Probudite se lepi - noćne maske za lice

Probudite se lepi - noćne maske za lice

Za one koji nemaju vremena da isprobavaju maske u toku dana, postoje i noćne maske.Vrlo je jednostavno, nanesete masku pred spavanje i ujutro se probudite sa mekom i sjajnom kožom. Dobro zvuči, zar ne? Evo nekoliko predloga.

Maska od zelenog čaja

Zeleni čaj deluje veoma umirujuće na kožu i pomaže regulisanje masnih delova. Mešanje zelenog čaja i krompirovog soka daje finu masku koja kontroliše masnu kožu, ali i ujednačuje ton.Prokuvajte vodu i 2 kesice zelenog čaja ostavite 10 minuta. Ohladite čaj. Dodajte dve supene kašike soka od krompira. Pomešajte ih i nanesite tuferom na lice, vrat i ispod očiju.

Maska od paradajza 

Paradajz sadrži voćnu kiselinu dok mleko sadrži mlečnu kiselinu tako da je ova maska sa velikom količinom kiselina veoma dobra za ujednačavanje tona kože. Uzmite manji paradajz, presecite ga na dva dela i dodajte 2 supene kašike mleka. Potopite paradajz u činiju sa mlekom i zatim ga namažite na lice. Kad nanesete prvi sloj možete ga ponovo umočiti u mleko i naneti još jedan sloj. Ako želite možete i izblendirati paradajz i mleko i tu smesu naneti na lice tuferom.. Ujutro isperite hladnom vodom. Ova maska će vam otvoriti pore, hidrirati kožu, redukovati tamne fleke i dati sjaj licu. Ovu masku možete koristiti jednom do dva puta nedeljno.

Maska od limuna

Ukoliko imate tamne fleke, probleme sa pigmentacijom, neujednačen ton, tamne kolutove, onda je prava stvar za vas ova maska. Uzmite jednu supenu kašiku limunovog soka i pomešajte je sa jednom supenom kašikom bademovog ili kokosovog ulja. Pomoću tufera nanesite masku na lice i vrat. Zatim prstima umasirajte smesu koncentrišući se na problematične delove.

Maska od kokosovog ulja 

Ova maska služi za uklanjanje nepravilnosti na koži. Ulje čajevca može vam pomoći kada su akne u pitanju. Ono uklanja bakterije odgovorne za nastanak akni i bubuljica. Pomešajte nekoliko kapi ulja čajevca sa jednom kašikom kokosovog ulja. Malu količinu ravnomerno nanesite na lice zatim utrljajte. Ujutro isperite.

Maska od meda

Ova maska dobra je za hidrataciju kože. Med sadrži antioksidanse koju imaju višestruku korist za naš organizam. Ovde se koristi u kombinaciji sa paradajzom.Izgnječite paradajz i dodajte supenu kašiku meda u to. Nanesite smesu na lice i ostavite je preko noći. Ujutro isperite.

 

 
 
 

Comments: