18 grešaka sa kojima treba da prestanete odmah

18 grešaka sa kojima treba da prestanete odmah

Budimo iskreni, toliko je raznih saveta na sve strane da se ponekad oni najbitniji zagube. Da li koristite pravi korektor? Pravu nijansu rumenila? Da li je puder zaista neophodan? Zaista je lako praviti greške iz neznanja kad je sminkanje u pitanju. Ovim tekstom pokušaćemo da te greške uklonimo ili barem da ih ublažimo.

 

 1. Ne čistite četkice za sminku. S vremena na vreme svi pravimo ovu grešku. Čak i profesionalni šminkeri priznaju da je to deo posla koji najmanje vole.Čak i ako vam nije bitno to što to nije higijenski treba da znate da to utiče i na samo nanošenje šminke. 
 2. Stavljanje bronzera na celo lice. Ukoliko želite efekat dodira sunca korsite losion za samopotamljivanje, a ne bronzer. Bronzer možete lagano naneti po sredini nosa, jagodicama, bradi i čelu. 
 3. Traženje nijanse pudera prema koži na gornjem delu šake. Zašto bismo isprobavali puder na šaci ako ćemo ga nositi na licu? Vaše lice i šaka često nemaju istu nijansu iz razumljivih razloga. Puder isprobajte na svojoj viličnoj kosti.
 4. Spavanje sa šminkom. Da, svi znamo da je to loše. Ipak, neke žene to urade tu i tamo. Ukoliko zaspite sa “prljavom” kožom lica, uskoro ćete izgledati starije. Šminka ulazi u vaše pore i širi ih što vremenom postaje stalno. 
 5. Pogrešno nanošenje korektora. Zvuči logično da se korektor samo nanese na tamne kolutove. Nanošenje u obliku izvrnutog trougla ispod oka stvara efekat posvetljenja i izgleda mnogo prirodnije.
 6. Nanošenje olovke za usne samo po ivicama usana. Ovo možete uraditi samo ako želite da se vratite u devedesete. Vremenom će karmin spadati i ostaće samo krajevi oivičeni olovkom za usne. Umesto toga, premažite cele usne i olovkom za usne nakon oivičavanja.
 7. Nošenje vodootporne maskare svaki dan. Ukoliko niste neko ko se previše znoji ili neko ko se bavi plivanjem, nemojte nositi ovu maskaru svaki dan. Ona veoma isušuje trepavice.Pored toga, pošto je teško ukloniti oštetićete i kožu oko očiju svakodnevnim skidanjem. 
 8. Preskakanje osnovnog sloja laka. Ukoliko se pitate zašto vaš kućni manikir ne traje duže od nekoliko dana, ovde ćete naći odgovor. 
 9. Korišćenje pogrešnog rumenila. 
 10. Stavljanje previše pudera. Ukoliko nemate neke veće probleme koje treba da pokrijete, nema potrebe da prekrivate celo lice. To može izgledati kao da nosite masku. Umesto toga, usmerite se na problematične zone kao što su t-zona, oko nosa i ispod očiju. 
 11. Nedovoljna količina korektora. Ukoliko mislite da ste završili pokrivanje nedostataka samo time što ste zamazali korektor na određena mesta, varate se. Čak i uz upotrebu prajmera korektor se može skinuti i otkriti vaše najmračnije tajne. “Zaključajte” korektor koristeći translucent puder. 
 12. Uvijanje trepavica dok je maskara na njima. Veliko NE za ovo. Ovo će uništiti savršeno nanešenu maskaru. 
 13. Pogrešno nanošenje rumenila. Nasmejte se i nanesite rumenilo od jagodica do viličnih kosti. Pazite da je boja izmešana.
 14. Dodavanje acetona starim lakovima. Ovo će samo razrediti lak koji se onda neće dugo zadržavati na vašim noktima. 
 15. Nanošenje šminke na lošem svetlu. Možda zvuči blesavo da bi bilo najbolje šminkati se na terasi, ali zaista je tako. Najbolje bi bilo šminkati se na osvetljenju koje je najsličnije osvetljenju na mestu gde idete. 
 16. Čuvanje šminke predugo. Rok trajanja šminke je od 2 meseca do 2 godine. Obratite pažnju na to. 
 17. Pogrešna nijansa korektora. Obavezno pronađite odgovarajuću nijansu, ako je nijansa pogrešna, ona će samo istaći ono što ste hteli da sakrijete.
 18. “Pumpanje” maskare. Svi znamo za ovu “tehniku”. Radeći ovo ne kupimo ostatke maskare već upumpavamo vazduh čime isušujemo maskaru. 

Comments: