Osam stvari koje zreo muškarac nikada neće uraditi

Da li ste se ikada pitali kada tačno muškarci sazrevaju i šta to uopšte znači? Na kraju krajeva, neki ljudi odrastu sa 15 ili 16 godina, dok neki ostanu deca do svojih tridesetih ili četrdesetih godina.
 
Danas smo odlučili da podelimo sa vama 8 karakteristika koje odlikuju emocionalno zrelog muškarca. Verujte nam na reč, godine ovde nisu odlučujući faktor.

Zreo muškarac neće kritikovati vaš izgled

,,Zašto se ne ofarbaš u plavo?“ ,,Draga, voleo bih kada bi bila malo mršavija.“ Muškarac koji vas istinski voli nikada neće ovako govoriti o vašem izgledu. Radeći ovo, on ne pokušava da vam pomogne. Čak naprotiv, on namerno želi da umanji vaše samopouzdanje da bi se osigurao da nikada nećete imati dovoljno odlučnosti da ga napustite. Zreo muškarac nikada neće iznositi kritike na vaš račun da bi hranio svoj ego.

Neće narušavati vaš lični prostor

Ukoliko imate zdravu vezu, ništa nećete kriti jedno od drugog, bilo da su u pitanju poruke na društvenim mrežama ili kontakti u vašem imeniku. Ipak, ovo ne znači da vaš partner može da vam pretura po džepovima i čita vaše lične prepiske. Čineći ovo, on pokazuje sumnju u sebe i nedostatak poštovanja prema vama.

Neće bežati od poteškoća

Kada smo bili tinejdžeri, svi bismo se zatvarali u svoj svet kada bi bili suočeni sa poteškoćama. Zreo muškarac zna da je najbolji način da reši bilo koji lični, porodični ili poslovni problem tako što će se suočiti sa njim, a ne pobeći od njega. Zreo muškarac zna kada da reši problem, a kada da izbegne sukob.

Ne smatra da je pokazivanje emocija slabost

Biti muževan ne znači biti rezervisan i bez emocija. Mudar čovek se ne plaši da bude kritikovan zbog pokazivanja osećanja ili nežnosti. Zna da neće biti manje muževan ukoliko pokaže svoje emocije. Štaviše, takvo ponašanje je važno da bi se izgradila zdrava veza.

Razmišlja o budućnosti

Neki muškarci mogu potrošiti poslednji dinar na skupu večeru ili, na primer, napraviti veliku žurku u sred radne nedelje i potom uzeti slobodan dan na poslu, ne razmišljajući o posledicama.  Ovakvi muškarci jednostavno nisu sposobni da planiraju unapred i razmišljaju o sutrašnjem danu. Štaviše, grupa odraslih muškaraca koji se ponašaju kao previše uzbuđeni srednjoškolci je prizor koji svaku ženu može dovesti do nervnog sloma. Ipak, to ne znači da život treba da bude dosadan i monoton - samo ne bi trebalo da se živi kao da ne postoji sutra.

Neće dopustiti da se osećate manje važnom od njegovih prijatelja

Svi muškarci moraju da izlaze sa svojim prijateljima i imaju svoja muška druženja. Međutim, mudar muškarac nikada neće dopustiti da se njegova žena oseća zapostavljeno pored njegovih prijatelja. Oni muškarci koji često slušaju savete svojih prijatelja i zanemaruju mišljenja svojih voljenih su oni koji najčešće imaju neki oblik psihološkog problema. Najčešće, ovakvi muškarci su previše detinjasti i nezreli.

Ima zdrav odnos sa svojom majkom

Zreo muškarac uvek ima vremena za svoje roditelje, čak i ukoliko njihov odnos nije najbolji. On razume da je briga o onima koji su brinuli o njemu mnogo godina veoma važna. Ipak, nikada neće prekoračiti liniju kada jedan od njegovih roditelja (obično majka) počne da zauzima centralno mesto u njegovom životu, izbacujući sve ostale.

Poštuje vas i nikada vas ne vređa

Ovo uključuje ne samo psihičko, već i fizičko zlostavljanje. Ukoliko ste izloženi bilo kakvom obilku nasilja kod kuće, prestanite da izmišljate izgovore i smesta napustite tog čoveka. Zreo muškarac nikada neće udariti svoju ženu, koliko god ljut ili razočaran bio.
 

Comments: