izazivaju radost, povoljno je dovesti radost u dom, napraviti, druženja, rođendanske proslave, okupljanje prijatelja bez posebnog razloga, vesela muzika, ples, smeh, ljubav i radost je tu. Sad kad je tu, negujte je i vraćajte joj se često.

Želite porodičnu atmosferu?

Jasno je da će atmosfera proizići iz negovanja porodice i porodičnih vrednosti. Porodične fotografije su odličan izbor, uža porodica, šira porodica, kućni ljubimci (jer i oni su porodica). 
Porodična okuoljanja u vašem prostoru sa povodom ili bez. Bez obzira ne tempo života, gužvu, nemojte propustiti da sa vremena na vreme  organizujete nešto u vašem prostoru. Zanemarite veličinu prostora, bez obzira na sve, koliko možete i kad možete, ali se ne dajte izubiti u haosu priprema i izgubiti iz fokusa ključnu stvar a to je PORODICA. 
Svesno gradite porodične odnose, učvršćujte porodicu i prenosite te lepe emocije u vaš dom i vaš dom  će to čuvati za vas i podsećati vas na to u trenucima gužve kada ste bez vremena i u nekim drugim poslovima. 

Želite osećaj doma?

Svi znamo da svaka kuća ima svoju atmosferu i svoj miris, neki poseban šmek. To nam daje porodična kuhinja, biljke u domu, mirišljave sveće, štapići.
Osvestite miris svoga doma i svesno ga učinite još toplijim i mirisnijim. Napravite nešto fantastično, mirisno, hleb, kolače, bilo šta, ali napravite to sa puno ljubavi i pozovite ljude da sa ljubavlju to podelite. Miris hrane i  osećaj ljubavi stvoriće tu toplu atmosferu. 
Ovde ne pričamo o svakodnevnom kuvanju i gužvi, ovde pričamo o nameri i o davanju vašeg vremena i ljubavi da bi se obnovilja toplina, svesnom odlukom da se prizovu te  emocije u dom. 
 
Kada želji dodate nameru i svesnost i umešate je sa malo topline i ljubavi dobićete savršen rezultat i dom kakav želite.
 
Srećno!

Andriana Ostojić Skurupratis

Urednica rubrike Vaš dom

Comments: