Kako tuširanje utiče na našu kožu?

Kako tuširanje utiče na našu kožu?

Ponekad nema ništa lepše od toplog tuša, zar ne? Verovali ili ne, neke od navika povezanih sa tuširanjem vašoj koži donose više štete nego koristi. Generalno, postoje dve vrste tuširanja: brzinsko tuširanje (kraće od 4 minuta) i opuštajuće tuširanje (neka vrsta bega od stvarnosti gde pustite mozak na pašu dok slapovi tople vode idu niz vaše telo). Postoje neke stvari koje treba da znate o tuširanju kako ne biste naneli štetu svojoj koži.

  1. Što duže ostajete pod tušem i što je voda toplija to više spirate zaštitni sloj koji štiti vašu kožu od isušivanja. 
  2. Ukoliko niste prekriveni prljavštinom iz nekog razloga, nije potrebno da celo telo u potpunosti prekrivate sapunom. Delove kao što su leđa, grudi, stomak, ruke i noge ne morate pretrpavati sapunom. Delovi kojima je više sapuna potrebno su pazuh, ispod grudi, prepone, stopala.
  3. Brijanje ide na kraju ukoliko želite da izbegnete urastanje dlaka. Tako će dlake omekšati i pore će se otvoriti. Pobrinite se da je voda topla, ne vrela. 
  4. Lice perite poslednje- ukoliko perete i kosu šampon i balzam bi mogli izazvati iritaciju kože lica.
  5. Kožu posle tuširanja brišite tapkanjem, nemojte trljati. 
  6. Hidratacija kože posle tuširanja je važna, ali se nemojte opterećivati raznim preparatima. Dobre opcije su i kokosovo ili bademovo ulje. 

 

Comments: