Nekoliko saveta za bolji izgled

Ukoliko do sada niste znali za ove trikove, vreme je da ih isprobate. 

Koristite zeleni i narandžasti korektor kako biste izbalansirali nijanse

Sve leži u komplementarnosti boja ili korišćenju potpuno suprotnih nijansi. Ukoliko imate bubuljicu, koristite zeleni korektor kako biste umirili crvenilo. Na primer, prvo hidrirajte kožu, a zatim koristite zeleni i narandžasti korektor kako biste popravili nijanse nejednake boje kože. Zatim svuda nežno nanesite puder i korektor u nijansi vaše kože.

Nanosite puder na sredinu lica 

Ukoliko nanesete previše pudera oko vilice i linije kose izgledaćete kao da nosite masku. Ukoliko krenete od centra i povlačite četkicom ka krajevima lica, dobićete prirodniji izgled.
 

Stavljajte parfem na određena mesta kako bi trajao čitav dan

Kada je reč o parfemu, najbitnije je mesto- ne govorimo samo o uobičajenim mestima kao što je predeo oko vrata, već i na predeo iza kolena ili kosa.
 

Nanosite bronzer u obliku broja tri kako biste izrazili konture

Nemojte nanositi bronzer preko celog lica već ga nanesite u obliku broja tri počevši od čela, preko jagodica, pa sve do vilice.

Koristite transparentni puder 

To je postupak od 5 koraka: hidrirajte oblast oko očiju, nanesite debeo sloj korektora ispod očiju, nanesite transparentni puder, izblendajte i uklonite prah. 
 

Doterajte svoju frizuru koristeći haubu za kosu

Najsrećniji balans između staromodne i moderne salonski sređene frizure postiže se uz pomoć haube za kosu, kao što koristi Lejdi Gaga. Možda izgleda smešno, ali je delotvorno. Plus je što vam oslobađa ruke i možete ga nositi gde god poželite. Savršeno.
 
 

Trouglovi

Nacrtajte trouglove ispod očiju kako biste osvetlili čitavu oblast oko očiju.
 

Konture svetlim nijansama roze boje

Korišćenje svetlih nijansi roze ili boje breskve za crtanje kontura u oblasti slepoočnice daje topao izgled vašem licu, a takođe će istaći i vaše crte lica. 
 
Krenite malo iznad slepoočnice, a zatim „zaokrenite“ jedno ka dugom do sredine čela, držeći se ivica lica. Ta spoljašnja senka odaje utisak manjeg lica.
 

Majstor perfektnog prikrivanja bubuljica

Preko baze koju ste naneli, stavite korektor na mesto bubuljice, a zatim stavite puder preko toga kako biste osigurali da ste u potpunosti prikrili crvenilo. 
 

Pravilno našminkajte obrve

Da bi Vaše obrve izgledale prirodno tamnije, ključno je da ne primenjujete identičnu tehniku koju koristite za ostatak vašeg lica. Ukoliko imate ogoljeni deo koji pokušavate da popunite to je jedna stvar, ali ukoliko želite da naglasite boju svojih obrva onda je Vaš najbolji izbor maskara za obrve za dramatičniji, ali istovremeno prirodan efekat.
 

Nacrtajte konture ispod jagodica kako bi vaše lice imalo izgled dijamanta

Fokusirajte se na oblast ispod očiju i nacrtajte oblik naopakog trougla. Trouglove crtajte uz oči kako bi Vaše oči što više došle do izražaja. Zatim uradite sredinu čela i sredinu brade kako biste istakli već prirodne oblasti lica.
 

Pravite sitnije pokrete prilikom crtanja obrva

Crtanje obrva previše grubim pokretima automatski daje utisak da su lažne. Umesto toga napravite oblik tako što ćete praviti sitnije pokrete nevezano za to da li koristite olovku, četkicu sa puderom za obrve ili maskaru za obrve.
 

Naglasite konture ivice čela kako biste postigli srcast izgled lica

Krenite od ivica čela i slepoočnica kako biste napravili balans između šire gornje strane i uže donje strane lica. Zatim uradite oblast ispod jagodičnih kostiju počevši od očiju, završite na sredini obraza. I na kraju završite tankom linijom odmah ispod brade kako biste tu oblast vizualno napravili nežnijom.
 

Negujte svoje lice koristeći više tipova maski

Princip je u korišćemju različitih tipova maski za različite dekove lica. Sve maske nanesite na određenu oblast lica u isto vreme i efekat će nakon skidanja biti neverovatan. Svaki deo vašeg lica dobiće tačno ono što mu je potrebno.
 

Koristite odgovarajuće četkice za oblikovanje obrva

Ovo je jedan od najvažnijih koraka u oblikovnju vaših obrva, tako da one deluju prirodno. Najlakši način je da prvo nacrtate luk odmah ispod obrve koristeći olovku za obrve, a zatim četkicom za obrve polako povlačite nacrtanu liniju ka obrvi kako biste razbili grubu liniju i dobili prirodan izgled. Ipak morate da pazite da u potpunosti izblendate nacrtanu liniju li će u suprotnom biti vidljivo.

Koristite kameni puder kako biste istakli svoj ten

Ukoliko se vaše lice lakše masti, nemojte da koristite tečni puder. Previše pudera može učiniti da vaša šminka izgleda izuzetno loše. Umesto mnogo tečnog pudera, koristite kameni puder. Nanesite ga pre ili posle ostatka šminke i gledajte kako efekat presijavanja sa vašeg lica nestaje.
 

Pratite prirodan oblik obrva

Neoblikovane obrve ne daju oblik vašem licu kao što to mogu da urade dobro negovane obrve. Nemate vremena da stručnjak sredi vaše obrve? Jednostavno pratite oblik vaših obrva (gde ima najviše dlaka) i otklonite sve ono što štrči kako biste postigli perfektan izgled.
 

„Klovnovske“ konture za izgled bez mane

Ovo je relativno nov pristup koji omogućava da na jednostavan način prepravite i istaknete sve ono što želite. Pravilnim blendanjem svih komponenti postiže se savršen izgled.

Rumenilo

Pratite sledeći red: prvo hidrirajte kožu, nanesite bazu, nanesite tečni puder i nanesite rumenilo.
 

Koristite prste kako biste za čas postigli efekat smoky-eyes

1...2....3...iii gotovi ste!
 
Brzo nanesite ajlaner na gornju i donju stranu oka i nemojte da se opterećujete time da izgleda savršeno. Što neurednije to bolje.
 
Domalim prstom razmažite malo linije koje ste nacrtali ajlajnerom.
 
Nanesite dva puta debeo sloj maskare: jednom držeći četkicu u horizontalnom položaju, kao što inače radite, a drugi put je držite vertikalno.
 

Comments: