Prirodni tretmani za kovrdžavu kosu

Prirodni tretmani za kovrdžavu kosu

Često čujemo od onih srećnica koje imaju prirodno kovrdžavu kosu da se one često ne osećaju kao srećnice i da tu kosu nije lako obuzdati.

Mi smo baš za njih pripremile nekoliko saveta upravo za negu tog tipa kose. Nadamo se da ćemo biti od pomoći! :)

Opadanje kose

Umotajte kosu u kokosovo mleko od korena do krajeva kako biste obnovili proteine i ojačali kosu. Kosu prekrijte plastičnom folijom ili kapom za tuširanje. Nakon toga operite i oblikujte kako to obično i radite.

Rascvetali krajevi

Ponekad je jedini tretman za rascvetale krajeve šišanje, ali pre nego što se dohvatite makaza pokušajte sledeće. Pomešajte kokosovo i maslinovo ulje i time natopite kosu. Ostavite tako do jutra.

Suva kosa

Gel aloje pomešan sa maslinovim uljem veoma je delotvoran u ovom slučaju. Ovo nanesite posle šampona, a ujutro isperite. 

Perut

U činiji izmešajte maslinovo ulje i limunov sok. Nanesite mešavinu na teme pred spavanje. Kosu zamotajte u  plastičnu foliju, a ujutro operite kosu redovno i recite zbogom peruti.

Oštećene lokne

Svi gore navedeni recepti pomoći će i kod oštećene kose, ali ako želite još nešto onda probajte kombinaciju jojoba ulja i nekoliko kapi E vitamina. Nanesite smesu od korena ka krajevima, umotajte i ujutro isperite.

 

Comments: